Recent hebben we kunnen lezen dat de overheid weg wil van aardgasaansluitingen. Dat geldt voor nieuwe als bestaande woningen. Ik ben daar wel voorstander van. (Mijn vrouw minder, die kookt graag op gas).
Thuis hebben we een 3x25A aansluiting, de ZOE laden we momenteel nog op met 3,7Kw, dat werkt voor ons prima. De bedoeling is om straks met 11Kw te laden, zeker met het oog op de grotere accu die beschikbaar komt voor de ZOE.
Momenteel zitten we in een grote verbouwing, we willen graag weg van de oude radiators en vloerverwarming aanleggen. Dat zal nu naar alle waarschijnlijkheid elektrisch zijn. Het gaat om een oppervlak van ongeveer 65m2, daarvoor is benodigd ongeveer 9Kw aan vloerverwarming als hoofdverwarming.
Dan moet de keuken ook nog aangesloten en de droger en de wasmachine.
Al met al kan dus niet alles tegelijk aan. Nu verwacht ik dat het niet zo'n vaart zal lopen, maar toch kom je op momenten ruim te kort.
De aansluiting verzwaren kan wel, maar dat kost gelijk een hoop geld extra.
Iemand die hier iets over kan zeggen?
Edit: Ik realiseer me net dat dit vrij weinig met het opladen van de ZOE te maken heeft (edoch enig raakvlak )
Re: Geen gas meer?
Geplaatst: 29 okt 2016 12:45
door fivari
Speciaal voor een dergelijke situatie heb ik de Fivari SMART in mijn aanbod opgenomen.
Hiermee laad je echt steeds maximaal. Instellen op 3x25A en dat doet hij dan ook als er geen overige verbruikers zijn. Als die er wel zijn, zakt de laadstroom keurig zodat de totale stroom op geen van de geleiders hoger ligt dan 25A.
Re: Geen gas meer?
Geplaatst: 29 okt 2016 13:10
door zoe2goe
Ernstig off-topic: Direct elektrische verwarming is verschrikkelijk inefficiƫnt t.o.v. een moderne ketel, zowel in geld als in CO2. Als je elektrisch wilt verwarmen is de enige goede optie een warmtepompsysteem. Dat is ideaal in combinatie met vloerverwarming omdat die met een lagere invoertemperatuur werkt.
Wat fivari zegt is een uitstekende oplossing om de load op de aansluiting binnen de perken te houden. Bedenk wel twee dingen: 1) met die oplossing heeft verwarming voorrang boven de auto opladen. Dat is absoluut niet fout, maar moet je wel beseffen. 2) je moet waarschijnlijk ook nog koken. Het kan aardig optellen.
Re: Geen gas meer?
Geplaatst: 29 okt 2016 14:13
door WillemS
Als je dan toch overstapt, maak dan een grote sprong, ben je gelijk van de overheid af.
mvg WillemS
p.s. gisteren 28 oktober gepost !
Re: Geen gas meer?
Geplaatst: 29 okt 2016 21:20
door Proton
Bij een grote verbouwing hoort zeker isoleren.
Verwarmen doe je dan goedkoop met een lucht-water warmtepomp, waar nu ook flink subsidie op zit (met slim inkopen krijg je geld toe).
Google is je vriend in deze
Re: Geen gas meer?
Geplaatst: 31 okt 2016 09:52
door cosmiccarbon
Ik kook op inductie en laad de auto op 11 kW, nog nooit problemen mee gehad.
Verwarming is een hynride tussen een gas-CV en een hout-CV, tenzij natuurlijk lekker de houtkachel in de woonkamer brandt. Werkt prima. En dankzij het mooie schone, droge hout dat ik stook in mijn efficiente kachels uiteraard ook met een minimum aan uitstoot!
Re: Geen gas meer?
Geplaatst: 31 okt 2016 19:53
door RudyH
Wij stoken ons huis met een losse gas CV ketel in combinatie met warmtepompen. Met een 300 liter vat warmtepomp boiler wordt warmte van het huis omgezet in warmwater. (Afzuiging huis) Daarnaast wordt de woonkamer met lucht verwarmt dmv een warmtepomp en worden overige ruimtes op temperatuur gehouden doordat de ketel naar de retour warmte kijkt in combinatie met thermostaat kranen.
Dit alles wordt geregeld door een Domotica systeem. Helaas kom ik nog net wat zonnepanelen te kort om alles te kunnen opvangen via de zon en is mijn gebruik van gas z'n 500 kub. Elektrisch koken doen we helaas nog niet.
In Mijn volgend huis komt zeker geen gas meer in. Warmtepompen zijn zeker rendabel helaas zijn ze tegenwoordig nog aardig aan de prijs. (Zo ook elektrische auto's) tijd zal het leren of het goedkoper gaat worden. In ieder kun je nu flink subsidie krijgen op warmtepompen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: Geen gas meer?
Geplaatst: 03 nov 2016 10:31
door rgr
ik weet inmiddels al wat meer en dankzij subsidies e.d. zijn er binnen budget toch een hoop dingen mogelijk.
Elektrisch verwarmen gaan we niet doen idd, dat gaat waarschijnlijk op basis van een warmtepomp gebeuren.