Er is 1 resultaat gevonden

door Norm Macdonald
13 mar 2022 19:36
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Zoe rijder stelt zich voor!
Reacties: 744
Weergaves: 109992

Re: Zoe rijder stelt zich voor!

Hey, I'm Norm! Een Zoe-rijder sinds januari dit jaar: Een Q210 uit december 2014 met ongeveer 70k op de teller. Helaas al het nodige mee gemaakt met zowel de auto, het verkopende autobedrijf, de plaatselijke Renault-dealer als met Renault NL zelf. Als je het niet wilt lezen: ik ben nu zeer blij met mijn Zoe en hoop er nog vele km’s mee te mogen rijen :)

Aangezien ik toch gebonden ben aan de lokale dealer voor toekomstig onderhoud en ik niet hou van met namen smijten op het internet noem ik geen namen zowel de lokale dealer, de “specialist” en het verkopende autobedrijf ondanks de verschillende ervaringen. Renault NL spreekt denk ik voor zichzelf.

Mijn voorkeur ging uit naar een zwarte Q210. Doordat het aanbod beperkt is uitgekomen bij een autobedrijf in het midden van het land, ik zelf woon in het noorden. De proefrit ging prima en het gevoel was goed: overgegaan tot aankoop. Na het afhalen wou ik graag weten hoe ik de app kon koppelen, omdat ik toch moest wachten op mijn eerste laadbeurt onderweg naar huis ging ik om half 5 bellen met Renault NL. Tot mijn verbazing kreeg ik om half 5 een bandje te horen dat ze tot 5 uur bereikbaar waren en de verbinding werd verbroken. Dit was mijn eerste kennismaking met Renault NL. Om dit verhaal even kort af te sluiten, ik heb vervolgens over 1,5 week tijd 4 uur met Renault NL gebeld (waarbij ik zelf contact moest opnemen, terugbellen werd ook niet gedaan) met eindresultaat dat ik naar de dealer moest gaan omdat ik geen creditcard heb waardoor ik de Z.E. Inter@ctive app niet online kan afrekenen.

Vervolgens kwam ik tot de ontdekking dat er bij het laden problemen ontstonden. Zodra het vochtig weer was begon het laden, volgende er een klikkend geluid en werd het laden afgebroken. Wanneer hij wel begon met laden werd dit afgebroken bij een kleine beweging van de stekker. Ook vond ik de verwarming zeer koud blijven ondanks dat ik wist dat ik die niet moet verwarren met de verwarming van een verbrandingsmotor. Hiervan melding gemaakt bij de verkopende partij en gezien de afstand overeen gekomen dat ik de Zoe naar de plaatselijke Renault dealer zou brengen.

Toen ik contact zocht viel het mij direct op dat de medewerker van de Renault dealer niet happig was op een Zoe met laadproblemen. Dit terwijl ik een nieuwe klant ben waarvan ze weten dat ik een blijvende klant ben, ik ben min of meer gebonden aan deze lokale Renault dealer. Een afspraak ingepland en een week later de Zoe gebracht. De Zoe werd ter plaatse aan de laadpaal gezet, het was een mooie dag en begon met laden. Het probleem zou uitgelezen worden, de verwarming gereset en ik had gevraagd of ze konden vertellen of de Zoe de nieuwste update had gehad. Aangezien ik zelf graag mag weten wat er aan de hand is had ik dit forum al uitvoerig doorgelezen en ik was dit onderwerp in meerdere topics tegen gekomen. Aan het einde van de dag kon ik hem ophalen: de foutmelding was verwijderd, de verwarming gereset en het laden had bij hen geen problemen opgeleverd. Als antwoord op de update kreeg ik dat deze niet op de Zoe zat maar dat dit ook niet noodzakelijk was.

