Bandenspanningsensoren

Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic author
exroosje
lid
lid
Posts in topic: 5
Berichten: 230
Lid geworden op: 02 dec 2019 09:52
Actief als: particulier

Bandenspanningsensoren

Bericht door exroosje »

Weet iemand of je de bandenspanning sensoren bij een Talisman zelf kan inleren door de optie in het dashboard menu te kiezen om ze opnieuw in te stellen, ook bij 4 geheel nieuwe wielen ? Of moet je daarvoor naar de dealer?
Talisman Grandtour Initiale Paris DCI160 EDC Noir Amethyste Afbeelding
Alles plus trekhaak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



berenburg
lid
lid
Posts in topic: 4
Berichten: 643
Lid geworden op: 25 jan 2013 11:55
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door berenburg »

Nieuwe sensoren is opnieuw inlezen.
Voor mijn winterbanden heb ik sensoren waarvan de code is gekopieerd van de zomerbanden.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



De Verschrikkelijke
Lid
Lid
Posts in topic: 5
Berichten: 52
Lid geworden op: 15 mar 2020 20:48
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door De Verschrikkelijke »

Is de elektronica niet hetzelfde als bij een Scenic4?
Ze maken in ieder geval beide gebruik van het R-Link2 systeem.
Bij mij (dus de scenic4) zeiden ze ook dat deze bij de dealer opnieuw moesten inlezen.
Maar heb eerst geprobeerd om de sensoren te resetten via het R-link systeem voor de winterbanden.
Na circa 5 minuten rijden kwamen de spanningen van de banden keurig in het display te staan.
Geen dealer nodig gehad.
Dus bij elke wissel even op de reset knop drukken, en de wielen zijn 5 min weer geregistreerd.
En als je dat vergeet, dan hoor je het wel ;-)
ex: Twingo 1
ex: Twingo 1 Comfort
ex: Kangoo 1.4 Alize
ex: Kangoo 1.6 16v Oase LPG
ex: Scenic II 1.6 16v Dynamic/Comfort LPG
ex: Scenic III 1.4 Tce 130PK Grand 7P Bose
nu: Scenic IV 1.3 Tce 140PK EDC Grand 7P Bose met panoramisch dak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
exroosje
lid
lid
Posts in topic: 5
Berichten: 230
Lid geworden op: 02 dec 2019 09:52
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door exroosje »

Dat hoopte ik eigenlijk ook. Waarom zit er anders een dergelijke functie in het systeem...
Talisman Grandtour Initiale Paris DCI160 EDC Noir Amethyste Afbeelding
Alles plus trekhaak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



berenburg
lid
lid
Posts in topic: 4
Berichten: 643
Lid geworden op: 25 jan 2013 11:55
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door berenburg »

Dit gaat alleen op voor sensoren die al bekend zijn in de auto.
Dus wiel eraf en met winterband er weer op.
Nieuwe sensoren moeten ingelezen

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



De Verschrikkelijke
Lid
Lid
Posts in topic: 5
Berichten: 52
Lid geworden op: 15 mar 2020 20:48
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door De Verschrikkelijke »

Dan zou dat een verschil moeten zijn met de Talisman en de Scenic4.

Zelf heb ik velgen, banden en ventielen (allen hagelnieuw) aangeschaft.
Deze ventielen zaten per stuk verpakt in een rood zakje met artikelnummer: 40 70 04C BOB origineel Renault.
De ventielen zijn nooit en door niemand ingelezen, auto haalde deze zelf op.
Werkt echt mooi dit systeem.
Ik heb dit allemaal gekocht via diverse kanalen en niet bij mijn dealer.
Het prijsverschil was me iets te groot.
ex: Twingo 1
ex: Twingo 1 Comfort
ex: Kangoo 1.4 Alize
ex: Kangoo 1.6 16v Oase LPG
ex: Scenic II 1.6 16v Dynamic/Comfort LPG
ex: Scenic III 1.4 Tce 130PK Grand 7P Bose
nu: Scenic IV 1.3 Tce 140PK EDC Grand 7P Bose met panoramisch dak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



berenburg
lid
lid
Posts in topic: 4
Berichten: 643
Lid geworden op: 25 jan 2013 11:55
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door berenburg »

Dan klopt het idd niet

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Bas75
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 1
Berichten: 16
Lid geworden op: 19 aug 2019 16:43
Actief als: particulier

Bandenspanningsensoren

Bericht door Bas75 »

