Het inloggen met email adres ipv gebruikersnaam is weer mogelijk.


Deze mededeling is wegklikbaar rechtsboven dit mededelingenblok

Tpms resettool

Plaats reactie

Topic author
Gwerf
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 1
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 nov 2018 00:44
Actief als: particulier

Tpms resettool

Bericht door Gwerf »

Hoi,

Weet iemand een betaalbare ( lees onder de €150,- ) tool waarmee ik de Tmps sensoren opnieuw kan inleren bij de Zoë (41 kw uit 03-2017) dit i.v.m. Zomer winterbanden wissel. :cry2:
Met dank!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

Sordone
Lid
Lid
Posts in topic: 4
Berichten: 417
Lid geworden op: 11 jan 2015 12:22
Actief als: particulier
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Tpms resettool

Bericht door Sordone »

Zover bekend kan het alleen met Clip tool die de Renault ZE garage gebruikt. Ik laat de banden gelijk inlezen als ik ze voor € 39,- laat wisselen (2x per jaar). Het schijnt ook te kunnen met ddt4all en een ELM327. De mensen van CANZE zouden bezig zijn om hier iets in CANZE toe te voegen. Nu zit het er niet in. Ik kan niet wachten totdat dit met CANZE kan.
Renault Zoe Zen, blanc nagre. Q210 sinds December 2014. KM > 110k. Frank & Anja. +Zero FXS (4-2019)
Website: Mostaladda.eu voor EV apps. Op weg geweest naar: Luxembourg (L), Bremerhaven (D), Orleans/Chambord (FR), Bern/Luzern (CH)/Liechtenstein, Rügen (D), Klausen (IT), Landau i.d.Pfalz (D)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

Als je twee vaste sets van banden hebt, m.a.w., twee sets van vier ventielen, kun je uit de auto de ID's van die vier ventielen halen (één keer uitlezen met zomerbanden, één keer met winterbanden), en daarna kun je die configuraties terugschrijven, vertelt men mij. Bij de eerste wissel moet je nog wel naar de dealer omdat je de TMPS ventielen moet "verleiden" hun ID te sturen in stilstand, terwijl de auto in "leerstand" staat. Voor het eerste is een hardware tool nodig, voor het tweede de CLIP tool.

De gedachte is om in CanZE acht ventiel ID's te kunnen opslaan, die je zelf aan de vier wielposities moet kunnen toekennen (ik ga er van uit dan bij een bandenset-wissel ook positiewissels worden gedaan). Je moet er dus wel voor zorgen dat alle 8 wielen een herkenbare , op de velg geschreven of gestantste identificatie hebben, anders weet je niet welk wiel op welke wielpositie zit.

Maar......... ik moet eerst een CANbus "replay" hebben van een sessie. Die heb ik niet, ook niet omdat ik zelf geen TPMS enabled ZOE heb. Zonder zo'n replay kan ik niks. En ik kan ook niet testen. Dus op dit moment weinig mogelijkheid en weinig prio. Sorry.
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

Het ziet er naar uit dat deze functionaliteit in de volgende Android release van CanZE zit. Mocht je dus op het punt staan banden te wisselen (en bent CanZE Android gebruiker), wacht dan een paar dagen zodat je de ID's kunt uitvragen van de huidige ventielen. Je hoeft de "andere" banden dan nog maar één keer te laten inleren.
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

Sordone
Lid
Lid
Posts in topic: 4
Berichten: 417
Lid geworden op: 11 jan 2015 12:22
Actief als: particulier
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Tpms resettool

Bericht door Sordone »

Hi Jeroen. Super dat dit er nu inzit. Heb er nu winterbanden onder. Ik neem aan dat ik nu de data moet uitlezen en dan kan opslaan zodat ik ze volgend jaar kan inlezen. Moet elke band op exact dezelfde positie ( lv,rv,la,ra) dan weer komen of mag je wisselen ? #hoewerkthet.
Renault Zoe Zen, blanc nagre. Q210 sinds December 2014. KM > 110k. Frank & Anja. +Zero FXS (4-2019)
Website: Mostaladda.eu voor EV apps. Op weg geweest naar: Luxembourg (L), Bremerhaven (D), Orleans/Chambord (FR), Bern/Luzern (CH)/Liechtenstein, Rügen (D), Klausen (IT), Landau i.d.Pfalz (D)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

1) Correct. Je geeft een lees commando en krijgt 4 veldjes terug met in ieder veldje 6 hex nibbles (zoiets als 1A7BC5). Die schrijf je op, als je slim bent met krijt op de banden of zo.

