La Fête des Limousines 26 mei 2013

Voorpagina / in het nieuws
Forumregels
- Nieuws hoeft niet over Renault alleen te gaan, alles wat interessant is, kan hier geplaatst worden
- Meningen kunnen ver uiteen lopen over sommige (actuele) onderwerpen, speel svp op de bal en niet op de man
- Slechts een linkje plaatsen is niet echt de bedoeling, copy-paste een stuk van de tekst met de bron-link eronder
- Je kan (stukken van) het bericht onder de tags zetten, dan zijn ze alleen voor ingelogde gebruikers leesbaar.
Gebruikersavatar

Topic author
Renaultfreak
Lid - en hoppa, logo 2
Lid - en hoppa, logo 2
Posts in topic: 1
Berichten: 115
Lid geworden op: 13 sep 2004 21:40
Actief als: particulier
Locatie: Bergambacht
Contacteer:

La Fête des Limousines 26 mei 2013

Bericht door Renaultfreak »

Evenement in Geertruidenberg rondom vroegere topmodellen van Franse automerken
26 mei 2013: La Fête des Limousines

Na een ‘siësta’ van vijf jaar ligt er eindelijk weer een editie van La Fête des Limousines in het verschiet. Tijdens dit evenement spelen de luxueuze topmodellen van de Franse autofabrikanten Citroën, Peugeot, Renault en Talbot de hoofdrol. Zondag 26 mei 2013 zullen honderden eigenaren hun pronkstukken samenbrengen op de prachtige Markt van het Brabantse stadje Geertruidenberg, dat in 2013 zijn 800-jarig bestaan viert.

La Fête des Limousines vond in 2004 plaats en ging na gebleken succes in 2006 en 2008 op herhaling. Daarna besloot het organisatiecomité een pauze in te lassen, om in 2013 terug te keren met een nieuwe editie. Het evenement draait hoofdzakelijk om Franse limousines vanaf midden jaren zeventig tot heden: de Citroën CX, XM en C6, de Peugeot 505, 604, 605 en 607, de Renault 20, 30, 25, Safrane en Vel Satis alsmede de Talbot Tagora. Hun voorgangers zijn evengoed welkom, net als exclusieve automobielen van bijvoorbeeld de merken Facel Vega en Monica. Minimaal vier portieren, de rol van (semi-)topmodel en tot stand gekomen in Frankrijk gelden als criteria.

In het verleden kwamen er tijdens dit evenement minstens 250 limousines per keer bijeen, dus dat stelt eisen aan de locatie. Om die reden en vanwege de unieke, welhaast Franse sfeer ter plaatse heeft de organisatie ditmaal gekozen voor de Markt in Geertruidenberg, die plek biedt aan ruim voldoende ‘grandes routières’ tegelijk. Belangstellenden met andersoortige auto’s kunnen deze in het verlengde van het plein parkeren.

In de eerste plaats geldt La Fête des Limousines als een gezellige en inspirerende topontmoeting tussen de luxueuze voitures en hun eigenaren, maar daaromheen zullen ook de nodige activiteiten plaatsvinden, zoals een expositie van foto’s, een filmvertoning, een Concours ‘Dans son Jus’, presentaties en demonstraties van clubs en relevante bedrijven, een taxatiemogelijkheid, uitdeuken zonder spuiten, een Limousine Lounge en vermaak voor de toekomstige generatie liefhebbers oftewel de kinderen.

La Fête des Limousines is gratis toegankelijk en duurt van 10.00-17.00 uur. Meer informatie staat op http://www.fetedeslimousines.nl en http://www.facebook.com/fetedeslimousines.
Alexandra de Renaultfreak!

Diverse modellen Renaults (teveel voor een onderschrift). :?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in