Er zijn 4 resultaten gevonden

door MBP
04 sep 2010 16:30
Forum: Espace
Onderwerp: Ruitenwissers doen het niet meer
Reacties: 17
Weergaves: 17530

Re: Ruitenwissers doen het niet meer

Heren,

Hartelijk dank voor al het meedenken, Op advies van Demi heb ik vanmorgen de spanning er even afgehaald en wat scherts mijn verbazing, ALLES WERK WEER!!!.

Blijkbaar was de CPU eenheid even de weg kwijt, want deze reset doet wonderen. Nu maar even afwachten hoelang het goed gaat, want het blijft vreemd.
Nogmaals dank.

Grt Michiel
door MBP
01 sep 2010 20:26
Forum: Espace
Onderwerp: Ruitenwissers doen het niet meer
Reacties: 17
Weergaves: 17530

Re: Ruitenwissers espace IV doen het nog steeds niet

:( Alle adviezen opgevolgd, maar ik heb de oorzaak nog niet gevonden. De zekeringen zijn allemaal oké, bij de ruitenwissermotor wordt het wat lastiger.
De stekker heeft vier draden waarvan er één continu spanning geeft en de andere drie stroom pulsen geven vanuit de rekeneenheid onder het dashboard. De ruitenwisser wordt blijkbaar aangestuurd door een computer, waarbij ik niet kan beoordelen of deze nu de juiste signalen afgeeft. Omdat de automatische verlichting gelijktijdig kapot is gegaan dacht ik dat de gecombineerde sensor op de voorruit kapot was. Vandaag even een andere sensor aangesloten, maar dat was het ook niet. Zowel de verlichting als de ruitenwissers deden niets.

Het wordt zo langzamerhand wel erg lastig om verder te zoeken. Had niet verwacht dat zoiets simpels als ruitenwissers zou lastig te repareren zou zijn.
Weet iemand een manier om de ruitenwissermotor te testen? zomaar spanning erop zetten lijk mij niet verstandig omdat hij via pulsen wordt aangestuurd.
Hoe controleer ik of de schakelaar nog goed is?
Wat kan er mis zijn met het zekeringhuis?

Ben ook bij een Renault dealer in Den Haag langs geweest met de vraag of hij de auto even tegen betaling wilde uitlezen met een print van het rapport. Helaas wilde ze daar niet aan mee werken, kon alleen als ik de auto achter liet voor een uitgebreid onderzoek.
Heeft iemand een idee wat er met de automatische verlichting aan de hand is, op handbediening werk alles oké, maar de verlichtingsautomaat doet niet het meer. Ik heb gecontroleerd of hij aan staat dus dat is het ook niet en een nieuwe sensor had ook geen effect. Kortom ook een redelijk raadsel.
door MBP
19 aug 2010 20:47
Forum: Espace
Onderwerp: Ruitenwissers doen het niet meer
Reacties: 17
Weergaves: 17530

Re: Ruitenwissers doen het niet meer

Hartelijk dank voor het advies, ik ga het morgen nalopen.

grt MBP
door MBP
19 aug 2010 12:46
Forum: Espace
Onderwerp: Ruitenwissers doen het niet meer
Reacties: 17
Weergaves: 17530

Ruitenwissers doen het niet meer

De voor ruitenwissers van mijn Espace IV zijn er spontaan mee opgehouden, na ze even aangezet te hebben om de ruit schoon te maken, wilden ze bij de volgende bui niet meer van hun plaats komen. Heb geen zekering kunnen vinden die volgens het instructieboekje een relatie heeft met de ruitenwissers voor. Gek genoeg is er wel een zekering voor de achterruitenwisser, maar die werkt gewoon, ook de ruitensproeier doet goed zijn werk. Heeft iemand een idee waar ik het moet zoeken? :?: