Schoonmaken bedieningspaneel navigatie en multimedia

Radio, elektrische ruiten & stoelverstelling, centrale vergrendeling, etc.
Gesloten
Gebruikersavatar

Topic author
Zuma
lid
lid
Posts in topic: 1
Berichten: 265
Lid geworden op: 18 mar 2009 17:50

Schoonmaken bedieningspaneel navigatie en multimedia

Bericht door Zuma »

Bij een weigerachtige of hangende knop op het bedieningspaneel (onderdeelnummer 253B00001R) van de navigatie en instellingen in een Espace uit de IV serie is de oorzaak meestal vuil. Het palletje wat onder de knop zit leidt naar een microswitch zit met vuil vastgeklemd waardoor de microswitch eigenlijk continue ingedrukt blijft. Je voelt ook geen klik meer als je op de weigerachtige knop drukt en het systeem op het scherm blijft dan ook hangen.

Remedie is schoonmaken. Je wipt het schaaldeel los van de middenconsole waar het bedieningspaneel inzit. Deze schaal zit vast met 2 veerklemmen die links en rechts achter zitten op dat schaaldeel. Van onderen kan je daar met een platte schroevendraaier bij.Eenmaal opgewipt kan je de connector los maken van het bedieningspaneel en de schaal met het bedieningspaneel erin uitnemen.

Dan is de volgende stap het bedieningspaneel uit de schaal klikken. ook dit doe je met een platte schroevendraaier. Het bedieningspaneel is dan vrij.

Nu kan je voorzichtig de hangende knop los klikken van het bedieningspaneel. Je ziet dan het palletje wat vast zit. Dit ligt nu in verdiepte ingedrukte toestand. Deze kan je voorzichtig lospeuteren met een naald oid. Het palletje zit normaliter gewoon los. Als je het paneel zonder de knop zijn kop zou houden en het palletje is schoon dan valt deze er gewoon uit. De boel goed schoonmaken met een kwast oid en dan weer de boel in elkaar zetten.

Dit scheelt in ieder geval een andere bedieningspaneel aanschaffen voor dit eenvoudig probleem.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gesloten
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht