Er zijn 7 resultaten gevonden

door vincent1981
04 apr 2012 08:54
Forum: Elektrische en elektronische systemen
Onderwerp: dashboard (boordcomputer) problemen
Reacties: 341
Weergaves: 195997

Re: dashboard (boordcomputer) problemen

Het dashboard is redelijk eenvoudig zelf te verwijderen uit de auto. Opsturen naar Demi is vast geen probleem. Er zitten misschien wat extra kosten aan, maar met de huidige brandstofprijzen is een ritje naar het zuiden ook duur, dus het kan vast uit.
Zonder het dashboard is de auto nog wel te gebruiken. Echter de knipperlichten hoor je niet meer en je kunt ook niet zien of je je lampen en dergelijke wel aan hebt of niet, etc. Maar goed als je display nu zwart is, dan zie je nu ook niets. Het is vast de zekering die voorgoed overleden is, maar die gaat niet zo maar stuk, dus er is meer aan de hand. Demi kan het vast weer goed repareren. Stuur hem eens een PB, dan krijg je vast sneller een reactie ;).
door vincent1981
28 mar 2012 05:37
Forum: Elektrische en elektronische systemen
Onderwerp: dashboard (boordcomputer) problemen
Reacties: 341
Weergaves: 195997

Re: dashboard (boordcomputer) problemen

@demi klopt die kans is aanwezig. Het liften van het totale display is natuurlijk fijner, maar niet noodzakelijk. Het display is er middels zijn bevestiging opgemaakt om op deze wijze gekanteld te worden voor 'easy access'. Alles kan kapot. Mensen moeten zich dat altijd realiseren als ze ergens aan werken. Ik onken niet dat het niet kan gebeuren, maar uit eigen ervaring schat ik het risoco dat wanneer men het display open kanteld het vacuum verloren raakt klein in. Als je echter een horizontale verschuiving uit gaat voeren op het display, dan is de kans op afbrekende pennen en verlies van vacuum vele malen groter. Als men dus het display wil kantelen moet men dat met beleid doen en dan is de kans dat het vacuum verloren gaat erg klein. De kans is vele malen groter dat het display stuk gaat door uitstel van reparatie.

'do it yourself' is soms beter dan het laten doen door een ander, zoals in mijn ervaring met KMS Apeldoorn.
door vincent1981
27 mar 2012 07:43
Forum: Elektrische en elektronische systemen
Onderwerp: dashboard (boordcomputer) problemen
Reacties: 341
Weergaves: 195997

Re: dashboard (boordcomputer) problemen

@eysbergen Ja als er pootjes af zouden breken dan zou dat niet zo heel erg fijn zijn. Het bovenste rijtje van 7 pennetjes is trouwens niet functioneel, dus als die missen is het niet erg. Verder valt dat wat betreft het risico wel mee hoor. Ja, je moet het met met enig gevoel doen en niet als een boer aan het display gaan trekken. Zoveel uitroepstekens gebruiken vind ik ook wat overdreven, met name omdat je het blijkbaar zelf niet losgehaald hebt, maar het alleen van horen-zeggen hebt en niet zelf gezien hebt dat het allemaal niet zo fragiel is. De pennetje breken niet zo snel af bij het ombuigen. Alleen wanneer je dat erg vaak gaat doen of wanneer je het display horizontaal heen en weer gaat bewegen is de kans hierop erg groot. Verder is het display juist zo gemonteerd dat je het eenvoudig aan 1 kant kunt liften, wanneer er een componentje stuk zou zijn gegaan en dus niet het hele display hoeft los te halen. Ik ben het wel eens met het feit dat een gewaarschuwd mens voor 2 telt overigens. Het is geen makkelijk klus en je hebt een risicotje dat je display het daarna helemaal niet meer doet.

In het algemeen over dit probleem: Ik heb een beetje een hekel aan het concept dat je niet alles moet vertellen, maar vaag in de ruimte moet blijven. Sommigen weten precies waar het probleem zich bevindt maar willen dit niet aan mensen vertellen. Dat is het zogenaamde "Rule by Secrecy" en dat vind ik niet meer van deze tijd met internet en alles. Met z'n allen kunnen we tot de beste oplossing komen voor dit probleem. Verder ben je dan niet afhankelijk van mensen die overdreven hoge bedragen vragen voor een beetje soldeerwerk wat de meeste mensen met een beetje fingerspitzengefuhl zelf ook wel kunnen doen. De meeste mensen vragen rond de 250,- euro voor het oplossen van dit probleem. Demi is de goedkoopste en misschien ook wel de beste, persoonlijk kan ik dat niet beoordelen.

