Er zijn 3 resultaten gevonden

door bbos
15 jan 2014 22:48
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12282

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

Nogmaals, als je je contract doorleest dan zie je dat je communicatie expliciet moet toestaan. En het uitzetten van je lader is een vorm van communicatie. Voor zover ik weet heeft het accupakket zelf geen gsm, en dus geen communicatiemogelijkheid. De enige gsm in je auto zit in je auto die in jouw bezit is. En als Renault dus toch je lader remote kan uitzetten ondanks dat ik geen communicatie toesta zijn ze dus niet conform het contract aan het handelen. Daarnaast begrijp ik dat niet je accu, maar je lader remote gedeactiveerd kan worden. En dat is juridisch al weer een mijnenveld, want de lader is van mij.

Een beetje off-topic: ik zou graag wat meer informatie hebben over welke informatie naar Renault gestuurd wordt en waarvoor ze het nodig hebben. De vraag is niet wat ik te verbergen heb, maar waarvoor jullie het willen weten.

Ik zou graag weten waar precies de gsm antenne zit in de Zoe zodat ik hem uit kan zetten.
door bbos
15 jan 2014 21:39
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12282

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

Als Renault mijn oplader remote deactiveert hebben ze op zijn minst een juridisch probleem. Ik heb namelijk nooit toegestaan dat ze met mijn auto communiceren. Daarnaast kunnen ze (net als bij een lease auto) in geval van wanbetaling ook gewoon de auto op komen halen en de accu er onderuit schroeven. Geen enkele rechter zal dat denk ik een probleem vinden. Mijn vermoeden is dat het blokkeren van datacommunicatie overeenkomt met het niet intoetsen van de pincode op je telefoon. Maar dan zoekt je telefoon nog wel steeds contact met zendmasten voor noodoproepen. Vandaar mijn tweede punt.
door bbos
15 jan 2014 21:09
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12282

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

Ik heb 3 puntjes:
- Keyless entry ook mogelijk maken voor het ontkoppelen van de stekker. Een knopje naast de stekker die het slotje eraf haalt als het pasje in de buurt is zou fijn zijn. Nu moet je alleen daarvoor je pasje nog uit de zak halen.
- Ophouden met zeuren als je de dataverbinding niet toestaat. Ik wil niet dat Renault de hele tijd mijn positie weet, en heb dus de dataverbinding niet geactiveerd. Elke keer bij het aanzetten blijft ie daarover zeuren.
- Ingebouwde GSM totaal kunnen deactiveren. Je kan nu wel de dataverbinding niet toestaan, maar voor zover ik kan nagaan is wel de ingebouwde GSM geactiveerd waardoor je toch via GSM celinformatie gelokaliseerd kan worden.