Er zijn 3 resultaten gevonden

door ErikZoe
25 feb 2022 20:37
Forum: R-Link
Onderwerp: TomTom kaartupdate.....
Reacties: 3617
Weergaves: 551344

Re: TomTom kaartupdate.....

In de cache op de computer waar de R-Link Toolbox op staat, staat een XML-file. Deze kun je met een Notepad openen (is platte tekst). Staat hier dan de juiste versie bij voor de kaart die je nodig hebt?

Wat bij mij ook al eens werkte was vervolgens juist het vinkje uit te zetten bij die kaart in Beheer in de R-Link Store, daarna synchroniseren en de SD-kaart in de auto steken zodra de R-Link in de auto is opgestart (en er dus "geen kaart" is). Vervolgens gaat nieuwe kaart laden bij insteken. Daarna bij Systeem in R-Link van je auto checken welke versie geladen is.

Overigens had ik een update van een kaart die al op de SD-kaart stond (Benelux v1015 => v1075). Jij heb een SD-kaart met Benelux en Europa (geheel), maar nu een losse West-Europa (v1075) gekocht?

Het is helaas geen exacte wetenschap, met de R-Link. Maar volharding en blijven proberen heeft bij mij uiteindelijk succes opgeleverd.

Succes nogmaals!
door ErikZoe
23 feb 2022 18:59
Forum: R-Link
Onderwerp: TomTom kaartupdate.....
Reacties: 3617
Weergaves: 551344

Re: TomTom kaartupdate.....

[mention]drefacteur[/mention] Indien te weinig ruimte, dan inderdaad eerst een oude kaart verwijderen. Dit doe je door op de R-Link Store website bij Beheer het vinkje uit te schakelen voor de kaart die je wilt verwijderen. Dan Synchroniseren en daarna SD-kaartje in je auto insteken. Na aanpassing in je auto weer in je computer en dan de nieuwe kaart erop zetten. Dit zal automatisch gebeuren in de R-Link Toolbox software, zodra je in de R-Link Store hebt aangeschaft. Eventueel tussendoor de cache wissen in de R-Link Toolbox software. Daarna zal in je auto bij het insteken (pas insteken nadat je auto is gestart), de installatie starten. Waarschijnlijk een keer een restart van je R-Link in je auto en dan doet de kaart het (of zal te kiezen zijn bij twee kaarten geïnstalleerd).

Formatteren moet je vooral NIET doen. Dan is het SD-kaartje daarna onbruikbaar voor R-Link.

Succes en laat graag even weten of het gelukt is.
door ErikZoe
10 feb 2022 10:50
Forum: R-Link
Onderwerp: TomTom kaartupdate.....
Reacties: 3617
Weergaves: 551344

Re: TomTom kaartupdate.....

Een kleine duit in het zakje, waarmee ik hoop bij te dragen aan snellere troubleshooting bij het niet lukken van kaartupdates.

Ook ik had hier problemen mee. Met aanschaf van 12mnd MUS kreeg ik op 1-feb-2022 toegang tot v1075 (Benelux), maar wat ik ook probeerde met de SD-kaart voor de R-Link van mijn Zoë ZE 4.0 (2018), de auto bleef v1015 tonen.
Uiteindelijk vond ik via de de R-Link Store op het tabblad Mijn Services > MIJN UPDATES > MIJN APPS BEHEREN, dat er meerdere SD-kaarten vermeld werden. Via de knop BEHEREN bij elke SD-kaart bemerkte ik dat de Benelux-kaart op een andere SD-kaart (ander ID) genoemd werd dan de SD-kaart ID die de R-Link Toolbox aangeeft. Deze laatste bevat ook de stem- en POI- bestanden. Na uitvinken op de "andere" SD-kaart, SYNCHRONISEREN en updaten in de auto, kreeg ik uiteindelijk de Benelux kaart wel op de "goede" SD-kaart ID (na eerst ook de R-Link Toolbox opnieuw te hebben geïnstalleerd, inclusief handmatig verwijderen van de cache directory in mijn Windows profiel). Daarna werd de juiste kaart geladen en was bijvoorbeeld ineens de Rotterdamsebaan (in Den Haag) beschikbaar. Check!

Bij de dealer hadden ze overigens maar één oplossing/advies: wanneer u een kaartupdate wilt, dan kunt u een nieuwe SD-kaart kopen voor €60. Via internet geeft alleen maar problemen, meneer.