Er is 1 resultaat gevonden

door A110
15 dec 2018 17:23
Forum: Kadjar
Onderwerp: Bandenspanning winterbanden meldingen uitzetten (winterbanden/velgen hebt zonder bandenspanning controle)
Reacties: 27
Weergaves: 11290

Re: Bandenspanning winterbanden meldingen uitzetten (winterbanden/velgen hebt zonder bandenspanning controle)

Je hebt 2 soorten systemen.

1) systeem met sensoren in de ventielen. Dit is de duurste versie. Je kan wel 2 sets van velgen inleren. Dus een zomerset en een winterset kunnen aangemeld worden in de computer. Bij het wisselen herkend de computer dan welke set het is en zal verder geen storings meldingen geven.
Ook bij dit systeem kan je in de boordcomputer de boel resetten.
Zelf rijd ik een Meg IV met sensoren in de ventielen (wel rubber ventielen tegenwoordig en niet meer van die alluminium zoals een aantal jaren geleden, die konden snel breken). Ik moet ze dan inleren in de computer met diagnose apparatuur. En daarna kan ik ze na het oppompen van de banden bijvoorbeeld of bij hogere bandendruk voor een vakantie nog een reset geven in de boordcomputer.

2) d.m.v. wielomtrek wat gemeten word door het ABS/ESP systeem. Dit is de makkelijkste versie. Je hebt geen sensoren in het systeem. Je moet alleen bij elke banden wissel even op de reset knop drukken die ergens op het dashbord zit of in een menu van de boordcomputer/navigatiesysteem. Advies is zelfs om dit te resetten elke keer als je de banden oppompt dan blijft het up to date en goed werken.

Welk systeem er aanwezig is is lastig te zeggen dit is kennis en zal een dealer of garage moeten weten of kunnen uitzoeken.