Er zijn 3 resultaten gevonden

door jorismb
11 dec 2023 22:08
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Aandrijfgeluiden
Reacties: 155
Weergaves: 32607

Re: Aandrijfgeluiden

Rond de 2000 euro.
door jorismb
21 nov 2023 09:08
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Aandrijfgeluiden
Reacties: 155
Weergaves: 32607

Re: Aandrijfgeluiden

Ik zie dat ik uiteindelijk geen reactie meer heb gehad op mijn eigen bericht hierboven. Ik heb echter zelf wél een update.

Ik heb de lagers van mijn ZOE verleden maand laten vervangen, het kan dus wel! Na het dealerbezoek en de realisatie dat ik nu afhankelijk ben van de ZOE doordat ik elke dag woon-werk verkeer rijd wilde ik toch op zoek naar een alternatief voor de €5100 die Renault me voorschotelde. Het is immers bekend dat het probleem in de motorlagers zit, (ook bij Renault zelf overigens), maar alles vervangen is voor hen de enige oplossing. Na werkelijk waar uren googlen vond ik allereerst deze video, maar ik vond Kroatië toch net wat te ver rijden. Na nog langer googlen kwam ik ironisch genoeg terug op het Renault forum en wel bij deze post. Hmm, interessant, iemand beweert een Renault ZOE motor te kunnen maken. Na het googlen van de naam kwam ik inderdaad uit op deze pagina.

Ik zat toevallig net in een periode van vakantie en aansluitend een verhuizing, dus ik heb de auto op tijd weggebracht (spannend, bijna 100km op 1 lading over de snelweg) met de gedachte, 'kijk maar wanneer jullie er aan beginnen, als ik hem maar over 4 weken terug heb'. Ik had geluk en de auto was 3 dagen voor mijn deadline klaar. Niet alleen de motorlagers zijn vervangen, maar ook die van de bak. Blijkbaar was er erg lang doorgereden met dit geluid (bevestigd door vorige eigenaars) waardoor er ook nog wat nevenschade was die niet zomaar te verhelpen viel. Het geluid is dus niet helemaal weg, maar wel aanzienlijk verminderd. Ik ben een happy man wat dat betreft en dat voor een kleine €2000, veel beter dan wat de dealer voorstelde!
door jorismb
06 okt 2023 20:02
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Aandrijfgeluiden
Reacties: 155
Weergaves: 32607

Re: Aandrijfgeluiden

Mijn ZOE (2 maanden in bezit) maakt hetzelfde geluid, al vanaf aankoop. Ik heb haar gekocht van vrienden en navraag gedaan, bij hun heeft ze dit geluid altijd gemaakt. Ik maak me er niet zo'n zorgen om, laat maar lopen, ik merk wel wanneer ze er de brui aan geeft.

Vandaag moest de ZOE op APK bij Hedin in Eindhoven (voorheen Stern), afgezien van de gebruikelijke checks en onderhoud en een verse APK kwam ook daar de opmerking "we vinden wel dat ie een raar geluid maakt"
Ja precies, daar was ik me al van bewust. Er werd gelijk een prijskaartje aangehangen, 5100 euro voor vervanging. Dit is redelijk in lijn met wat ik op dit forum heb gelezen.Ik heb gezegd, "simpel, of ik 'm nú laat vervangen of eerst in de soep laat draaien en dán vervangen, het blijft 5100 euro."
Maar wat ik me nu echt afvraag is, wie heeft gedurfd om hier gewoon mee door te blijven rijden tot ze er écht mee ophoudt, en hoe lang gaat dat goed? Ik heb namelijk al wat gevallen gelezen in dit topic van mensen die de motor al na 50 duizend km vervangen hebben, wie zegt niet dat ie ondanks het geluid er niet nog 100dkm tegenaan zou kunnen?
Gliset hierboven dus, maar nog meer mensen die gewoon 'accepteren' dat het geluid erbij hoort?

Dan vervolg vraag, stapje vooruit gedacht. Is er inmiddels al een beetje een tweedehands markt gaande voor dit soort onderdelen? Aandrijflijnen, lader units, batterijen? Wie (buiten de dealer om want die doet alleen maar nieuw voor €5100) durft dit aan. Ervaringen? Adresjes?