Ik heb vorig jaar online een set 18” aftermarket velgen + winterbanden aangeschaft en de tpms sensoren zijn door de leverancier voor de Talisman geprogrammeerd.
Bij de wissel was het kwestie van opnieuw inlezen dmv menu, en de sensoren worden binnen enkele minuten herkend.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Renault Talisman Estate TCE 200 Initiale Paris Noir Amethyste

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Kata
lid
lid
Posts in topic: 8
Berichten: 521
Lid geworden op: 30 apr 2013 19:39
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Kata »

Sensoren moesten idd altijd ingelezen worden. Dit omdat elke sensor krek hetzelfde is en alleen aan de verstuurde codes weet het systeem waar welke sensor zit. Anderzijds kan je je de vraag stellen of de systemen écht al zo slim zouden zijn dat ze vanzelf herkennen op welke band welke sensor zit. Dat zou mogelijk zijn als de autocomputer rekening zou houden met de snelheid en stand van het stuurwiel. Na een paar bochten zou het in theorie mogelijk moeten zijn om te weten waar welke sensor zit.

Dus wie weet is dat bij de meest recentste wagens wél al zo. :think:
A310 V6 2.7L.
Renault trafic 2.1L. D
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type III 1.6 dCi
Grand Scenic Type IV dCi 150 EDC

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
exroosje
lid
lid
Posts in topic: 5
Berichten: 230
Lid geworden op: 02 dec 2019 09:52
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door exroosje »

2020-11-08 10.19.21.jpg
Nou , ik heb nieuwe 18" wielen geplaatst met sensoren. Model Grand Tour (van de S-edition). Even op de knop gedrukt en toen was het direct "bandenspanning OK"
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Talisman Grandtour Initiale Paris DCI160 EDC Noir Amethyste Afbeelding
Alles plus trekhaak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Kata
lid
lid
Posts in topic: 8
Berichten: 521
Lid geworden op: 30 apr 2013 19:39
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Kata »

Dus nieuw gekocht (niet via dealer/verloper die al eea had ingeleerd), zelf op de wagen geplaatst en de wagen wist direct welke band op welke plaats gemonteerd stond?
A310 V6 2.7L.
Renault trafic 2.1L. D
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type III 1.6 dCi
Grand Scenic Type IV dCi 150 EDC

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
exroosje
lid
lid
Posts in topic: 5
Berichten: 230
Lid geworden op: 02 dec 2019 09:52
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door exroosje »

Correct. De auto is niet in de buurt geweest van een renault dealer de afgelopen maanden. En ik krijg ook duidelijk andere waardes in het bandenspanning overzicht. De vorige set was rond de 2.3 en 2.5, deze geeft ie nu 2.0 en 2.1 aan, dus er moet nog een beetje lucht bij
Talisman Grandtour Initiale Paris DCI160 EDC Noir Amethyste Afbeelding
Alles plus trekhaak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Kata
lid
lid
Posts in topic: 8
Berichten: 521
Lid geworden op: 30 apr 2013 19:39
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Kata »

Top, dan is dat écht wel goed dat het controlesysteem direct weet waar welke sensor zich bevindt. Bespaard je toch wat geklungel als je ooit je velgen van plaats verwisseld. :thumb:


Heb begin deze week voor onze (nog niet geleverde) Grand Scenic ineens een setje stalen velgen met sensors en winterbanden op besteld.

Op mijn vraag of de wagen zelf kon weten waar welke sensor zich bevond kreeg ik als antwoord: "Nee, want die moeten eerst nog worden ingeleerd zodat de wagen weet waar welke sensor en wiel gemonteerd is". Zo ging dat trouwens ook met onze vorige Grand Scenic waar de aftermarket sensors werden "gekloond" met de originele.

Maar dat ging dan dus specifiek over een Grand Scenic, blijkbaar is de werking bij elk type Renault niet hetzelfde.

Eigenlijk wel erg dat ze de werking zoals het op uw wagen is niet voor het hele gamma hetzelfde kunnen doen want is toch heel wat handiger. :-(
A310 V6 2.7L.
Renault trafic 2.1L. D
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type III 1.6 dCi
Grand Scenic Type IV dCi 150 EDC

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



berenburg
lid
lid
Posts in topic: 4
Berichten: 643
Lid geworden op: 25 jan 2013 11:55
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door berenburg »

Die van mij waren ook gekloont, maar auto leest idd gewoon de druk af bij plaats waar sensor zich dan bevind.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



De Verschrikkelijke
Lid
Lid
Posts in topic: 5
Berichten: 52
Lid geworden op: 15 mar 2020 20:48
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door De Verschrikkelijke »

Ben dus nu gelukkig niet meer de enige waar het dus wel lukt zonder de tussenkomst van een dealer.

