Er zijn 2 resultaten gevonden

door EjT64
29 jun 2023 16:44
Forum: Carrosserie en interieur van de Captur 2
Onderwerp: Krakend Dashboard Captur Ii
Reacties: 15
Weergaves: 3378

Re: Krakend Dashboard Captur Ii

Bij mij heeft de teflon goed geholpen. Is al bijna twee jaar geleden, en geen kraakje meer gehoord!
door EjT64
04 sep 2021 12:19
Forum: Carrosserie en interieur van de Captur 2
Onderwerp: Krakend Dashboard Captur Ii
Reacties: 15
Weergaves: 3378

Re: Krakend Dashboard Captur Ii

Mijn Captur2 (geleverd in juli 2020) liet na een half jaar een klein kraakgeluidje horen op slecht wegdek. Dit werd gaandeweg erger (of ik begon me er meer aan te storen, wie zal het zeggen). Begin dit jaar ermee naar de dealer, ik had nog garantie nietwaar. Dealer dacht wel een oplossing te weten, hiervoor zou wel de zwevende middentunnel gedemonteerd moeten worden. Ik vond het best. Na een dag opgehaald, en inderdaad geen gekraak meer. Ik helemaal blij, totdat ik na een paar dagen zag dat het zilveren pookje op de middentunnel licht beschadigd was (krasjes, deukje) en dat er wat speling op zat. Maar het gekraak was opgelost, dus liet ik het maar zo.
Naar verloop van tijd begon ik me steeds meer te ergeren aan de beschadigde pook en toen na enkele weken het gekraak ook weer terug kwam ben ik toch maar weer naar de dealer gegaan. Dealer vond het inderdaad niet netjes opgelost en de auto zou nog een keer een dag moeten blijven zodat ze de pook konden vervangen. Dat is gebeurd en deze is wel goed vastgezet. Maar ik was de poort van de dealer nog niet uit of ik hoorde het gekraak weer, grrrr. Nu heb ik het gevoel dat het gekraak helemaal niet uit die zwevende console komt, maar uit het deel daar vlak boven, rondom de klimaatregeling.

Tijdens de vakantie (veel leuke dijkweggetjes) was iedere rit een ergernis, continu dat gekraak van dat kl@te dashbord. Ik was van plan om de Captur na mijn vakantie opnieuw bij de dealer neer te zetten en pas op te halen als ze het eindelijk een keer hadden opgelost. Toen las ik hier iets over teflonspray. Van de week een busje gekocht. In de randjes rondom het deel van de klimaatregeling gespoten en met een vochtige doek het teveel aan spray weggehaald.
Gisteren een lange rit gemaakt, snelweg en slecht wegdek. Geen kraakje gehoord! Nu maar hopen dat het zo blijft.