Er zijn 2 resultaten gevonden

door adinsx
12 nov 2018 15:17
Forum: Talisman
Onderwerp: Rijden in eco mode
Reacties: 11
Weergaves: 5825

Re: Rijden in eco mode

tja, dat is wel een verschil natuurlijk. Ik rij veelal korte stukken (woon-werk is 24 km), hou van sportiviteit en dus van het aanspreken van de 205 paardjes. Dat levert ook het gemiddelde verbruik van 1:10,2 op, maar dat maakt me wat minder uit. Ok, het is een leaseauto en dus met tankpas, maar ook mijn privé auto's (Clio RS / Mégane RS) reed ik ongeveer 1:10 en lekker door.

Ik rij 30% in Neutral, 70% in Sport. Comfort dus wel geprobeerd, maar dan gaat het me echt te traag wat niet meer bij de beleving van de GT past.
door adinsx
12 nov 2018 11:50
Forum: Talisman
Onderwerp: Rijden in eco mode
Reacties: 11
Weergaves: 5825

Re: Rijden in eco mode

Geen ervaring, want ik heb geen Eco-mode op de GT. Besef je wel dat het nu niet meer warm is, dus de airco die op een lager pitje werkt wat ook weer minder irritatie oplevert.

Wat bedoel je met te traag oppakt? De motor zal wat soepeler zijn onderin de toeren, dus dat kan verschil maken. Maar rijdt dat nou echt lekker?
Comfort-mode zou min of meer de Eco-stand zijn op mijn IV GT, ik vind het helemaal niks. Ja, hij schakelt soepel, maar je moet het gas nog wat verder intrappen om wat vlotter te versnellen. Niks voor mij.