Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

De nieuwe R-Link 2 komt met wat andere specificaties, vandaar een eigen topic
Plaats reactie

Topic author
fwetsels
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 5
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 nov 2020 18:57
Actief als: particulier

Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door fwetsels »

Beste forumgenoten,

Erg leuk om op dit forum Renault metgezellen te treffen en te lezen over andere ervaringen.

Onlangs heb ik een Renault Megane 4 gekocht uit 2016 met verlengde fabrieksgarantie tot 2021 (augustus). In de veronderstelling dat alle R-link 2 systemen de optie android auto hebben is de auto aangeschaft. Helaas zat er geen android auto op, na mij verder verdiept te hebben kwam ik erachter dat dit pas op auto's halverwege 2017 zat. Mijn syteem was nog een v2 systeem en kon zelf geen update doen. Ik heb de update bij de dealer laten doen maar dit is niet goed gegaan en mijn megane heeft nu een volledig nieuwe 'module' ontvangen (of hoe het ook heet) met firmware versie 8. Ik hoopte dat android auto activeren nu erg makkelijk zou gaan. Ik kom in het developer menu en kan android auto aanvinken. Als ik daarna op het pijltje terug duw en het systeem opnieuw opstart (10 sec inhouden van de aan/uit knop) is android auto nog niet werkend. Als ik hierna weer naar het developer menu ga is android auto niet meer groen aangevinkt. Ik heb foto's bijgevoegd. Heeft iemand de gouden tip voor mij?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

exroosje
lid
lid
Posts in topic: 3
Berichten: 175
Lid geworden op: 02 dec 2019 09:52
Actief als: particulier

Re: Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door exroosje »

Je moet het systeem juist niet een harde reset geven kwam ik na enige tijd proberen achter. Maar gewoon android auto aanvinken en uit de developer mode gaan zonder herstart (met de back toets). Dan doet ie het wel (totdat je weer een harde reset doet, maar dat doe je normaliter nooit)

Dit is het nadeel van V8 en V9, die disablen android auto bij een harde herstart als je auto dat niet af fabriek al had op de een of andere manier. V7 deed dit tenminste niet bij mij , V8 en V9 wel (auto en Rlink uit 2016).
Talisman Grandtour Initiale Paris DCI160 EDC Noir Amethyste Afbeelding
Alles plus trekhaak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
fwetsels
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 5
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 nov 2020 18:57
Actief als: particulier

Re: Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door fwetsels »

Thx voor je reactie! De instelling blijft inderdaad (groen vakje) staan als ik gewoon op het pijltje terug duw. Ik heb overigens software v9 op mijn r-link 2 zag ik zojuist.

Nu heb ik wel een volgend probleem. Als ik mijn samsung s10 met de usb kabel verbind (orginele kabel en AA is al automatisch geinstalleerd) krijg ik geen android auto op mijn rlink 2. Ik kan niet connecten en. De usb van mijn telefoon staat wel zo ingesteld dat hij android auto verbinding zou moeten kunnen maken. Ook zie ik in het r-link 2 systeem de optie systeem--> smartphone mirroring niet staan. Ik zie wel smartphone staan bij de telefoon in het menu maar deze is grijs en kan ik niet kiezen, ook niet als ik verbonden ben met de kabel. Is er iets wat ik fout doe?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
fwetsels
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 5
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 nov 2020 18:57
Actief als: particulier

Re: Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door fwetsels »

Als aanvulling zie ik ook niet de optie mirror in het systeem menu. Dit zou wel zichtbaar moeten zijn toch? Hopelijk kan iemand mij helpen om het werkend te krijgen. Ik heb al veel onderzoek gedaan overal maar deze stappen werken niet. Zou het komen omdat het een nieuw systeem is met v9 software? Heeft iemand dit wel werkend gekregen bij een auto die niet origineel AA bezit?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

exroosje
lid
lid
Posts in topic: 3
Berichten: 175
Lid geworden op: 02 dec 2019 09:52
Actief als: particulier

Re: Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door exroosje »

Bij werkt android auto op een v9 upgrade uit een 2016 model die dus met v2 software via v7 en v8 geüpdatet is.

