Er is 1 resultaat gevonden

door dmtm
25 dec 2012 13:50
Forum: Technische vragen Scenic
Onderwerp: Lekkage Renault Scenic II Parvan
Reacties: 69
Weergaves: 51305

Re: Lekkage Renault Scenic II Parvan

Geachte allen,

Allereerst wil ik eenieder bedanken die bovenstaande duidelijk omschreven hebben en zelfs met foto's. Ik heb er veel ellende mee weten te voorkomen en geld uitgespaard. Thanx all :clap:
Nu wil ik even mijn ervaring delen omtrent het verstoppen van de afvoeren onder de parvan (waar in deze rubriek uitgebreid over verteld wordt). Wel lees ik 1 ding niet wat ik ondervond.

Voordat mijn afvoeren (links en rechts tegelijk) onder de parvan verstopt bleken te zijn merkte daarvoor al op dat er iets niet in de haak was. Ik hoorde namelijk vloeistof lopen bij het sturen naar links en rechts bij een haakse bocht. Ik hoorde dit alleen als de radio af stond, het was geen luid geluid. Toen ik dit hoorde ben ik ruiger gaan sturen om te conformeren of ik echt wel vloeistof hoorde lopen. Het was inderdaad alleen bij het sturen, maar na het ruig links en rechts te sturen stopte mijn aanjager (kachel ventilator) er mee. Eerst haperen om er vervolgens helemaal mee te stoppen.
Hierna forum op na geslagen en de uitkomst gevonden.

Ik heb de afvoeren ontstopt, er zat een papje voor de afvoeren (links en rechts) van modder/takjes/bladeren. Dit blokkeerde de afvoer en zo liep het water op onder de parvan. Dit was dus de vloeistof die ik hoorde stromen bij het sturen. Papje verwijdert en direct liep het water weg achter de wielkasten.
Tevens de pollenfilter gechecked (zoals beschreven in deze forum) en deze zat VOL met blad en vuil en was ook vochtig op sommige plaatsen. Tijd voor vervanging, maar niet op voorraad thuis, vandaar teruggeplaatst.
Hierna auto gestart en gelukkig deed de kachel ventilator het weer maar het zat me niet lekker. Ik heb in de opbergvakken onder de matten gechecked of het vochtig aanvoelde. Bingo. Onder de mat aan bestuurderszijde was het vochtig. Gelukkig lopen bij mijn auto (Scenic fase II) daar niet de kabelboom, die loopt hoger en er langs. Aan bijrijderszijde was het opberggedeelte droog. Ik ben verder en verder gaan zoeken en merkte op dat boven de gaspedaal de isolatie doorweekt was met vocht/water. Op de gaspedaal zit een stekker gemonteerd en deze is naar mijn inziens nog droog. De bekabeling hiernaartoe was wel vochtig. Kortom, er is water via mijn kachelinlaten naar binnen gestroomd door het verstoppen van de afvoeren en dit heeft geleid tot dit bovenstaande.

Ivm de feestdagen maar alles terug gemonteerd maar ik ga zeker de tip volgen door horrengaas aan te brengen ivm de ruime mazen van de luchtinlaat in de parvan.

Ik wil eenieder bedanken voor deze uitgebreide en duidelijke uitleg.
Lang leve dit soort forums.

Fijne dagen en hopelijk veel geluk voor de toekomst met Renault (dat is wel nodig als ik hier de forum erop nasla)
Groet Daan.