Er zijn 5 resultaten gevonden

door Geert S
17 apr 2020 22:37
Forum: Algemeen Espace
Onderwerp: Mankementen Espace V
Reacties: 166
Weergaves: 71552

Re: Mankementen Espace V

Oké beetje off topic, de calorische waarde van E10 is lager. Daardoor verbruik je meer, net als op LPG bijvoorbeeld. De totale hoeveelheid CO2 die de lucht ingaat is groter dan van benzine die niet is aangelengd met bio-alcoholen. Op papier is het wel schoner. In NL is het oké als het op papier klopt.
On topic, als topicstarter kan ik zeggen dat ik sinds de auto uit de garantie is probleemloos rij. 100k gepasseerd. Binnenkort wel remschijven/remblokken voor. Maar da's gewone slijtage. Oké koppeling pakt enkele keer niet lekker op (heb wel bakolie laten vernieuwen toen mij onder garantie vervangen bak 70k had gedraaid. Heel enkele keer dat huilende geluid bij schakelen van 2 naar 3. Achteras kraakt nog net zo als twee jaar geleden. Deurrubbers voor kraken ook nog, rijdt verder prima! Sinds kort doet mijn 3.5v6 het ook weer. Totaal andere auto, geef mij maar een v6, de V stuurt veel strakker maar zowel de IV als de V zijn een feest om te rijden. (maar mijn 3.0V6 Alfa Romeo blijft onbetwist op 1 staan, sorry Renault)

Groetjes, Geert
door Geert S
14 okt 2018 20:33
Forum: Algemeen Espace
Onderwerp: Mankementen Espace V
Reacties: 166
Weergaves: 71552

Re: Mankementen Espace V

Dag allemaal,

Is het ook bekend waardoor het gierende geluid uit de edc bak wordt veroorzaakt? Mijn Espace V (topicstarter) heeft sinds een jaar (of zoiets) een nieuwe bak maar sinds gisteren weer af en toe een huilend geluid bij het overschakelen...De garantie verloopt vlak voor de Kerst. Er kan toch niet elk jaar een andere bak onder? Verder bij mij nu ook geroffel van klapperende reactiestangetjes, wat een rommel na 65000 zijn ze compleet op...kwaliteitje zeg.

Groetjes
door Geert S
14 apr 2017 21:30
Forum: Algemeen Espace
Onderwerp: Mankementen Espace V
Reacties: 166
Weergaves: 71552

Re: Mankementen Espace V

Nou, mijn versnellingsbak gaat ook gewisseld. Sta niet echt te springen. Mijn 2.0T uit de IV is een keer gewisseld, geen succes geweest allerhande dingen gesloopt door de (toen nog) Renault garage en binnen een half jaar kon die er nogmaals uit. Maar ik moet mij maar geen zorgen maken volgens de dealer. Mijn R-link2 is geupated en ik mis een hele hoop funties! Zie R-Link2 forum. Het gekraak vóór was bij mij van een rubber bij het veerpootlager en is vandaag aan beide kanten vervangen. Het gekraak van achter was bij mij de stuurmotor van de achteras. Die is een maand geleden vervangen en het gekraak is over! Nu de bak nog! (En een keer een navigatie-update....zucht)
door Geert S
11 mar 2017 19:48
Forum: Algemeen Espace
Onderwerp: Mankementen Espace V
Reacties: 166
Weergaves: 71552

Re: Mankementen Espace V

De garage heeft een aantal mankementen opgelost! Een nieuw stuurmotor voor de achteras is er netjes onder gezet. Nu nog nieuwe olie in de bak. Het giert nog net als voor de software-update. Tja, die radio...dat het volume niet automatisch harder gaat echt vervelend. Bij mij valt de R Link vaak zomaar uit tijdens het rijden. Probleem nog niet verholpen dus. En die navigatie....wat omslachtig en even de route annuleren is er niet bij. Nou ja wachten tot 20 maart dus. Volgens mij is dan net mijn jaar kaartupdates verlopen. Niet dat er het afgelopen jaar updates geweest zijn.....ik heb nu september 2015 en dat is de nieuwste volgens de dealer.
door Geert S
05 feb 2017 14:35
Forum: Algemeen Espace
Onderwerp: Mankementen Espace V
Reacties: 166
Weergaves: 71552

Mankementen Espace V

Dag allemaal,

Mijn Espace V initiale tce200 heeft last van allerlei bijgeluiden en elektronische storingen.
Hier volgen er een paar en ik pretendeer niet volledig te zijn:
7 traps automaat maakt gierend geluid bij schakelen. Update gehad, nog hetzelfde probleem en nu wachten op nieuwe bakolie.
R Link 2 valt tijdens rijden uit en springt op stand by. Update gehad en probleem nog niet opgelost. Sterker nog de boel was verslechterd want de navigatiekaarten waren er niet meer.
Bij sturen met koud en vochtig weer een flink krakend geluid uit het vooronder. Garage vond een niet goed aangedraaide moer, deze vastgezet en.......probleem nog steeds hetzelfde.
Deurrubbers van beide voordeuren kraken vreselijk op een klinkerweg. Bij garage er aan gewerkt. Resultaat; nu kraken ze ook op een asfaltweg :(
Ruitensproeier achterruit zit verstopt. Er kwamen eerst een soort spierwitte vlokjes/korreltjes uit maar nu zit het helemaal dicht. Is geen garantie maar ik heb nooit wat in het reservoir gemieterd...
Auto slaat soms slecht aan bij koude start.
Start/stop systeem werkt heel vaak bij goed warme motor niet.
Boordcomputer onthoudt dan weer wel en dan weer niet laatste instelling.
R Link 2 bestuurder instellen gaat vaak niet omdat de optie niet aan te klikken is. Maar dat kan na 20 minuten rijden ineens weer wel. En dan pas kunnen voorkeuren van de andere bestuurder in systeem doorgevoerd.

Morgen komt er een nieuwe achteras onder vanwege gepiep bij sturen. En om eerlijk te zijn houd ik mijn hart vast. Als al die andere zaken al niet opgelost kunnen worden. Ik heb echt geen vertrouwen in de kundigheid van mijn dealer op deze manier en vraag mij af of de vierpunts uitlijning bijvoorbeeld wel goed wordt uitgevoerd.

Welke Espace V rijder herkent deze dingen ook? De klachten en de gebrekkige oplossing van Renault.

Groetjes Geert