2) Zomerbanden nog een keer door de dealer in laten lezen en ook opschrijven

3) Als de winter weer in het land is, 4 velden van je winterbanden invullen, "Write" en presto.

4) Ja, je kunt dus "wisselen" van positie.

5) Mocht je losse ventielen kopen, altijd goed op de verpakking kijken of er een ID op staat. Scheelt een inleren-sessie.
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

Sordone
Lid
Lid
Posts in topic: 4
Berichten: 417
Lid geworden op: 11 jan 2015 12:22
Actief als: particulier
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Tpms resettool

Bericht door Sordone »

Dank voor de uitleg. Ik ben er zo blij mee dat je dit nu zelf kan doen. Top. Nog 1 keer € doneren hiervoor aan de dealer voor de zomerbanden.
Renault Zoe Zen, blanc nagre. Q210 sinds December 2014. KM > 110k. Frank & Anja. +Zero FXS (4-2019)
Website: Mostaladda.eu voor EV apps. Op weg geweest naar: Luxembourg (L), Bremerhaven (D), Orleans/Chambord (FR), Bern/Luzern (CH)/Liechtenstein, Rügen (D), Klausen (IT), Landau i.d.Pfalz (D)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

Ter info https://canze.fisch.lu/tpms-ids-can-now ... d-written/ Moet wel raar lopen kunnen we niet deze weer releasen. Werkt 100% met onze eigen dongle, moet nog even testen met een KONNWEI.
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

Riesbak
lid
lid
Posts in topic: 2
Berichten: 266
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:27
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door Riesbak »

zoe2goe schreef:moet nog even testen met een KONNWEI.
Volgende keer ff mijn dongle uit de armsteun trekken, dat we daar niet aan gedacht hebben.
Zoe Intense Q210, Blanc Glacier, sept 2015. Ik vanaf 12-2-2018

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

Helemaal waar, maar toen werkte het nog niet op die dongle. Gisterenavond (nacht) pas ;-) Ben je in de buurt? :D
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

Riesbak
lid
lid
Posts in topic: 2
Berichten: 266
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:27
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door Riesbak »

zoe2goe schreef:Helemaal waar, maar toen werkte het nog niet op die dongle. Gisterenavond (nacht) pas ;-) Ben je in de buurt? :D
Ik kan eventueel vanavond (woe 23-1) na mijn werk ff stoppen bij je (ik heb je adres nog) zal ongeveer 18.15-18.30 zijn, of wat later als de A12 weer vol met blik staat.
Zoe Intense Q210, Blanc Glacier, sept 2015. Ik vanaf 12-2-2018

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

Ik ben er inmiddels achter (story of all software people), dat het met de ELM dongle toch nog helemaal niet goed werkt (eigen dongle gaat als een raket). Zeer veel dank, maar ik moet nog even prutsen :-/
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Niek_
lid
lid
Posts in topic: 1
Berichten: 153
Lid geworden op: 09 okt 2016 14:13
Actief als: particulier
Locatie: Lunteren

Re: Tpms resettool

Bericht door Niek_ »

Kan je hiermee ook de TPMS-functie uitzetten oid? M'n winterbanden hebben geen sensoren en kijk in de winter dus naar zo'n mooi oranje sleuteltje op het dashboard.
Zoe R90 met 41kW accu sinds week 01-2017

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

Nope
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Thevd
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 1
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 okt 2012 11:27
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door Thevd »

Mijn Grand Scenic III heeft na een paar dagen de andere sensors zelf begrepen, ook de plaats. Dus GEEN duur garagebezoek nodig. De Renault dealer wist dit niet te vertellen !!! Zelf zomer winter banden wissel doen blijft hiermee zinvol en betaalbaar.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