Ik zat trouwens nog wel te denken dat het misschien toch nog niet helemaal goed gaat.
Het kan natuurlijk nu ook zo zijn dat je het systeem nu wel een reset geeft waar door hij opnieuw naar 4 Tmps sensoren aan het zoeken is.
Elk ventiel heeft zijn eigen code en als hij er 4 heeft gevonden zijn deze geregistreerd en zichtbaar op het display.
Maar,.... Ziet hij ze wel op de goede positie?
Dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.
ex: Twingo 1
ex: Twingo 1 Comfort
ex: Kangoo 1.4 Alize
ex: Kangoo 1.6 16v Oase LPG
ex: Scenic II 1.6 16v Dynamic/Comfort LPG
ex: Scenic III 1.4 Tce 130PK Grand 7P Bose
nu: Scenic IV 1.3 Tce 140PK EDC Grand 7P Bose met panoramisch dak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Kata
lid
lid
Posts in topic: 8
Berichten: 521
Lid geworden op: 30 apr 2013 19:39
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Kata »

Zal idd een verschil zijn tussen de uitvoering van de wagens denk ik.

Voor zo ver ik weet is (was) het zo dat die TPMS sensoren (origineel of gekloond) hun eigen Id doorsturen aan het controlesysteem (bij Renault meestal via het in de achterbumper gemonteerde antenneblokje) en je het systeem eerst nog moet vertellen waar elke sensor zich bevindt. Als het systeem bijvoorbeeld is ingeleerd dat sensor A van het wiel rechts vooraan is zal dat, ook al monteer je dat wiel op een andere plek, nog steeds aangeven dat het de druk van het wiel rechts vooraan betreft.

Als ik de ervaringen van anderen hier lees krijg ik het idee dat bij de nieuwe systemen er misschien in de buurt van elke as een aparte ontvanger zit die het signaal van de bandendruksensor die zich net ernaast bevindt oppikt. Op die manier is er ook geweten van welke band welke druk doorkomt.

Die manier lijkt mij een veel gemakkelijker systeem want dan is het gedoe van opnieuw inleren/toewijzen van een sensor ID aan een bepaalde band verleden tijd.

Spijtig genoeg is dat blijkbaar nog niet bij elke wagen in het Renault gamma zo want onze dealer zei bij bestelling van de velgen met sensors en winterbanden dat ze die net als bij onze vorige Grand Scenic (type III) nog moesten inleren. Of kan zijn dat hij het zelf niet goed (meer) wist want ik weet ook wel dat er zoveel veranderd dat niet iedereen in de garage alle info mee heeft.

We zien wel, hopelijk volgende week de wagen halen.
A310 V6 2.7L.
Renault trafic 2.1L. D
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type III 1.6 dCi
Grand Scenic Type IV dCi 150 EDC

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

mark93
Lid - en hoppa, logo 2
Lid - en hoppa, logo 2
Posts in topic: 1
Berichten: 117
Lid geworden op: 20 sep 2020 18:29
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door mark93 »

Ik werk zelf bij de dealer, sleutel dus dagelijks met renault's.

Soms lukt het de auto om een nieuw setje sensoren op te pakken zonder in te leren. Als de 2 clips van onze werkplaats bezet zijn, probeer ik ze eerst handmatig te resetten en even 3 km rijden. Dit doe ik met de auto's waar ik de bandenspanning van elke band kan zien, zodat ik dan ook zeker weet dat de auto ze heeft opgepakt. Als de clip direct beschikbaar is, zet ik natuurlijk gelijk de clip er aan.

Met de wielenwissels waarvan het setje al een x onder de auto is geweest, lukt het in 95% van de gevallen gewoon met handmatig resetten. Ook dit doe ik alleen met de auto's waar ik de bandenspanning van elke band kan zien zodat ik het ook zeker weet dat het werkt. Maar ook met deze auto's lukt het niet altijd. En moet alsnog de clip er aan.

Bij de auto's waar je niet van elke band de spanning kan zien, die zet ik liever gewoon direct aan de clip. Maar dat zou in principe ook wel moeten werken. Maar omdat ik de bandenspanning niet kan zien, vind ik dat niet zo prettig. Niks zo vervelend als de klant de volgende dag weer terug komt met een bandenspannings lampje.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Kata
lid
lid
Posts in topic: 8
Berichten: 521
Lid geworden op: 30 apr 2013 19:39
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Kata »

Bedankt voor de uitleg mark93.

