Het inloggen met email adres ipv gebruikersnaam is weer mogelijk.


Deze mededeling is wegklikbaar rechtsboven dit mededelingenblok

Getest: Contactloos reinigen / wassen

De beste manieren om je auto te poetsen en te wassen, of zelfs te detailen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic author
Mathijs
Donateur
Donateur
Posts in topic: 1
Berichten: 2664
Lid geworden op: 27 aug 2004 00:16
Actief als: particulier
Locatie: 森の中で
Contacteer:

Getest: Contactloos reinigen / wassen

Bericht door Mathijs »

Sinds kort verschijnen er stukjes in de krant over een contactloos reinigingsproduct.

Meneer Vertongen uit Zemst heeft naast zijn electrobedrijf een verhuur van campers. Bij terugkomst van de wagens was het telkens weer een gedoe om ze weer mooi schoon te krijgen, en dan met name het gebied boven de voorruit en de bovenzijde van de wagen zelf.

Zijn eerdere ervaring in de verfbranche bracht de heer Vertongen op het idee om de daar toegepaste techniek van reinigen middels bacteriën te gaan uitproberen op zijn campers, of zo je wilt, motorhomes. Uiteindelijk is hij tot een product gekomen, wat hij sinds kort ook aan de man brengt.

Zo kwamen er verschillende lovende stukjes in de krant, zoals:
- Gezocht en gevonden: auto schoonmaken zonder moeite [Standaard 23/5/18]
- Bacterie vreet letterlijk je auto proper [HLN 1/6/18]
- Contactloos wassen: bacterie vreet letterlijk je auto schoon [AD 2/6/18]
- Belg ontdekt probiotica voor schoonmaken auto [ServiceManagement 5/6/18]

Is het product daadwerkelijk zo goed? Tijd om te proberen en dat begint met proberen het product te verkrijgen.


[b][size=130]Bestellen & Leveren[/size][/b] Via de email nam ik contact op met de heer Vertongen, met het verzoek of we 2 flacons van 5liter elk konden bestellen, en of dit opgehaald diende te worden of ook bezorgd kon worden. Vrij snel kwam het antwoord dat er pas woensdag 13/6/18 weer voorraad zou zijn, en gelieve dan in de voormiddag (dat is in de ochtend dus(!)) te bellen om te bezien of er voldoende voorraad was. Online bestellen en leveren was nog niet mogelijk. Op woensdagochtend bleek na telefonisch contact dat we 1 flacon konden kopen, en dat die dezelfde dag opgehaald diende te worden. Er volgde een registratie op basis van naam en geboortejaar als 'code' om het bestelde op te halen.[attachment=32]Vertongen.jpg[/attachment]
Een ritje naar Zemst (nabij Mechelen) volgde, met daarop een vriendelijk onthaal in de kleine electrowinkel (huishoudelectronica) waar het een komen en gaan was van mensen voor het product, wat in beperkte voorraad op de vloer in de winkel stond. Achter de winkel stonden de campers voor de verhuur.

Daar kwam de 1ste verrassing, er waren ook 10liter flacons!

Op dit moment is er een 1 flacon per klant beperking, en de heer Vertongen vertelde dat de prijs van 12 euro een introductieprijs was, en dat deze binnenkort naar de 15 euro zou gaan (of was het nou 18 euro, hmmm :doh: )

Een uitleg van de werking van het product volgde, op te letten was dat je het op een droge ondergrond deed, voldoende liet inwerken, en met voorkeur met een hoge druk spuit afspoot. Een hogedruk spuit zoals gebruikt voor onkruidverdelging bijvoorbeeld was de aangewezen methode om het aan te brengen.

Het product was niet gevaarlijk voor de omgeving, het rode kruisje op het etiket was omdat er een glansmiddel doorheen zat, en dan moet dat aangegeven worden op de verpakking.


