OBD beveiliging tijdelijk uitzetten

Voor wanneer je wat hulp kan gebruiken of wilt aanbieden.
Forumregels
Let op, geen commerciele aanbiedingen hier, die zullen zonder bericht worden verwijderd.
Ontvangt u commerciële reactie's en niet van een sponsor, laat het ons dan weten.
Plaats reactie

Topic author
Bokkoman
Lid
Lid
Posts in topic: 3
Berichten: 61
Lid geworden op: 22 jun 2018 18:14
Actief als: particulier

OBD beveiliging tijdelijk uitzetten

Bericht door Bokkoman »

Is er iemand op het forum die de OBD beveiliging tijdelijk kan uitzetten voor een nieuwe Renault Captur 2?
Hier heb je een token voor nodig en de juiste apparatuur.

Ik probeer met ddt4all wat aan te zetten in het EasyLink systeem, maar dat gaat dus niet vanwege deze beveiliging.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Marcel38
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 2
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 feb 2022 12:36
Actief als: particulier

Re: OBD beveiliging tijdelijk uitzetten

Bericht door Marcel38 »

Heb je hier al een oplossing voor gevonden?
Ben hier ook naar op zoek

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Bokkoman
Lid
Lid
Posts in topic: 3
Berichten: 61
Lid geworden op: 22 jun 2018 18:14
Actief als: particulier

Re: OBD beveiliging tijdelijk uitzetten

Bericht door Bokkoman »

Ja die heb ik gevonden @Marcel38
Twee manieren.

1. De makkelijkste weg, via de Renault garage. Vragen of een monteur de taal instellingen wil veranderen van het cluster. Daarna ben je vrij om te veranderen wat je wilt.

2. De lastigste en meest ingrijpende, is de radio unit vinden. Dat direct de hi/lo-can op aansluiten. Alleen die twee draden. Je OBD moet je met een soort splitter in de odb doen, en dan die andere split die 2 draden op aansluiten.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Marcel38
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 2
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 feb 2022 12:36
Actief als: particulier

Re: OBD beveiliging tijdelijk uitzetten

Bericht door Marcel38 »

Bedankt voor de snelle reactie!
Maar je kunt de taal toch zelf instellen? Of begrijp ik dat verkeerd?
Heb je misschien een schema of zo van optie 2? Ik heb wel gezien dat er een soort splitters te koop zijn, maar je je die aan moet sluiten is me een raadsel…

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Bokkoman
Lid
Lid
Posts in topic: 3
Berichten: 61
Lid geworden op: 22 jun 2018 18:14
Actief als: particulier

Re: OBD beveiliging tijdelijk uitzetten

Bericht door Bokkoman »

Onnodige citaten verwijderd.

Als u reageert op het voorgaande bericht, kunt bij "Snelle reactie" uw bericht schrijven.
Of de knop "Plaats reactie" gebruiken.
Moderator
Dat klopt. Maar zij kunnen het ook veranderen via de obd. En wanneer ze dat doen, gaat de gateway open totdat je het stroom afzet (accu uit).

Meeste info vind je hier.
https://github.com/cedricp/ddt4all/issues/404
En
https://youtube.com/channel/UCnpy53-QC21k8Knj1ifkiFg

Bij die YouTube kanaal zie je ook een link naar zijn Telegram kanaal, waar je veel plaatjes vind hoe en wat.

Maar je radio unit verbinden vergt wel dat je halfe dashboard eruit haalt. En naar mijn idee voor die ene keer dat je een aanpassing doet, teveel van het goede is.
Als je weet wat je wilt aanpassen, schrijf dit op en onthoud waar je die precies aanpast. Dan kan je bij de garage binnen een half uurtje weer weg zijn.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht