Pagina 1 van 1

Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 03 jan 2019 12:18
door mvhschip
Mijn Ipone 7 connect sinds een paar weken niet meer met het R-Link systeem (Megane juni 2018). Nieuw snoer helpt niet en alle updates zijn doorgevoerd. Andere Iphones 5, 6 en 7 werken allemaal wel maar mijn telefoon dus niet meer. Ben al bij de garage geweest en die kunnen het probleem ook niet ontdekken. Zodra ik het snoertje erin stop gaat hij connecten maar gooit me er een paar seconden later weer uit en dat blijft zo doorgaan. Zou het erg jammer vinden als ik het systeem niet meer kan gebruiken op de manier waarop het bedoeld is en zoals gezegd, de garage weet het ook niet. ik denk zelf dat aan een instelling ligt in mijn telefoon maar welke?? Wie kan mij helpen?

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 08 jan 2019 17:07
door Ren00
Laat ik precies hetzelfde gedrag hebben maar dan met Android Auto (AA) op een Samsung Galaxy S6 (SM-G920F).

Ik sluit 'm aan (zonder dat bluetooth actief is) en de accu wordt opgeladen maar verder gebeurt er niks. Ik heb het systeem (AA icm R-LINK2) 13 maanden foutloos gebruikt en sinds een aantal weken gebeurt er niks meer. Bluetooth werd normaliter ook vanzelf actief waardoor de carkit werkte. Dit gebeurt sinds die tijd ook niet meer. Een Samsung S5 Mini heeft deze problemen niet. Hier komt netjes Android Auto onder in beeld te staan. Deze kan ik vervolgens normaal starten. Ook bluetooth wordt automatisch gekoppeld.

Ik heb diverse soorten en maten USB kabels geprobeerd. Een dikke week geleden heb ik R-LINK volledige gereset. Ik was alle instellingen kwijt ik heb m'n toestellen opnieuw moeten aanmelden. Hierna kon ik 2-3 dagen gebruik maken van AA op m'n S6. Toen opeens verscheen AA niet meer in beeld en wordt ie alleen nog opgeladen. R-LINK2 is geupdate, net als AA (3.8.5845, december 2018)

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 08 jan 2019 17:20
door mvhschip
Inderdaad precies hetzelfde probleem. iPhone 5 en 6 werkt prima maar iPhone 7 niet. Heb al 4 telefoons van collega’s geprobeerd. Terwijl ze allemaal dezelfde en laatste update hebben. Al 2 keer teruggeweest naar de garage maar die staan ook voor een raadsel en kunnen het niet oplossen. Echt balen van dit mooie systeem!

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 09 jan 2019 10:17
door GuusS
Ik heb dat af en toe met mijn Iphone X. Als ik Rlink2 reset en mijn telefoon helemaal uitzet en weer aan, dan is de connectie terug. Dit heb ik sinds de laatste update.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 09 jan 2019 19:53
door mvhschip
Een harde reset heeft de garage ook voorgesteld maar ze willen eerst nog even verder kijken. Resetten betekent ook alles opnieuw instellen en updaten. Zit ik ook niet op te wachten. Als ik over twee weken nog niets vernomen heb dan ga ik toch maar een reset uitproberen.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 10 jan 2019 14:40
door RigolleM
mvhschip schreef:Een harde reset heeft de garage ook voorgesteld maar ze willen eerst nog even verder kijken. Resetten betekent ook alles opnieuw instellen en updaten. Zit ik ook niet op te wachten. Als ik over twee weken nog niets vernomen heb dan ga ik toch maar een reset uitproberen.

Als andere iPhones er wel probleemloos op connecteren dan ligt het wel degelijk aan uw toestel.
Heb je al een harde reset uitgevoerd door de vergrendelknop en volume naar beneden knop ingedrukt te houden. Houd de twee knoppen vijf seconden lang ingedrukt. Het scherm gaat hierna op zwart. Na een paar seconden verschijnt het Apple-logo in beeld.
Als dit ook niet lukt dan een factory reset. Zorg voor een backup naar de iCloud en dan heb je minder werk om alles terug te plaatsen. Enkel de instellingen in de apps gaan verloren.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 10 jan 2019 17:15
door TheSarge
Heb je al geprobeerd om zowel in Rlink en de telefoon de connecties te verwijderen.

Daarna weer opnieuw de connectie zoeken en verbinden

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 10 jan 2019 17:26
door mvhschip
Heb ik gedaan en hielp helaas niet.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 10 jan 2019 17:49
door RigolleM
mvhschip schreef:Heb ik gedaan en hielp helaas niet.

Heb je harde reset nu al geprobeerd (geen factory reset)?

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 11 jan 2019 09:42
door Ren00
mvhschip schreef:Heb ik gedaan en hielp helaas niet.

Ik kan mijn telefoon in het bluetooth menu van R-LINK2 verwijderen maar waar/hoe doe ik dat binnen MirrorLink?

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 11 jan 2019 10:10
door mvhschip
Ik weet dat niet want heeft de garage voor mij gedaan.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 11 jan 2019 17:16
door RigolleM
mvhschip schreef:Ik weet dat niet want heeft de garage voor mij gedaan.

Laatste maal... heeft u al een harde reset uitgevoerd op uw iPhone?

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 13 jan 2019 13:40
door mvhschip
Ja en hielp ook niet.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 13 jan 2019 13:43
door mvhschip
Nog even als toevoeging op de opmerking dat het aan mijn toestel zou liggen. Op iPhone 5, 6, , 8 en 7+ ging het goed. Op de “gewone” iPhone 7 van mij en 4 andere collega’s van mij dus niet.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 14 jan 2019 10:53
door RigolleM
mvhschip schreef:Op iPhone 5, 6, , 8 en 7+ ging het goed. Op de “gewone” iPhone 7 van mij en 4 andere collega’s van mij dus niet.

Dus ligt het aan de iPhone 7 toestellen als ik het goed begrijp, want het is mij niet zo duidelijk over de andere 4 collega's.

Dus R-Link maakt een connectie met Apple Carplay, maar na een paar seconden valt de verbinding weg. Dan ligt het aan de transmissie tussen USB-poort en de iPhone.

Heb je al een andere USB poort gebruikt?
Ik lees dat je al een andere USB lightning kabel gebruikt hebt, maar is deze wel ok? Is dit een originele kabel of zo'n rommelding van de Action?
Met Android Auto heb ik ook al problemen gehad met bepaalde USB kabels, met Apple Carplay nog niet meer gebruik enkel originele of Belkin lightning kabels.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 14 jan 2019 11:19
door mvhschip
Verschillende officiële kabeltjes gebruikt en ook op de tweede USB poort. Helaas....

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 14 jan 2019 12:00
door RigolleM
mvhschip schreef:Verschillende officiële kabeltjes gebruikt en ook op de tweede USB poort. Helaas....

Dan ga ik passen, geen iPhone 7 om dit te testen, enkel 5s, 6, 6s, 8 en XS :-)

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 14 jan 2019 17:28
door Ren00
Toen ik vanochtend naar de klant reed toch maar (deels uit gewoonte) m'n Samsung S6 in de Brodit houder gezet en aangesloten. En opeens.... zie ik de aanmeldingsprocedure van Android Auto in beeld van de telefoon verschijnen (ik had de auto eerder al eens verwijderd uit de bekende autolijst). Na aanmelding kreeg ik "Android Auto" onder in beeld van R-LINK2.

Ik heb Waze kunnen starten en vervolgens mijn reisdoel van de dag in ingevoerd. Onder het rijden klapte de verbinding er een aantal keren uit. Dit gebeurde met een cruisesnelheid van 130 op de snelweg. Niks geen hobbeltje in de weg of iets. Ook het lichtjes wiebelen aan de kabel/stekker maakte niet uit. Zo nu en dan kwam de verbinding uit het niets weer terug. Een tweetal keren kwam de verbinding terug door het kabeltje even uit en weer in de USB van de auto te halen.

Het liefst zou ik de logging van mijn S6 in willen zien. Geen idee of dit makkelijk gaat. Ik ben al jaren niet meer actief in de mobiele app wereld.

Ik neig toch ook naar het hard resetten van de telefoon. Ik zal dit doen zodra ik deze of volgende week een nieuwe telefoon van de zaak krijg.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 30 jan 2019 16:32
door Ren00
Een korte update.
Ik heb vorige week een nieuwe telefoon van de zaak gekregen. Samsung Galaxy A8. Deze dus helemaal hagelnieuw gekoppeld met bluetooth aan R-Link2. Eerder had ik al via APKmirror website de meest recente versie van AA gedownload en geïnstalleerd. Waze en Spotify kwam middels Google backup eerder ook al netjes opnieuw op het toestel te staan.

Een maal alles goed ingesteld voor het eerst de USB kabel aangesloten. Bam! Direct Android Auto op het R-Link2 scherm. Nice!

Een aantal dagen ging dit goed. En toen opeens, tijdens een rit, was de connectie opeens weg. Ik kreeg het ook niet meer aan de praat.
M'n andere Samsung Galaxy (S6) heb ik helemaal gereset naar fabrieksinstellingen. Ook deze deed het een aantal dagen goed. Daarna opeens niet meer; geen AA-knop op het R-Link2 scherm meer.

Op dit moment (gisteren, vandaag door korte rit AA niet gebruikt) werkt het op de A8 weer WEL. Ik snap het niet hoor. Soms wel, soms niet. Er is geen pijl op te trekken.

Re: Ipone connect niet meer met R-Link

Geplaatst: 30 jan 2019 17:02
door mvhschip
Vreemd allemaal. Na de harde reset van R-Link werkt het nu nog steeds naar behoren. Wel telefoon van de garage ontvangen waarbij ze aangaven blij te zijn dat het werkt maar ze niet raar zouden staan te kijken als het weer misgaat. De garage en hoofdkantoor kennende klachten maar weten niet wat ze eraan kunnen doen. Toch jammer want de keuze van de auto is mede gemaakt op dit soort zaken. Nu maar blijven duimen dat het blijft werken.