Pagina 1 van 1

Egr-klep 1.6 tce

Geplaatst: 11 mar 2019 13:28
door jimmy-ilse
Weet er iemand soms de egr-klep zitten op het 1.6 tce blokje. Bij mijn vorige auto's, vooral diesels reinigde ik die elk jaar. Nooit problemen gehad met egr-klep . Zou dit nu ook willen doen

Re: Egr-klep 1.6 tce

Geplaatst: 12 mar 2019 09:38
door adinsx
Bij een diesel wordt de EGR véél sneller vies door roet dan bij een benzine. Juist bij een benzine met directe inspuiting, zoals de TCe150, zou ik de focus leggen op reiniging van het inlaattraject en inlaatkleppen. Die vervuilen eigenlijk veel sterker. Gecombineerd met op tijd onderhoud ben je dan al erg goed bezig.

Overigens, hoe oud waren je vorige auto's? De moderne EGR's kunnen nog wel eens een nieuwe basisafstelling nodig hebben als je hem demonteerd. Of wil je hem laten zitten en even met een doek erdoor?

Volgens mij zit de EGR stevig verstopt namelijk, maar als je het leidingwerk een beetje volgt moet je hem kunnen vinden.

Re: Egr-klep 1.6 tce

Geplaatst: 12 mar 2019 12:50
door A110
Zoals ik het kan zien heeft de 1.6 TCe geen EGR-klep meer, zoals zovele moderne benzinemotoren.

De EGR functie word overgenomen door de software in samenwerking met een bepaalde klepoverlap via de timing.

Re: Egr-klep 1.6 tce

Geplaatst: 12 mar 2019 14:08
door adinsx
Hmm... ik vond bij de M5M van de Clio RS meen ik nog wel een EGR-klep als leverbaar onderdeel. Wellicht is die weggelaten bij de latere versies voor de Talisman, Mégane en Espace-reeks?

Re: Egr-klep 1.6 tce

Geplaatst: 12 mar 2019 15:17
door jimmy-ilse
De andere wagens die in ons wagenpark zaten en sommige nog zitten waren tussen 8 jaar en 2 jaar.
Was het beu om telkens hetzelfde te horen in de garage. Meneer weer een egr klep kapot.
Heb een aantal jaar geleden , toen ik eindelijk eens besliste om verlof te nemen , eens naar YouTube gekeken. Simpel demonteren, stekkertje meestal laten zitten en klep volledig demonteren. Enkel electrisch gedeelte kon blijven hangen. Daarna met ontvetter en soms hevigere reiniger alle kleppen gereinigd en gespoeld en gedroogd
Vanaf dan, geen enkele egr meer moeten vervangen.