Het product

Welnu, het product is dus binnen, nu nog een smerige auto vinden om het op te proberen. Aangezien de Renault onlangs al gewassen is, kiezen we voor de Citroën Evasion die in een hoekje wat staat te verkommeren onder de algen en boomsap, een leuke praktijktest lijkt mij.
[attachment=30]marc-vertongen-contactloze-reiniging-1.jpg[/attachment][attachment=31]marc-vertongen-contactloze-reiniging-2.jpg[/attachment]
Aangezien onze hogedrukflessen vol zitten en we geen productvervuiling willen, duikelen we een 2 liter hogedruk plantenspuit op die nog ongebruikt op de plank stond, en vullen deze met exact 1 liter van het product.
Uit de krantenberichten had ik vernomen dat er met 1 flacon 3~4 wasbeurten te doen was.
De Citroën Evasion is iets groter dan een Scenic en net wat kleiner dan een Espace. We gaan zien hoe ver we komen.
marc-vertongen-contactloze-reiniging-3.jpg
Wat foto's van de auto voordat we beginnen
[attachment=28]LA-1.jpg[/attachment][attachment=25]RV-1.jpg[/attachment][attachment=26]LV-1.1 - Copy.jpg[/attachment][attachment=27]LV-1.jpg[/attachment][attachment=24]RA-1.jpg[/attachment]
We pompen de plantenspuit op spanning, en beginnen vol goede moed. Het eerste wat opvalt is de lucht die van het product afkomt. Het is het beste te omschrijven als wat je ruikt als je bij de wasstraat staat. Vermoedelijk is dit het glansmiddel wat je ruikt, zou in elk geval betekenen dat er voor een professioneel middel gekozen is indien dit hetzelfde is als in de wasstraat.

Helaas komen we met de 1 liter niet uit, de rechterzijkant zal vuil moeten blijven, of... :idea: we gooien nog een halve liter erbij, afgemeten met een andere maatbeker omdat de eerste 1liter maatbeker al omgespoeld was dus nog wat nattig en we geen verdunning willen.

Op het etiket staat dat er 3 minuten moet worden ingeweekt. Ik ging uit van 10 minuten, en aangezien de auto toch al niet de schoonste was, mag het ook wel wat langer inwerken. :shhh:
[attachment=23]LA-2 .jpg[/attachment][attachment=6]RV-2.jpg[/attachment][attachment=21]LV-1.2.jpg[/attachment][attachment=22]LV-2.jpg[/attachment][attachment=20]RA-2.jpg[/attachment]
Het resultaat na circa 5 minuten

Het droogt langzaam op, de auto begint dof te worden.
Van de halve liter die ik erbij gedaan had, blijkt na terug gieten in wederom een andere maatbeker (we gaan nog fanatiek worden zeg) dat er nog 25 centiliter over was. Al bij al mag je dus met dergelijke auto afmetingen op 1.25liter tot 1.5liter product rekenen. Daarmee kom je wel op 3 auto's met 1 flacon van 5 liter.
[attachment=19]LA-3.jpg[/attachment][attachment=5]RV-3.jpg[/attachment][attachment=17]LV-1.3.jpg[/attachment][attachment=18]LV-3.jpg[/attachment][attachment=16]RA-3a.jpg[/attachment]
Het resultaat na circa 10 minuten

Nou, 10 minuten wachten lijkt mij toch overbodig, het is geheel opgedroogd, auto ziet er dof en smerig uit.
Daar heb ik dus maar geen foto's meer van, op naar de hoge druk spuit en knallen maar.


Het resultaat na afspoelen met medium size Kärcher -normale spuitmond-

Het valt mij toch wat tegen, OF ik was te enthousiast en verwachtte ik te veel, OF ik heb het product niet goed aangebracht/afgespoeld

[attachment=15]LA-4.jpg[/attachment][attachment=12]RV-4.jpg[/attachment][attachment=13]LV-1.4b.jpg[/attachment][attachment=14]LV-4.jpg[/attachment][attachment=11]RA-4.jpg[/attachment]

Maar wacht even, moesten we niet ook nog drogen?

Ohja, dat is waar ook. Het is contactloos reinigen, maar je zal je auto toch met een droogdoek moeten afnemen wanneer je gewoon kraanwater gebruikt. Gebruik je regenwater of onthard/osmose water, dan kan je de auto gewoon laten drogen en krijg je een streeploos resultaat, aldus de heer Vertongen.

Ik heb geen onthard water en wat uit de kraan komt is volgens mij ook niet erg zacht, maar wel een PoorBoys WaterMagnet, dus we gaan aan de slag.

Het resultaat:
[attachment=10]RZ-1.jpg[/attachment][attachment=8]RZ-3.jpg[/attachment][attachment=9]RZ-2.jpg[/attachment][attachment=7]RZ-4.jpg[/attachment]
Wat detailfoto's dan, misschien toont dat wat beter
[attachment=1]0-dakrandachterzijde.jpg[/attachment][attachment=4]2-dakrandachterzijde .jpg[/attachment][attachment=2]4-dakrandachterzijde .jpg[/attachment][attachment=0]1-dakrandachterzijde.jpg[/attachment][attachment=3]3-dakrandachterzijde .jpg[/attachment]
Voorlopige Conclusie

Het product werkt zeker wel, echter verwacht geen wonderen ervan zoals ik wellicht deed.
Een goed vuile auto kan je er leuk mee voorwerken, daarna blijft poetsen toch noodzakelijk.

Heb je echter een auto die netjes 'bij' is, dan zal het product ongetwijfeld beter werken.
Kwestie van inspuiten, laten inwerken, en afspuiten, liefst met regenwater of onthard/osmose water, anders mag je er nog aan met een droogdoek.
Aangezien het product na 5 minuten al behoorlijk opgedroogd is, weet ik niet of het erg zinvol is langer te wachten.
Het is natuurlijk niet dat je het niet ziet, dat er ook niets gebeurd....

Wel moet gezegd dat boomsap resten nu makkelijker weg te werken waren, het is ZEKER geen slecht product. Maar voor de mate waarin deze aanwezig waren op de auto is dat niet echt contactloos te doen. Een eerdere poging deze weg te krijgen met alleen de hogedrukspuit faalde geheel, dus de bacteriën hebben zeker werk geleverd.

Heb persoonlijk wat twijfels bij de levensvatbaarheid van bacteriën vermengd met glansmiddel; heb er ook niet zo gauw een houdbaarheidsdatum op zien staan.

Het is een verdund product, ik denk dat de heer Vertongen helemaal goed zou scoren als hij een tweede product op de markt zet, onverdund en zonder glansmiddel voor de poetser die nadien nog zijn auto verder wil gaan poetsen/kleien met andere producten.

De prijs van 12 euro is zondermeer netjes. Breng je de lege flacon mee de volgende bestelling, dan gaat er een euro af bij de vervang flacon. Dat is er dan wel één waar het lipje van de dop al af is, maar 5 liter blijft 5 liter natuurlijk. Gaat de prijs naar 15 euro dan is het nog steeds een fatsoenlijke koop, gaat het echter 18 euro worden voor 5 liter, dan denk ik dat het voor de thans geleverde prestatie's wat teveel aan het worden is.

Zou ik er een cijfer aan moeten geven, dan twijfel ik tussen een 7 en een 8 op de schaal van 1~10
De peer delen dan maar, ik geef er een 7.5 voor, en hou er rekening mee dat het misschien net als met pannenkoeken is: de eerste mislukt altijd.

Bestel informatie

Bedrijf is wegens vakantie gesloten van 14/06/2018 tot 2/07/2018, dus na die datum kan er weer besteld worden.
Adres gegevens staan in de verschillende krantenartikelen die ik als link bovenaan heb gegeven, weet niet of ze op het forum mogen nu de privacywet zo aangescherpt is :(

Wie op de foto van het etiket drukt, ziet daar echter ook de nodige gegevens staan.

Anders moet je maar een DM sturen --> [pb]

Wie vragen heeft, stel ze gerust.

Update: de harsresten blijken boomsap te zijn, tekst aangepast. :fp:
Bijlagen
Vertongen.jpg
marc-vertongen-contactloze-reiniging-2.jpg
marc-vertongen-contactloze-reiniging-1.jpg
LA-1.jpg
LV-1.jpg
detail motorkap
detail motorkap
RV-1.jpg
RA-1.jpg
LA-2 .jpg
LV-2.jpg
LV-1.2.jpg
RA-2.jpg
LA-3.jpg
LV-3.jpg
LV-1.3.jpg
RA-3a.jpg
LA-4.jpg
LV-4.jpg
LV-1.4b.jpg
RV-4.jpg
RA-4.jpg
Rechtervoordeur voordat ik begon
Rechtervoordeur voordat ik begon
Rechtervoordeur na 5 minuten
Rechtervoordeur na 5 minuten
Rechtervoordeur na 10 minuten
Rechtervoordeur na 10 minuten
Rechtervoordeur na afspuiten en drogen
Rechtervoordeur na afspuiten en drogen
RV-2.jpg
RV-3.jpg
2-dakrandachterzijde .jpg
3-dakrandachterzijde .jpg
4-dakrandachterzijde .jpg
0-dakrandachterzijde.jpg
1-dakrandachterzijde.jpg

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post linksGebruikersavatar

Hochi-Rocku
lid
lid
Posts in topic: 1
Berichten: 1008
Lid geworden op: 31 jan 2010 17:10
Actief als: particulier
Locatie: Kleve ( NRW ) Germany

Re: Getest: Contactloos reinigen / wassen

Bericht door Hochi-Rocku »

bekende Citroen ! in het verleden gepoetst samen met de Renault Scenic haha

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post linksPlaats reactie