@eysbergen Dat rookpluimpje ontstaat dus doordat je er te lang mee hebt doorgereden. Een aantal kleine componentjes komen door het continu erg heet worden los van de printplaat. Deze veroorzaken dan kortsluiting. Vervelend. Als je klokje echter gewoon wat knipperd en de handel af en toe uitvalt, dan zitten de componenten nog wel op de juiste plaats, maar niet meer goed vast gesoldeerd. Dan is de reparatie een heel stuk eenvoudiger.

Het 'grappige' is dat de Renault garages gewoon zeggen over een knipperd klokje:"Nee, dat wordt niet erger, dat blijft gewoon zo". Tja en dan ben je een aantal maanden verder en dan zie je niets meer op het display......het knipperen is dan misschien inderdaad niet erger geworden, maar het probleem wel.
door vincent1981
26 mar 2012 08:02
Forum: Elektrische en elektronische systemen
Onderwerp: dashboard (boordcomputer) problemen
Reacties: 341
Weergaves: 195997

Re: dashboard (boordcomputer) problemen

Mijn display was eens gerepareerd door KMS-Apeldoorn, maar dat heeft dus niet geholpen. Ik kon hem nog eens langsbrengen en mocht dan 200 euro aftikken. Klantvriendelijk natuurlijk :snooty: .

Dus het dashboard zelf losgehaald. Na heel wat gedoe de fout gevonden en het bleek de grote IC onder het display te zijn. Daarvan zaten een aantal pootjes niet goed vast meer gesoldeerd. Bij het drukken op het display terwijl deze aanstaat heb ik dit ontdekt. De bovenste rij pinnetjes hoef je niet vast te solderen, dus je kunt het display aan een zijde liften en dan de stroomvoorziening aansluiten en dan drukken op de componenten op het display. De IC is nu een beetje aangestipt met extra tin en nu is al meer dan 500km het dashboard gewoon werkende. Verder heb ik aan de meest linkerkant van het display een ventilator geinstalleerd 5x5 cm^2. Deze is geschakeld over de radio. Als de radio aan gaat, gaat de ventilator draaien. Het voordeel daarvan is dat je alleen in het dashboard 2 draadjes moet solderen op de printplaat. Voor de ventilator moest er wel een gat achter de bevestigingsplek van het dashboard in de auto gemaakt worden. Daarvoor is ruimte. Aan de linkerkant (waar het telefoonvakje zich bevindt, naast het dashboard) kun je met je hand achter de plasticplaat waar tegen het dashboard geplaatst wordt. Daar is ongever 8cm ruimte in hoogte en breedte. Dat is net genoeg voor het plaatsen van de ventilator. Wat extra ruimte is nodig, zodat je het display fatsoenlijk kunt plaatsen.
Verder heb ik alle connecties in de buurt van de transformator onder het scherm, inclusief de 1R0 weerstanden, etc opnieuw gesoldeerd. Het verplaatsen van de Mosfet is geen oplossing gebleken. Deze wordt eigenlijk nauwelijks warm heb ik bemerkt. Het is met name de transformator zelf die erg heet wordt. Mosfet dus gewoon op de printplaat laten zitten. Mijn advies is een ventilator installeren of meer gaten in de zwarte doos maken zodat er meer koeling kan plaatsvinden.
De zekering van 6.3 A hoeft niet vervangen te worden als het display nog gewoon werkt. Als het display niet meer werkt en deze zekering is wel stuk, dan is waarschijnlijk de mosfet ook aan vervanging toe. Controleer dan ook goed of er zich geen losse componentjes in het dashboard bevinden. Als het display haar hoekjes in plaats van zwart, wit geworden zijn, dan is het display kapot. Als deze nog gewoon een zwarte kleur hebben, dan werkt het display nog wel.
door vincent1981
16 feb 2012 08:01
Forum: Elektrische en elektronische systemen
Onderwerp: dashboard (boordcomputer) problemen
Reacties: 341
Weergaves: 195997

Re: dashboard (boordcomputer) problemen

@eysbergen

Inderdaad verbuig je dan de onderste rij met pennetjes als je alleen de bovenkant los soldeert. Dat is geen groot probleem, tenzij je hem vaak heen en weer gaat bewegen, want dan zou je metaal moeheid kunnen krijgen. Maar je wil hem gewoon een keer openklappen. Daarna alle solderingen controleren en bijwerken. eventueel de Mosfet vervangen, mocht het display niet meer functioneren en dan ook gelijk de weerstand vervangen mocht die daarna nog steeds niets doen.

