Er zijn 4 resultaten gevonden

door Elektriek
13 jan 2022 12:21
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6011

Re: Crashtest

Beste mensen,
Ook ik heb twee keer het formulier met mijn vragen en opmerkingen ingevuld, maar tot nu toe nog steeds geen reactie gehad van Renault. Het getuigt toch niet bepaald van fatsoen als ze totaal niet reageren. Al was het een bevestiging dat ze het bericht hebben ontvangen en later hierop een antwoord zullen formuleren. Hun prullenbak zal wel hartstikke vol zitten! Absoluut weer geen goede beurt van Renault. Schande! Groet, Elektriek
door Elektriek
11 dec 2021 22:37
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6011

Re: Crashtest

Dat is fijn. Uiteraard zal (hopelijk) een groepsreactie meer effect sorteren dan enkel een individuele. Zelf heb ik nog geen antwoord gekregen op mijn (individuele) vragen aan Renault Nederland. En als dat uitblijft, dan ga ik alsnog reclameren.
En nou nog iets leuks:
Ik bewaarde tot nu toe mijn sleutel ‘s nachts steeds in een skim-vrij hoesje, om te voorkomen dat mijn Zoe gestolen zou worden. Hoewel de Zoe niet in de top 10 staat van meest ontvreemde auto’s, vond ik het toch riskant met de ‘keyless entry’. Maar vanaf de crashtest is dat absoluut overbodig geworden, want een potentiële autodief zal zich wel drie keer bedenken vooraleer een Zoe te stelen. Stel hij vliegt eens uit de bocht, op de vlucht voor de politie. Hij brengt het er dan helaas niet levend van af. Dus ik kan nu in elk geval met een gerust hart gaan slapen, haha.

Verstuurd vanaf mijn iPad
door Elektriek
09 dec 2021 11:47
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6011

Re: Crashtest

Uiteraard zijn de regels strenger geworden, maar als autobouwer moet je daar natuurlijk wel op inspelen en enkel teren op hetgeen acht jaar geleden goed was, is ronduit beschamend. En blijkbaar is op de zijairbags wel degelijk extra beknibbeld. Tja, dan krijg je het in de media wel voor de kiezen. Trouwens, ik heb reeds op persoonlijke titel naar Renault Nederland een mail gestuurd met de vraag wat hun oplossing zal zijn voor de tekortkomingen op veiligheidsgebied in de huidige auto.
door Elektriek
08 dec 2021 23:03
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6011

Crashtest

Is iedereen inmiddels op de hoogte van de belabberde veiligheidsvoorzieningen in de Zoe en vooral de abominabele uitkomsten van de Euro NCAP crashtest: nul sterren. Ik heb sinds mei een nieuwe Zoe (toen waren enkel nog de kwalificaties van 2013 bekend) en ben toch wel ontsteld over de resultaten van het onderzoek. Ik ben ook benieuwd wat Renault voor de Zoe-rijders gaat betekenen, in de zin van (mogelijke) aanpassingen in de huidige auto. Want het is toch echt godgeklaagd dat we, anno 2021, nog in zo’n onveilige auto moeten rijden (volgens NACP althans)!