Pagina 1 van 1

Espace IV 3.5 2008 start niet

Geplaatst: 12 feb 2022 19:40
door MSchut
Uiteraard al wat rond gezocht op het forum, maar toch even een nieuw draadje gestart.

Mn Espace start niet meer. Het starten werd steeds moeilijker, hij pakte het starten als het ware steeds later, tot ie nu helemaal niet meer start. De deuren gingen nog wel open, dashboard aan en hij zei “druk rem en start”. Maar op de start knop resulteert in een dashboard wat uit en aan gaat en verder niets.

Ik dacht aan de accu, en heb deze vervangen door een nieuwe. Maar gek genoeg nu hetzelfde en wat ik ook vreemd vond was dat ik met m’n accu booster hem ook niet aan de praat krijg, terwijl dat normaal met een lege accu een fluitje van een cent is.

Ik denk nu dus dat het niet aan de accu ligt. Een andere sleutel kaart geprobeerd, maar dat helpt ook niet. Inmiddels begint ie ook wat gekker te doen. Hij reageert nu vrijwel niet meer op de sleutel, en het viel me ook op dat in de kaartlezer geen lampje brandt en ook niet klikt als ik de kaart erin doe. Ik gebruik de kaart altijd door hem in m’n jas te houden, dus ik weet niet zo goed wat het normaal is, maar ik dacht dat een klik en een lichtje normaal waren. Inmiddels heb ik net zelfs de auto op slot gedaan en bleef het dashboard branden.

Nu twijfel ik of het aan de kaartlezer ligt, maar vind het ook zonde als dit het ook niet is. Startmotor lijkt me nu wat minder aannemelijk vanwege het ontbreken van de klik in de kaartlezer, maar het zou ook de start onderbreker kunnen zijn (zegt deze noob). En als de keyless entry ook niet meer reageert, is dit ook gerelateerd aan de kaartlezer, of zit de ontvanger ergens anders?

Heeft iemand een suggestie hoe ik de oorzaak met wat meer zekerheid kan vinden? Het jammere is dat ik nu wel kan denken “ik rijd naar de garage”, maar dat is nu dus best even lastig.Alvast dank!

Re: Espace IV 3.5 2008 start niet

Geplaatst: 13 feb 2022 07:24
door mechanic
Haal de kaartlezer ee eens uit, mogelijk is het bekende pinnentje afgebroken.

Op youtube staat een filmlje van wegenwacht Robert welke een defecte kaartlezer.doorverbind.

Re: Espace IV 3.5 2008 start niet

Geplaatst: 13 feb 2022 10:19
door MSchut
Onnodige citaten verwijderd.

Als u direct reageert op het vorige bericht dan liever niet de "citaat" knop gebruiken.
Moderator

Ik ga er zo even naar kijken, toch benieuwd. Als het het bekende pinnetje is, dan zou hij toch wel moeten starten met de hands free optie? Of is dt wel aan elkaar gerelateerd?

Toegevoegd in 1 uur 21 minuten 25 secondes:
Zo. Klein stapje verder. Middenconsole los (was bij mn phase 1 toch een stuk makkelijker).

De kaartlezer herkent de kaart wel als de kaart/sleutel erin gaat en eruit. Dan lijkt me het bekende lipje niet het probleem. Voor ik nu toch de kaartlezer vervang, vraag ik me af of dit wel het issue kan zijn. De keyless entry doet het, dashboard gaat aan als ik de sleutel erin stop. Alleen, als ik op start druk gebeurt er niets.

Re: Espace IV 3.5 2008 start niet

Geplaatst: 20 feb 2022 07:34
door MSchut
Het was toch gewoon de startmotor. Vastgelopen waarschijnlijk, krachtige booster, startmotor vervangen en weer rijden.

Re: Espace IV 3.5 2008 start niet

Geplaatst: 22 feb 2022 11:49
door WillemS
En dank voor het terugkoppelen van je oplossing.
Veel veilige km's toegewenst !
mvg. WillemS