Mijn vraag was hoe de wagen van een nieuw setje dat je gewoon monteert (dus zonder eerst in te leren) weet waar welke sensor zit. Ik kan me dan maar 2 zaken voorstellen:

1. De sensors hebben van fabriek uit elks een andere codering in hun signaal en dan ook een aanduiding zodat je die op de juiste plaats monteert. Verwissel je bijvoorbeeld 2 sensors van plaats zal het plaatje niet meer kloppen.

2. Als dat niet zo is zitten er in de buurt van de wielen een soort antenne's die het dichtstbij zijnde senorssignaal oppikken en dus weten waar welke sensor zich bevindt.


Ik weet dat het bij onze vorige Grand Scenic zo was dat het signaal van al de sensors door 1 ontvanger (wit blokje achterin de achterbumper gemonteerd) werd ontvangen. Dus daar moest elke sensor nog worden ingeleerd want als je 2 banden-velgen van plaats verwisselde kreeg je nog wel de bandendruk binnen maar klopte de plaats waar de banden gemonteerd waren niet meer.
A310 V6 2.7L.
Renault trafic 2.1L. D
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type III 1.6 dCi
Grand Scenic Type IV dCi 150 EDC

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
exroosje
lid
lid
Posts in topic: 5
Berichten: 230
Lid geworden op: 02 dec 2019 09:52
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door exroosje »

Ik heb al eens eerder voor en achter wielen verwisseld (voor gelijkmatige slijtage) en toen duurde het even een paar km en en een reset maar zag ik daarna keurig de hoogste waardes achter ipv daarvoor de hoogste waardes voor. Dus kennelijk hebben nwe renaults als de Talisman een antenne bij elk wiel...
Talisman Grandtour Initiale Paris DCI160 EDC Noir Amethyste Afbeelding
Alles plus trekhaak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Kata
lid
lid
Posts in topic: 8
Berichten: 521
Lid geworden op: 30 apr 2013 19:39
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Kata »

Bedankt voor de info exroosje. Daar zat ik dus ook al aan te denken. Maakt het leven alvast héél wat gemakkelijker. :dance: :dance:

Nu nog te weten komen of dat ook op andere Renault types zo is uitgevoerd en welke.
A310 V6 2.7L.
Renault trafic 2.1L. D
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type III 1.6 dCi
Grand Scenic Type IV dCi 150 EDC

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



De Verschrikkelijke
Lid
Lid
Posts in topic: 5
Berichten: 52
Lid geworden op: 15 mar 2020 20:48
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door De Verschrikkelijke »

Als je hem een reset geeft, dan gaat deze ook in de inleer-modus en vervolgens gaat hij de plaats van de sensoren opzoeken.
Daarna krijg je een blanco scherm met de vier wielen en vervolgens na een paar minuten komen daar de drukwaardes te staan.
Ik heb het qua tekst niet helemaal goed opgeschreven maar wel goed omschreven :wink: .
Dus hij bepaald dan toch de plaats van het wiel/sensor met daar bijhorende drukwaardes.
Vandaag de winterbanden onder de auto gedaan en onder het rijden geprobeerd op te letten wat in het display stond.

En tijdens het proefrijden meteen de nieuwe tomtom kaarten geinstaleerd.
Een halfuurtje, geen problemen ondervonden
ex: Twingo 1
ex: Twingo 1 Comfort
ex: Kangoo 1.4 Alize
ex: Kangoo 1.6 16v Oase LPG
ex: Scenic II 1.6 16v Dynamic/Comfort LPG
ex: Scenic III 1.4 Tce 130PK Grand 7P Bose
nu: Scenic IV 1.3 Tce 140PK EDC Grand 7P Bose met panoramisch dak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Kata
lid
lid
Posts in topic: 8
Berichten: 521
Lid geworden op: 30 apr 2013 19:39
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Kata »

Ok, dan is het probleem opgelost, bedankt Verschrikkelijke. :thumb:

Ik heb een setje winterbanden bij de dealer besteld en hoop die komende week of die erna op te mogen halen.

Omdat de dealer zei dat die nog eerst moesten ingeleerd worden zou ik die bij hem laten monteren maar als ik uw ervaring zo lees is dat dus niet nodig. Dan haal ik ze wel met onze andere wagen op en plaats ze hier thuis wel.