Als het display alleen knippert en uitvalt en daarna zichzelf weer inschakelt, is de mosfet nog wel goed en hoeft dan niet vervangen te worden. Hetzelfde geldt in principe voor de zekering. De zekering is echter vervelend, want als het display in de voorgaande tijd vaak uitgevallen is, dan is de capaciteit van de zekering ingezakt en kan die nog vaker gaan uitvallen. Mocht je de zekering verdacht vinden is die natuurlijk te vervangen. Dat kun je doen met zo'n glaszekering, maar ook door weer zo'n originele zekering te plaatsen. Die zijn ook wel te krijgen op E-bay.

Dat lijkt mij een weerstand. Met zekerheid durf ik dat niet te zeggen. Meestal komen er door de hitte vorming van de printplaat wat onderdeeltjes los van de printplaat. Dan kun je een bruine/zwarte verkleuring zien op de printplaat op die lokatie. Daar heb je dan kortsluiting of een hoge weerstand vanwege een slechte verbinding gehad. Probeer het komponentje gewoon eerst er terug goed op te solderen (of meet hem eens na en vergelijk het met de andere die er nog wel zit). Het kan zijn dat jij de exacte lokatie van het euvel van jou dashboard gevonden hebt.
door vincent1981
11 jan 2012 11:52
Forum: Elektrische en elektronische systemen
Onderwerp: dashboard (boordcomputer) problemen
Reacties: 341
Weergaves: 195997

Re: dashboard (boordcomputer) problemen

Het beste is overigens de mosfet (F3710S) te vervangen door een nieuwe. Ik ga tzt de mosfet vervangen door een nieuwe, en deze via 3 draadjes verbinden op de printplaat (onderkant van de mosfet moet ook electrisch contact maken). De mosfet soldeer ik dan aan een dik langwerpig koperenblokje (moet soldeerbaar zijn, dus geen aluminium, dit type mosfet heeft geen mogelijkheid meer om hem te verbouten aan iets). Dat zal ik dan ergens proberen te positioneren in of buiten de zwarte doos waar de printplaat in zit. Op deze manier zal de printplaat niet meer continue opwarmen en krimpen. De mosfet kan dan ook gewoon op een normale manier zijn hitte kwijt. Het is eigenlijk vreemd dat deze mosfet zo heet wordt. De printplaat gebruikt maar een paar ampere en de mosfet is gespecificeerd to wel 57A. De wijze van montering van deze mosfet is ook gewoon gebruikelijk voor dit type.

De zelfherstellende verzekering verliest door het vaak resetten steeds meer van zijn maximale amperage die het zal kunnen doorgeven alvorens het weer zal resetten. Vandaar dat het belangrijk is deze ook ter vervangen. Dit kan door een zelfde type natuurlijk, maar een normale glaszekering kan ook. Het nadeel is wel dat deze stuk kan gaan en zich dan natuurlijk niet weer zelfhestelt.

Ik heb ook gedacht aan een fannetje. Het nadeel daarvan is dat je die ergens over wilt schakelen, b.v. de sigarettenaansteker aansluiting, anders draait hij continue. Dan moet er ruimte in de kap gemaakt worden voor het fannetje en dat is er bijna niet. Dan moeten er ook nog ventilatie gaten gemaakt worden voor de warme lucht, alleen lucht er in, dat werkt niet natuurlijk. Het is echter pratisch niet mogelijk vanwege de ruimte om de mosfet direct te koelen, dat kan alleen door de printplaat heen vanaf de andere kant. Vandaar dat ik er nu voor kies om toch maar de hele mosfet weg te halen van de printplaat en er zo voor te zorgen dat de hitte van de mosfet daar in ieder geval niet meer terecht komt. Denk om het voorkomen van kortsluiting en kies niet te dunne bedrading.
door vincent1981
10 jan 2012 07:16
Forum: Elektrische en elektronische systemen
Onderwerp: dashboard (boordcomputer) problemen
Reacties: 341
Weergaves: 195997

Re: dashboard (boordcomputer) problemen

Het probleem kan men in principe ook zelf maken.

Zoals Harry aangaf moet de zelfherstelzekering vervangen worden door een normale 6.3Ampere snelle zekering.
De R10 weerstanden (12 stuks) moeten even opnieuw opgesoldeerd worden. Is het probleem dan nog steeds niet opgelost, dan moet het display gelift worden. Dit kan door aan de bovenkant van het display 3 pootjes aan een kant los te solderen en daarna de andere 5 pootjes aan de andere kant. Dan zit er een mosfet, type F3710S. Deze zorgt voor de enorme hitte productie. Deze heb ik te samen met de andere trafo die daar ook zit opnieuw gesoldeerd. Tevens alle overige punten onder het display opnieuw gesoldeerd en daarbij ook de tin-baan vlak bij de mosfet opnieuw volledig gesoldeerd. Daarna het display weer terug vast gesoldeerd en terug in de auto. Het probleem van een flikkerend display is nu weg.