Er zijn 9 resultaten gevonden

door RemcovM
21 jan 2024 21:22
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpalen issue
Reacties: 62
Weergaves: 3757

Re: Laadpalen issue

Als ik tot nu toe de reacties samenvat: alle auto's laden gewoon; ook andere Renaults (Kangoo, Twingo) laden gewoon; alleen bij de Zoe (en vooral de wat oudere versies) hebben heel wat mensen forse problemen. En dan concluderen dat de verantwoordelijkheid bij de straatladers ligt... Ik vind dat gek. Dit ligt toch overduidelijk aan de Zoe? Het lijkt me onrealistisch te eisen van laadpaal-exploitanten dat ze weet-ik-hoeveel geld uitgeven aan het controleren en eventueel aanpassen van al hun laadpalen, omdat één type elektrische auto er problemen mee geeft.

Dit hoort gewoon door Renault zelf opgepakt te worden. Zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen en dit probleem oplossen, want het speelt alleen bij de Zoe.
door RemcovM
20 jan 2024 15:41
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpalen issue
Reacties: 62
Weergaves: 3757

Re: Laadpalen issue

Natuurlijk wil je niet dat je auto niet deugdelijk geaard is tijdens het laden. Maar je zou denken dat andere automerken dat eveneens niet willen. En dat onze overheid en die laadpaal-exploitanten het ook niet prettig vinden als er een te groot risico is dat auto's die staan te laden mensen in gevaar brengen. Dus is nog steeds de vraag: ligt het probleem bij de Zoe, of ligt het bij álle anderen? Tot nu toe komt alles over als de logica van een spookrijder, die meent dat hij aan de goede kant van de weg rijdt en dat alle anderen spookrijders zijn.
door RemcovM
18 jan 2024 17:09
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpalen issue
Reacties: 62
Weergaves: 3757

Re: Laadpalen issue

Poe, wat een gedoe. Tien maanden om zo'n contract ontbonden te krijgen... Ik vraag me af of het in mijn geval niet gewoon onder de garantie valt en wat het dan betekent. Bij een koffiezetapparaat dat niet deugdelijk blijkt, betekent garantie: inleveren en je krijgt een gelijkwaardig vervangend exemplaar. Maar ergens vermoed ik dat het bij auto's zo niet werkt...
door RemcovM
18 jan 2024 14:55
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpalen issue
Reacties: 62
Weergaves: 3757

Re: Laadpalen issue

TobiasV schreef: 18 jan 2024 08:22 Van mijn rechtsbijstandverzekering heb ik van een aantal laadpalen van Allego en Total Energies foto's moeten maken. Dus het laadpaalnummer en de straten en plaatsen waar deze stonden. We hebben het beperkt gehouden tot een laadpaal of 15. Dus laadpalen waarbij ik niet(meer) kon laden. De jurist van mijn rechtsbijstandverzekering heeft contact opgenomen met de laadpaal leveranciers en gevraagd of er wellicht iets met de laadpalen aan de hand was. Beide leveranciers gaven aan dat de Renault Zoe va(aker) problemen heeft. Zij konden daar verder niks aan doen. Nogmaals, ik heb mijn private lease contract hierom kunnen ontbinden. Wellicht hadden ze beter in de algemene voorwaarden kunnen opnemen dat je niet overal kunt laden. Renault in dit geval
Dan heb je er wel echt werk van gemaakt! Respect.
Ik vraag me af wat ik er nu mee moet. De garantietermijn die ik bij de dealer had is sinds begin deze maand verstreken, het probleem is er nog steeds. Gisteren in Apeldoorn weer: niet laden. Op een laadpaal waar hij dat eerder deze week nog wel deed. Is er dan van de ene op de andere dag een te hoge weerstand naar de aarde van de paal ontstaan?

Stel je voor dat je een benzine-auto hebt, die je met grote regelmaat niet kunt voltanken bij een tankstation. Daar zou de autodealer direct iets aan doen, want iedereen snapt dan dat dat onwerkbaar is. Ik heb niet de luxe van veel vrije tijd om mijn rechtsbijstandsverzekering in te schakelen en van 15 laadpalen foto's te maken en een heel dossier op te bouwen. Bestaat hier vanuit Renault echt geen oplossing voor die enigszins consumentvriendelijk is?
door RemcovM
17 jan 2024 10:16
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpalen issue
Reacties: 62
Weergaves: 3757

Re: Laadpalen issue

Heb je mijn vorige berichten wel gelezen? Ik heb al verteld waar ik op ben gestuit - in Voorschoten staat maar één type publieke laadpaal, eerst pikte de Zoe er af en toe nog wel eentje, maar inmiddels geen enkele meer. Ik mag toch van een auto verwachten dat hij aan het absolute minimum voldoet, om betrouwbaar te kunnen functioneren? Dus liever geen excuusjes die het probleem toch weer bij mij leggen. Je helpt me hooguit van het kastje naar de muur. Nog even en je komt met de oplossing dat mijn hele familie moet wegverhuizen uit Voorschoten, naar een plaats met laadpalen die wel goed matchen met mijn Zoe. Ja, dan is het ook opgelost. :lol: Dit is een probleem van de Zoe en ik ben lang niet de enige die dit heeft, zoals je kunt lezen.
door RemcovM
17 jan 2024 08:15
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpalen issue
Reacties: 62
Weergaves: 3757

Re: Laadpalen issue

Ik heb een huuraccu. Begreep toen ik met RRS belde wel dat ze pas komen als ik met een lege accu gestrand ben. Ik moet dan dus wegrijden en de boel maar bewust leeg laten gaan - en dan zorgen dat ik weer binnen 80 km van thuis ben, als ik je goed begrijp. ;-) Ik denk dat de kinderen dat wel een avontuur vinden (mijn vrouw niet :lol: ), maar om dat nu elke keer op die manier te doen als ik m'n moeder in Voorschoten heb bezocht, dat is ook weer zo wat...
door RemcovM
16 jan 2024 19:42
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpalen issue
Reacties: 62
Weergaves: 3757

Re: Laadpalen issue

Spijtig spijtig. Ik heb allerlei tips voorbij zien komen. Maar het grootste probleem is dat je de Zoe niet meer vertrouwt. Je durft het niet meer aan om verder dan 50 km van huis te gaan, want stel dat hij niet wil laden, dan moet je met de trein terug... Dat is echt jammer, want het is een superfijne auto. Ik had een elektrische Twingo als leenauto en die laadde ook gewoon overal. Dus het hele verhaal "Renault-auto's zijn kritisch over de aarding, omdat andere auto's, die dat niet zijn, je soms een enorme stroomschok geven als je 'm tijdens het laden aanraakt" geldt blijkbaar alleen voor de Renault Zoe. Niet voor de Kangoo of de Twingo...
door RemcovM
15 jan 2024 10:46
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpalen issue
Reacties: 62
Weergaves: 3757

Re: Laadpalen issue

Sordone schreef: 08 dec 2023 13:55 Voor Ev-box problemen, kijk hier eens https://mostaladda.eu/Small.htm
Je zoekt een oplossing? Een Zoe heeft een goede aarding nodig anders laadt ie niet. En hoe kom je aan een goede aarding? Bij de laadpaal exploitant dus klim in je digitale pen.
Dank. Ik heb dat in Voorschoten rond de Kerst gedaan. De Zoe heeft nu updates e.d. gekregen en kan vaak wel weer laden. Maar hij blijft een irrationele afkeer hebben van Voorschoten. Daar zijn alle laadpalen van hetzelfde merk en bij geen enkele wil de Zoe laden. Via een QR kon ik een e-mail sturen naar de exploitant om dit te melden. Maar ik hoefde daar mijn eigen mail of telefoon niet op te geven en heb dus geen enkele terugkoppeling gekregen. Wat nu? Gewoon maar weer naar Voorschoten rijden en met nog 15 km actieradius hopen dat ze iets aan de aarding van deze laadpaal hebben gedaan? Ik snap dat Renault dit als de "oplossing" ziet: het ligt niet aan ons, ga maar contact opnemen met elke laadpaal-exploitant om te zorgen dat zij die laadpaal verbeteren. Intussen sta ik natuurlijk wel stil met mijn auto...
door RemcovM
06 dec 2023 16:44
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Laadpalen issue
Reacties: 62
Weergaves: 3757

Re: Laadpalen issue

Heel herkenbaar zijn al deze verhalen. Ik kocht begin januari een Zoe (2014), met de boodschap van de dealer dat de actieradius met minimaal 100km wel beperkt is, maar dat je je hierop kunt instellen en dat je overal kunt bijladen als het moet.

Wat mensen hier echter schrijven, heb ik ook meegemaakt: al 2x gebeurde het dat geleidelijk steeds meer laadpalen door de auto geweigerd werden. In het dorp waar mijn familie woont, op 89 km rijden, moet ik wel bijladen om terug te kunnen rijden. De laadpaal waar de Zoe eerst nog wilde laden, weigert hij inmiddels al maanden. De auto staat nu voor de tweede keer bij de dealer om doorgelicht te worden. Ook zij zeggen: komt door de laadpaal. Maar ik ga niet met zes laadpaal-bedrijven bellen om te vragen of ze de laadpaal willen fixen.

Het is inmiddels heel stressvol. Naar mijn "hometown" ga ik maar weer met de andere auto (diesel). Maar ook bij laadpalen in Alphen a/d Rijn, Driebergen, Apeldoorn, Twello, Amsterdam en Amersfoort waren er de laatste maanden weigerachtige laadpalen. Van allerlei merken: EV Box, Shell Recharge, Last Mile Solution, Vattenfall, Greenflux, Allego. Soms moet ik 4-5 laadpalen proberen en ben ik een uur aan het zoeken, terwijl mijn batterij leger en leger raakt.

Met laadpunt thuis een ander probleem. Twee leveranciers zeiden: Renault Zoe, daar beginnen we niet aan. De derde deed het wel. Toen monteurs kwamen om de aansluiting van 1-fase naar 3-fase om te zetten zeiden ze echter direct: oh jee, een Zoe, dat betekent vaak gedonder. En inderdaad: hij wilde niet laden op 3-fase, dus hebben ze mijn (toch best dure) laadpunt weer teruggezet naar 1-fase. Dat werkt meestal wel. Regelmatig geeft die lader (Walbox) nog een foutmelding bij het beginnen van het laden, maar als ik 'm dan reset, gaat het goed. Gelukkig.

Maar toch: op dit moment kan ik er niet op vertrouwen dat ik aan publieke laadpalen kan laden. Dus is de actieradius in feite gehalveerd naar max 50km, want ik moet heen en weer kunnen naar huis, op een volle batterij. Of dat nu de "schuld" is van de Zoe of van de laadpaal-leverancier: I don't care. De auto zou het toch gewoon moeten doen? Ik ben niet geïnteresseerd in de schuldige of de oorzaak. Ik wil een oplossing!

Te meer omdat de Zoe fantastisch rijdt. Binnen een jaar ben ik een grote fan geworden. Tips voor bovenstaande zijn meer dan welkom.