Bij de eerstvolgende dag was het echter weer raak: slecht weer en laadproblemen. Gelukkig heeft een vriend van mij dezelfde Q210 en konden we het laden vergelijken bij een laadpaal. Die van hem kon zonder problemen laden waarbij die van mij weer een klikkend geluid begon te maken en het laden afbrak. Nu filmpjes en foto’s gemaakt van het probleem, een uitvoerige beschrijving incl. laadplekken en weer contact gezocht met het verkopende autobedrijf. Aangegeven dat ik mij niet gelukkig voelde met de situatie en er ook ergernis begon te ontstaan omdat ik het gevoel had dat iedereen mij wou afwimpelen met een Zoe met (deze) laadproblemen. Toen er als voorstel werd gedaan dat ik zelf een afspraak moest maken bij de plaatselijke Renault dealer op een regenachtige dag vond ik het genoeg en heb ik aangegeven dat ik er tussenuit wou. Alsof ik Gerrit Hiemstra ben die zo’n dag kan voorspellen zodat ik en vrij kan nemen van het werk en er plaats is bij de lokale garage... Vanaf dat moment heb ik gemerkt wat het is om een auto te kopen bij een goed bedrijf: de Zoe werd in het noorden van het land omgewisseld voor een leenauto en door hen naar hun “specialist” gebracht, dit is een bekende Renault dealer in het midden van het land. Deze had het druk waardoor we 2 weken moesten wachten voor er naar gekeken kon worden.

Aangezien ik sms’jes krijg bij het starten / stoppen van het laden zag ik inderdaad dat er na 2 weken aan werd gewerkt. Een week later kreeg ik bericht van het verkopende autobedrijf dat het oplaadpunt was vervangen en de bekende update(s) was / waren uitgevoerd naast nog wat andere werkzaamheden. Om er zeker van te zijn dat het nu goed was heeft het verkopende autobedrijf de Zoe de week daarop zelf getest en heb ik hem afgelopen week weer opgehaald: 2 maanden na aankoop van de Zoe. Het verkopende autobedrijf heeft de volledige kosten genomen voor zowel de reparatie bij de “specialist” als van de diagnose die door de lokale dealer was gedaan + de leenauto. Hier ben ik erg blij mee en deze vorm van garantie / service kom ik niet vaak meer tegen anno 2022. Ik heb hen hier dan ook achteraf nog een keer extra voor bedankt.

Sinds ik hem terug heb voelt het als een hele andere auto. Het inpluggen van de stekker voelt beter en tot nu toe gaat het laden goed bij de palen waarbij het voorheen niet ging. Daarnaast is de actieradius is toegenomen. Voor de auto heen was geweest had ik een verwachte actieradius tussen de 80 en 90 km bij 100% waarbij ik ongeveer 65 tot 70 km daadwerkelijk kon halen. Vanmiddag had ik een verwachte actieradius van 144 km! En na een rit gemaakt te hebben van 44 km zojuist weggezet met een restant van 93 km. En dat met een stuk snelweg en met normaal rijden. De verwarming is beter en onderdelen van de R-link lopen een stuk beter waaronder de navigatie.

Het enige wat nu nog rest is de Z.E. Inter@active app waar het allemaal mee was begonnen 1,5 uur na afhalen van de auto :) Die app kon me even gestolen worden na die 4 uur zonder resultaat en de andere dingen die erbij kwamen. Daarnaast moet ik daarvoor naar de plaatselijke dealer en ik heb daar helaas geen goed gevoel bij om meerdere redenen. Toen ik mij meldde met mijn probleem had ik het gevoel alsof ze me liever kwijt dan rijk waren en ik verwacht het tegenovergestelde van een garage. De baliemedewerker was niet bijzonder klantvriendelijk, de monteur was wel klantvriendelijk maar kon blijkbaar niet de juiste diagnose stellen. Er was zelfs sprake van een geïrriteerde toon bij de baliemedewerker toen ik mij voor de 2e keer meldde dat ondanks de diagnose het probleem er nog steeds was. Daarnaast kreeg ik op bijna alle vragen die ik aan de lokale dealer stelde letterlijk de antwoorden die hier allemaal op het forum gegeven worden op diezelfde vragen. Ik denk dat ik dit maar zie als een compliment richting jullie: de gebruikers van dit forum!

Al met al heeft alles een hoop tijd en energie gekost maar ik kreeg gistermiddag de neiging om de auto van binnen te poetsen. Dit gevoel heb ik al een tijd niet meer gehad en het poetsen was eigenlijk ook niet nodig: het verkopende bedrijf had de auto weer keurig netjes afgeleverd afgelopen week. Voor mij een bevestiging dat ik erg blij ben nu met mijn Zoe en ik rij zelfs soms even een stukje "gewoon omdat het kan" :)

Rest mij jullie, die forumgebruikers, hartelijk te danken! Door het zoeken in jullie topics van de afgelopen jaren en logisch nadenken van mijn kant wist ik voor mijzelf wat er aan de hand was en wat de oplossingen moesten zijn. Ik hoop dan ook nog jaren plezier te hebben van zowel mij Zoe als dit forum!