[Solved] R-Link komt niet meer online

De R-Link zit in alle nieuwere Renaults. Lees hier waar anderen tegen aan lopen, of plaats zelf iets

Topic author
olliver
repeating visitor
repeating visitor
Posts in topic: 1
Berichten: 9
Lid geworden op: 05 jul 2023 12:23
Actief als: particulier

[Solved] R-Link komt niet meer online

Bericht door olliver »

Sinds 27 mei, 8:28 kan mijn R-Link geen verbinding meer maken met het internet. Tenminste, de renault app zegt dat dat de laatste verbinding was. De API lijkt verder wel te werken etc.

in de auto zelf, op het informatie scherm van de connectiviteit is de modem nog 'verbonden' en de signal strength veranderd ook afhankelijk van het bereik. De IMEI etc nummers zijn netjes ingevuld.

Alleen TomTom Live Traffic krijgt geen data binnen, en ook het weer zegt dat connectie tot TomTom Live Services op dit moment niet mogelijk is. Uiteraard lopen allemaal nog minstens maand. Tenzij alles stopt te werken een maand van te voeren :hammer_head kan ze nu ook niet verlengen of zo ...

Ik heb de R-Link zekering al getrokken, meerdere malen een reboot gedaan, maar het mocht niet baten. Wat wel gek was, dat woensdag moest ik een uur rijden en na een half uur of zo, kwam de file informatie even in beeld en ook het weer werkte weer. Toen dacht ik ook 'zal wel een storing zijn geweest'.

Maar sindsdien niets. Morgen mag ik weer polonaise doen ruim een uur, dus zal nog even kijken of die dan online komt. Echter de app heeft dit online moment niet geregistreerd.

Ik zat te denken om de mail app er weer bij te zetten, met het idee dat deze verbinding buiten tomtom om maakt, maar dat lukt niet omdat de rlink store de knop niet aan heeft staan (had hem ooit in het verleden geinstaleerd/"gekocht"). Zijn er nog diagnostische truukjes om te kijken of de modem zelf correct functioneert (een ip heeft, het internet kan pingen oid). Ik wil voorkomen dat de garage straks dure 'swapnostics' gaat uitgvoeren.
Screenshot from 2024-06-03 11-00-57.png
Opgelost! Het was de modem zekering, ik had enkel de R-Link zekering getrokken.
Ik zocht naar filmpje voor het demonteren en kwam toevallig deze tegen, en toen deze de 'centrale deur vergrendeling' zekering trok, dacht ik dat ga ik ook proberen!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
R90 ZE40

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht