tikt en loopt stationair slecht

Gebruikersavatar

Topic starter
René
Nieuw lid
Nieuw lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jul 2006 19:01

tikt en loopt stationair slecht

Berichtdoor René » 10 jul 2006 19:07

Hallo mensen, is er iemand die een oorzaak weet van de volgende klacht. Betreft een safrane 2.0i 1997 met 240dkm (is een Volvo blok overigens).
Loopt slecht stationair, lijkt op 3 cilinders te lopen en tikt bij stationair draaien. Er is bij de garage al van alles aan getest, compressie wees uit dat er geen sprake is van kapotte koppakking of verbrande kleppen. Uitlaatgastest, gaf alleen aan dat hij slechte verbranding had bij stationair draaien, zodra je gas geeft verbeterd het weer.
Nog dit jaar is de distributieriem, katalysator en lambdasonde vervangen.
Wat erbij komt is dat hij waarschijnlijk water lekt, de garage kon extern geen lek ontdekken. Enige wat erover blijft is mogelijk intern in de kop/blok een lek. De mate van vloeistofverlies moet ik nog testen. De bougie was kapot waardoor de motor inhield bij accelereren. Dit is opgelost en onder het rijden merk je niets.

Weet iemand of de hydraulische klepstoters ook geluid (tikken) als de motor al op bedrijfstemperatuur is. Ik weet namelijk dat ze soms wel te horen zijn bij de koude start. Dit mag dan maar een paar minuten duren.
Heeft er iemand eenzelfde probleem gehad.

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht

Terug naar “Safrane”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten