Er zijn 4 resultaten gevonden

door GreenLilly
24 okt 2022 10:15
Forum: Megane E-TECH
Onderwerp: Megane E-TECH ELECTRIC
Reacties: 134
Weergaves: 26167

Re: Megane E-TECH ELECTRIC

Moes86 schreef: 23 okt 2022 21:48 Beste mensen,

Ook ik heb een Megane E Tech besteld begin oktober. De Techno 220 pk Ev60, een witte met als enigste optie een warmtepomp.
Ik twijfelde eerst of ik een warmtepomp erbij zou moeten nemen, want is die 1000 euro erbij die 15 % efficiëntie waard? Ja dat zeker weten.
Waar ik mee zat is dat ik over de grens ging van 45.000 euro van de cataloguswaarde met maar 200 euro geloof ik. Dus ik zou dan ook nog eens de subsidie kunnen vergeten.

Waar ik eigenlijk op hoop is dat het in de toekomst de catalogus "Plafond" ook omhoog gaat ivm stijgende prijzen waar we allemaal mee te maken hebben.

Ik kreeg trouwens begin oktober te horen dat het 8 tot 10 maanden kon duren. Ik hoop ergens volgend jaar rond maart iets te horen. Tot die tijd is er niks aan te doen dan achterover te zitten en proberen alles te volgen rondom de productie.
Ik wil je niet teleurstellen, maar de vraag of de warmtepomp in Nederland echt zin heeft is hier en in andere fora al vaker gesteld. Het lijkt pas echt zin te hebben (ruim) onder 0 graden, wat het hier in Nederland niet vaak is. Ik vraag me af of het die 1000 euro extra waard is, helemaal om vervolgens 3350 aan subsidie te verliezen, heb je dat echt gedaan?
Goed, wellicht komt er binnenkort een real life test waarin dit vergeleken wordt in voor Nederland gemiddelde temperaturen.
Overigens kun je nu je configuratie nog aanpassen mocht je dat willen :).

Voorheen kon je een gedeelte van de productie wel volgen, als in de 'ongeveer' productiedatum/leverdatum. Nu heeft alleen de dealer daar nog inzicht in. Dus succes alvast met het stalken van je dealer :D.
door GreenLilly
03 mei 2022 21:29
Forum: Megane E-TECH
Onderwerp: Megane E-TECH ELECTRIC
Reacties: 134
Weergaves: 26167

Re: Megane E-TECH ELECTRIC

Goede punten inderdaad! Ik heb 'm toch maar meteen mee besteld, een vaste.
De afneembare was zo'n €200,- extra, dus verwacht niet dat die elektrisch is.
DiederikSmit schreef: 02 mei 2022 22:08 Wit met Augmented Vision& Advanced Driving Assist is inderdaad ook nog een mooie combinatie. Beetje teveel met Rouge Flammé in mijn hoofd
Zeker! Precies €45.000 kom je dan op uit. Vind wit persoonlijk altijd erg mooi, dus dat scheelde voor mij al.
door GreenLilly
02 mei 2022 13:07
Forum: Megane E-TECH
Onderwerp: Megane E-TECH ELECTRIC
Reacties: 134
Weergaves: 26167

Re: Megane E-TECH ELECTRIC

DiederikSmit schreef: 30 apr 2022 22:20 Bedankt voor het antwoord.

Een risico blijft het wel natuurlijk. Als blijkt dat ze niet coulant genoeg zijn voor je situatie kost dat wel heel veel geld.

Zo is “niet voorzien” twijfelachtig als de dealer, namens de importeur, nu al waarschuwt dat over zo’n periode de prijzen vrijwel altijd omhoog gaan en vrijwel zeker als het over het nieuwe jaar heen gaat zoals de levertijden nu aangeven.

Eigenlijk weet je dus al dat de prijzen gaan stijgen. Is dat “niet voorzien”?

Ik gok dan met ruim €5.000 (subsidie overheid plus subsidie van mijn werkgever plus extra lease bedrag voor 4 jaar)
Ja eens, een risico blijft het omdat je geen zekerheid hebt. Maar ik ben het niet eens dat we al weten dat de prijzen gaan stijgen. Dat is redelijkerwijs niet te voorzien.

Overigens ga ik vandaag waarschijnlijk een overeenkomst tekenen voor:
- Techno Wit
- Augmented Vision & Advanced Driving Assist
Totale kosten zouden dan 45.000 precies worden.

Ik twijfel nog of ik direct een trekhaak laat monteren (dit wordt gezien als accessoire); kosten hiervoor zijn €995,-. Wel erg duur volgens mij? Heeft iemand advies of ik dit beter achteraf kan laten doen? :)
door GreenLilly
30 apr 2022 19:05
Forum: Megane E-TECH
Onderwerp: Megane E-TECH ELECTRIC
Reacties: 134
Weergaves: 26167

Re: Megane E-TECH ELECTRIC

DiederikSmit schreef: 30 apr 2022 15:50 Ik ben net gaan kijken naar de nieuwe Mégane en dat beviel me prima.

Wel waarschuwde de verkoper dat voor mensen die subsidie willen de fiscale waarde bij aflevering telt en niet die bij aanschaf (private lease of koop). En doordat de levering 7-9 maanden gaat duren het prima kan dat de prijzen in het nieuwe jaar een stuk hoger zijn, bijv. €1000 of €1500 hoger. Dus dat het onverstandig is om boven een prijs van €43.500 of om nog zekerder te zijn €43.000, te bestellen als je echt zeker wilt zijn van de subsidie.

Dat vind ik erg jammer want ik zou graag een rode Techno hebben maar dat kan dan dus eigenlijk niet want dan loop ik ineens het risico dat het elke maand €112 meer kost en dat is niet mijn bedoeling

Toegevoegd in 53 minuten 2 secondes:
Even gechecked wat de dealer zei en het klopt.

De subsidie is op basis van de fiscale waarde bij de RDW en dat is de cataloguswaarde volgens de officiële prijslijst op het moment dat kenteken deel 1 wordt afgegeven, dus het moment van levering.

Dus als tussen nu en levering over 7-9 maanden de catalogusprijs van je bestelling door de €45.000 gaat door een prijsverhoging vervalt ineens de subsidie (en bij private lease gaat ook nog je maandbedrag omhoog omdat de prijs hoger is geworden).
Speciaal een account aangemaakt om hierop te kunnen reageren, want dit is incorrect namelijk.
RVO heeft in de FAQ voor de SEPP subsidies het volgende toegevoegd/ opgenomen: https://ww.rvo. nl/subsidies-financiering/sepp/veelgestelde-vragen
Wat gebeurt er als de catalogusprijs na het afsluiten van de overeenkomst verhoogd wordt door de importeur? En daardoor in het kentekenregister (RDW) boven de € 45.000 komt?

Om voor subsidie in aanmerking te komen mag de catalogusprijs niet hoger zijn dan €45.000, inclusief af-fabriek-opties. Deze catalogusprijs wordt geregistreerd in het kentekenregister bij de RDW. U moet er bij het sluiten van de koopovereenkomst dus aan denken dat de auto beneden deze prijs blijft.

Er zijn op dit moment relatief lange levertijden van elektrische auto’s. Hierdoor kan het voorkomen dat de fabrikant of importeur de catalogusprijs verhoogt, na het sluiten van de koopovereenkomst en vóór de registratie in het kentekenregister. En dat hierdoor de catalogusprijs in het kentekenregister boven de €45.000 uitkomt.

Wij zijn coulant (meegaand) als blijkt dat de prijsverhoging niet al was voorzien bij het sluiten van de overeenkomst door u als koper en de dealer. U moet dit dan wel melden en kunnen aantone