Er zijn 2 resultaten gevonden

door BB-One
22 sep 2014 17:01
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: realistische snelweg kilometers + route plannen
Reacties: 36
Weergaves: 6838

Re: realistische snelweg kilometers + route plannen

Nou 100 km enkele reis is goed haalbaar. Dan lekker opladen terwijl je op het strand ligt (of wat je daar ook doet). Mocht er geen mogelijkheid zijn om daar op te laden, gewoon onderweg bij een snellader opladen en daar even een lekker kopje koffie drinken (met een snellader ben je in een half uur weer helemaal opgeladen (tenminste van 0 tot 80%)
Ach wat is duur? De Zoe kost nieuwe plusminus 22.000 - 25.000 euro plus dan de maandelijkse huur van de accu's van ongeveer 90 euro, je bespaart gigantisch op je brandstof kosten, zeker als je thuis laadt, dat scheelt zo al bijna 5-6 cent per kilometer (als het niet meer is vergeleken met een Espace)
Kofferbakruimte bij de zoe is groter dan je denkt....

Bij mij was het idee dat ik voor de 100km of grotere afstanden de auto van mijn vrouw (diesel) mee zou gaan nemen. Helaas daar komt het niet van.... we gaan eigenlijk altijd met de zoe omdat het zo'n fijne auto is en dat halve uurtje laden of extra reistijd omdat je toch wat minder hard rijdt, dat merk je eigenlijk niet. Nu bijna 5000 km in drie maanden afgelegd en nog nooit tegen een beperking aangelopen, wel een paar keer even vooraf gekeken waar ik kan opladen. Oftewel in Amsterdam een andere parkeergarage genomen (100 mtr verder...) omdat daar een laadmogelijkheid was.
door BB-One
22 sep 2014 16:15
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: realistische snelweg kilometers + route plannen
Reacties: 36
Weergaves: 6838

Re: realistische snelweg kilometers + route plannen

Ach uiteindelijk valt het wel mee. Maar soms moet je inderdaad even plannen, wat doe ik?
En waar ga ik heen en waar kan ik in de problemen komen? Het is soms wel pionieren, maar je moet je ook realiseren dat ik mijn zoe voor 95% van de ritjes binnen de actieradius gebruik, oftewel in het ergste geval ergens heenrijden, daar parkeren en opladen en weer terugrijden. Oftewel ik heb hier niet zo'n last van.
Het grote voordeel van electrisch rijden is de totaal andere beleving die je hebt van het autorijden, persoonlijk word ik er erg rustig van ;-) Ik was vooraf bang dat ik het snel rijden zou gaan missen (ik reed regelmatig 140+ km/u op de snelweg) nu rij ik relaxed met 100-110 over de snelweg, heerlijk rustig,geen gejaag.
Maar bij het verkeerslicht, eco-modus uit, stoppen bij oranje en wachten tot het groen wordt.... ;-)