Nog wel een extra vraagje: Met welk moment heb je de bouten vastgezet?
A310 V6 2.7L.
Renault trafic 2.1L. D
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type III 1.6 dCi
Grand Scenic Type IV dCi 150 EDC

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



De Verschrikkelijke
Lid
Lid
Posts in topic: 5
Berichten: 52
Lid geworden op: 15 mar 2020 20:48
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door De Verschrikkelijke »

Zelf heb ik de momentsleutel op 110 gezet.
Vreemd genoeg is hiervan niks op internet te vinden.
Stalen velgen hebben normaal wel een hoger aandraai moment.
Maar ik heb met de vorige (Scenic 3) ook de wielen van alu en staal beide op 110 gemonteerd.

Wat ik nog wel benieuwd ben of u voor de stalen velgen ook aparte bouten nodig hebt.
Dat hoefde met onze Scenic 3 niet.
Dit was omdat de huidige geleverde stalen velgen voor deze auto dezelfde flens had als de alu velgen.
Met de Scenic 2 had ik ook namelijk wel aparte bouten bij de stalen velgen.
ex: Twingo 1
ex: Twingo 1 Comfort
ex: Kangoo 1.4 Alize
ex: Kangoo 1.6 16v Oase LPG
ex: Scenic II 1.6 16v Dynamic/Comfort LPG
ex: Scenic III 1.4 Tce 130PK Grand 7P Bose
nu: Scenic IV 1.3 Tce 140PK EDC Grand 7P Bose met panoramisch dak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



puccini
Lid
Lid
Posts in topic: 1
Berichten: 353
Lid geworden op: 09 okt 2010 17:43
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door puccini »

Lekker on-topic weer allemaal :-(
Nieuwe Captur II 2020 TCe 130 GPF Intens
EasyLink software: 283C34892R kaarten 2021-06

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Kata
lid
lid
Posts in topic: 8
Berichten: 521
Lid geworden op: 30 apr 2013 19:39
Actief als: particulier

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Kata »

[mention]De Verschrikkelijke[/mention] , bouten had ik bij bestelling nagevraagd en volgens de dealer zouden dat dezelfde zijn als voor de alu velgen.

O ja, met bandenspanningssensoren natuurlijk want blijkbaar moet dit er in elke opmerking bij.


[mention]puccini[/mention] Wat bedoelt u juist?
A310 V6 2.7L.
Renault trafic 2.1L. D
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type II 1.5 dCi
Grand Scenic Type III 1.6 dCi
Grand Scenic Type IV dCi 150 EDC

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Renier
Global Moderator
Global Moderator
Posts in topic: 1
Berichten: 3870
Lid geworden op: 23 feb 2007 13:45
Actief als: particulier
Locatie: Groningen

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Renier »

Weet iemand of de TPMS van de Espace V, Talisman, Megane IV, Koleos, etc, gelijk zijn?
Ik vraag het omdat er Espace V velgen op mijn Talisman komen en ik nu alvast benieuwd ben of de Espace TPMS op de Talisman gaan werken. Renault kennende hergebruiken ze zoveel mogelijk onderdelen binnen een serie modellen, dus ik verwacht eigenlijk van wel.
Nu: Talisman Estate TCe 200 Initiale Paris 2017 | Twingo I 1.2 16V Paris 2006
Ex: Laguna III Ph2 Estate 2.0T GT 2011 | Laguna II Ph2 Grand Tour 2.0 16V Dynamique 2005 | Twingo I 1.2 8V Helios 1999 | Megane II 2.0 16V Dynamique 2003 | Clio II Ph2 1.6 16V Dynamique 2003 | Twingo I 1.2 8V Air 2000

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Nielslu
Lid
Lid
Posts in topic: 1
Berichten: 55
Lid geworden op: 10 nov 2022 19:38
Actief als: particulier
Locatie: Scheemda

Re: Bandenspanningsensoren

Bericht door Nielslu »

Ik heb velgen van een Talisman onder mijn Megane IV gezet, de bandenspanningssensoren werden gelijk herkent (na een aantal km rijden), dus ik verwacht dat alle TPMS sensoren hetzelfde zijn.
Volvo V60 (MY2014) T3 R-Design Powershift
Renault Mégane Estate Limited TCE 140 (MY2018)
Volvo V60 (MY2015) 1.6 D2 Momentum
Volvo V50 (MY2011) 1.6D Kinetic
Peugeot 307 5-DEURS 1.6 HDi
Peugeot 306 Estate 2.0 HDi
Citroen Xantia 1.8
Honda Civic 1.5 GL

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in