Sordone
Lid
Lid
Posts in topic: 4
Berichten: 417
Lid geworden op: 11 jan 2015 12:22
Actief als: particulier
Locatie: Ede
Contacteer:

Re: Tpms resettool

Bericht door Sordone »

@Thevd: het tpms probleem is typisch voor de Zoe. Die kan maar 4 sensoren aan. Andere Renault modellen kunnen mogelijk hier beter mee omgaan.
Renault Zoe Zen, blanc nagre. Q210 sinds December 2014. KM > 110k. Frank & Anja. +Zero FXS (4-2019)
Website: Mostaladda.eu voor EV apps. Op weg geweest naar: Luxembourg (L), Bremerhaven (D), Orleans/Chambord (FR), Bern/Luzern (CH)/Liechtenstein, Rügen (D), Klausen (IT), Landau i.d.Pfalz (D)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

Nou, het heeft een verschrikkelijke tijd geduurd, maar het lijkt nu stabiel te zijn. De liefhebbers kunnen nu checken in het net geopende Open Beta kanaal (zie https://canze.fisch.lu/open-beta-for-android/ ), en als er toch nog iets mis is graag hier ( https://github.com/fesch/CanZE/issues/577 ) melden. Ik denk dat het nu goed loopt (maar dat denk ik altijd), en zo ja, komt het in de volgende productie-release.
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

OlafH
lid
lid
Posts in topic: 2
Berichten: 757
Lid geworden op: 02 feb 2015 18:51
Actief als: particulier
Locatie: Veenendaal

Re: Tpms resettool

Bericht door OlafH »

Ik loop er nu ook tegenaan... De winterbanddn van de oude Zoe hebben geen TPMS sensoren en nu kijk ik tegen een oranje steeksleutel aan. CanZE kan inmiddels inleren zag ik op CanZe.fisch.lu, dus dat is mooi.

Nu is mijn vraag: weet iemand welke TPMS sensoren ik kan gebruiken en welke het goedkoopst zijn? Wisselen uit de zomerbanden wil mijn bandenspecialist niet aan beginnen.
R110 september 2019
Q210 augustus 2014 => ingeruild met 211.000 km

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

Een beetje banden-man kan, als alternatief voor de IDs zetten met CanZE, ventiel-IDs clonen. Ben je helemaal van alle gedoe af. Ik heb helaas geen merk-advies.
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




TheSarge
lid
lid
Posts in topic: 1
Berichten: 232
Lid geworden op: 05 aug 2016 20:42
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door TheSarge »

Vaak ben je voor een setje met klonen voor €175 klaar bij lokale garages.

Ik had een nieuwe winterset besteld bij GIVAwheels in Goirle en daar voor een dergelijk bedrag een set laten monteren. Somerset eraf en winterset eronder gekloond en al binnen 20min

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

OlafH
lid
lid
Posts in topic: 2
Berichten: 757
Lid geworden op: 02 feb 2015 18:51
Actief als: particulier
Locatie: Veenendaal

Re: Tpms resettool

Bericht door OlafH »

Voor rond de € 100 heb je 4 nieuwe VDO's, die worden toch door Renault gebruikt? Omdat je nu met CanZE kunt inleren maakt het me niet zoveel uit of ze gecloned zijn of niet.

Mijn vraag is eigenlijk of die di gen universeel zijn en altikd zouden moeten werken, of dat je op specifieke eigenschappen moet letten.
R110 september 2019
Q210 augustus 2014 => ingeruild met 211.000 km

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

zoe2goe
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Posts in topic: 10
Berichten: 2366
Lid geworden op: 12 mei 2014 22:09
Actief als: particulier

Re: Tpms resettool

Bericht door zoe2goe »

Bij mijn beste weten zijn er een paar verschillende TPMS protocollen, dus het is oppassen geblazen. Helaas weet ik niet welke "ZOE compatible" zijn.
Jeroen - Zoe Q210 sinds november 2013 - 100% PV gevoed - CanZE co-developer

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht