Pagina 1 van 1

Automatische verlichting werkt raar...en meer vragen.

Geplaatst: 19 nov 2016 22:33
door Blurky
Bij mijn pas aangeschafte Nissan Primastar/Trafic zit automatische verlichting op, maar deze werkt best vreemd.
1. Als de verlichting schakelaar op stand 0 staat, staat het dimlicht altijd aan bij omgedraaide sleutel, haal je de sleutel uit het contact dan gaat de verlichting uit, je kan de schakelaar naar stadsverlichting draaien en dan gaat het licht uit, 1 stand verder en het gaat weer aan.
Op zich is dit best handig zo, alleen als je het groot licht aan wil zetten moet je schakelaar op dimlicht zetten, iets wat ik altijd vergeet, en zo denken andere automobilisten dat ik aan het seinen ben als ik groot licht aan wil zetten... :roll:
Ik heb begrepen dat de automatische verlichting en ruitenwissers 1 sensor in de voorruit zijn, en de automatische ruitenwisser werkt wel zoals het hoort, dus ik verdenk de sensor niet...wat zou het anders kunnen zijn?

2. Op de sleutel zitten 3 knoppen, 1 voor alle deuren sluiten, 1 voor de voorportieren openen en 1 voor de achterdeuren en zijdeur openen.
Dit is voor mij heel erg vervelend als ik met gereedschapkoffers in mijn handen sta en in mijn zak moet grijpen en gokken welke deur er open gaat met welke knop.
Is er een manier of aanpassing dat alle deuren open gaan bij indrukken van 1 (of beiden) van de 2 "open" knoppen.
Of is misschien een andere sleutel met maar 2 knoppen in te leren in het systeem?
Ik ken het de methode "openen knop 2 seconden ingedrukt houden" al, maar dit is ook verre van handig.

3. Bij de aankoop van de bus was deze heel erg smerig, daarom is deze thuis direct schoongemaakt en is door mijn buurman de binnenspiegel er tijdelijk afgehaald, hoe hij dit gedaan heeft weet ik niet, maar ik krijg hem er met geen mogelijkheid meer op gedrukt, is daar een trucje voor of doe ik iets verkeerd?