Bij v7 hoefde ik aan maar eenmalig te activeren, bij v8 en v9 dus telkens na een harde reset. Maar daarna plug ik gewoon de kabel in mijn s10 en het werkt. Wel een goede kabel gebruiken die volledig bedraad is
Talisman Grandtour Initiale Paris DCI160 EDC Noir Amethyste Afbeelding
Alles plus trekhaak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
fwetsels
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 5
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 nov 2020 18:57
Actief als: particulier

Re: Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door fwetsels »

Ik heb 2 orgineel samsung usb kabels geprobeerd maar geen resultaat. Wellicht komt het omdat het systeem vorige week vernieuwd is en er een nieuwe unit inzit. Ik heb alle stappen gedaan zoals op het forum staat en het staat ook actief in developer. Toch krijg ik geen android auto op de rlink. Op de samsung staat de laatste versie van android auto. Ook heb ik de telefoon eens opnieuw opgestart.

Heb jij ook de keuze smartphone mirror onder de tegel systeem? Ik denk dat ik het niet aan de praat ga krijgen, erg jammer. Wellicht dat het aan de telefoon kan liggen omdat het een zakelijke telefoon is en wellicht beveiligd door mijn werkgever waardoor deze verbinding niet mogelijk is of is dit erg ver gezocht? Ik heb geen andere android telefoon die ik kan testen. Als iemand nog suggesties heeft dan hoor ik het graag maar ik denk dat ik mij er bij neer moet leggen.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
fwetsels
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 5
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 nov 2020 18:57
Actief als: particulier

Re: Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door fwetsels »

Ik heb het werkend gekregen. Dit op de volgende manier. Ik heb android auto op permitted gezet in een ander menu. Zie video en dan bij 3.20. Hierna heb ik het systeem gereset door de knop 10 sec. in te houden. Hierna deed android auto het zonder problemen. Wellicht ook handig om te weten voor andere die het niet werkend krijgen in een vergelijkbare situatie zoals bij mij. Bedankt voor je hulp en reacties exroosje!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

Diespe
Lid
Lid
Posts in topic: 1
Berichten: 26
Lid geworden op: 31 aug 2016 19:58
Actief als: particulier

Re: Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door Diespe »

Bedankt voor deze tip!,

het hele weekend bezig geweest om Android Auto op mijn Espace V met R-Link 2 versie 7.24.166 werkend te krijgen. Door deze tip is het me gelukt! :D
Met hartelijke groet,

Diederik

Mijn auto's
Renault Espace 1.6 TCe 200 EDC7 Initiale Paris 2015)
Renault Captur HH

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

exroosje
lid
lid
Posts in topic: 3
Berichten: 175
Lid geworden op: 02 dec 2019 09:52
Actief als: particulier

Re: Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door exroosje »

Dat is mooi, ga ik ook proberen.

Het werkte op zich bij mij eel maar een beetje irritant dat het ook zo maar kan stopen na een reset.
Talisman Grandtour Initiale Paris DCI160 EDC Noir Amethyste Afbeelding
Alles plus trekhaak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




almar
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 1
Berichten: 7
Lid geworden op: 22 mar 2018 17:58
Actief als: particulier

Re: Android auto activatie werkt niet bij r-link 2 v8

Bericht door almar »

hallo,

Ik heb sinds een tijd versie 9 op mijn rlink 2 alleen krijg ik nu op geen enkele manier meer android auto aan de praat zowel met de debug als met ddt4all.
met de debug kom ik nog niet eens meer in het menu al zeker 50 keer geprobeerd.
bij de ddt4all krijg ik steeds de melding in het rechter kolom dat hij geen data ziet of kan uitlezen.
iemand ervaring hier mee bij de versie 7 had ik daar geen problemen mee.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht