Er zijn 4 resultaten gevonden

door zoe2goe
24 mar 2022 08:16
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Vragen Zoe Q210
Reacties: 13
Weergaves: 1725

Re: Vragen Zoe Q210

Het verschil tussen een aardings- en overbelastingsprobleem (dat laatste zoals @OlafH zegt vanwege verkeerde instelling) is relatief gemakkelijk te bepalen. De aardingscontrole gebeurt ongeveer een seconde na de KLIK in de laadpaal en voordat het daadwerkelijke laden begint, en dus in stilte. Voor een overbelasting is ten minste even echt laden nodig, en dat hoor je aan de fluit.
door zoe2goe
12 jan 2022 09:54
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Vragen Zoe Q210
Reacties: 13
Weergaves: 1725

Re: Vragen Zoe Q210

0111 Mtbiker schreef: 11 jan 2022 22:23 Was het niet zo dat FastNed de laadsnelheid terug had geschroeft omdat er zoveel problemen waren met de quickcharge Zoe?
Jep, sommige modellen. Helaas hebben ze nooit willen vertellen wat het probleem was. Het was voor zover ik heb kunnen afleiden van de schaarse informatie een combinatie van de auto, toleranties, en details op het station zelf. We zullen het nooit weten. Maar 38 kW is ook best aangenaam ;-)
door zoe2goe
11 jan 2022 19:36
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Vragen Zoe Q210
Reacties: 13
Weergaves: 1725

Re: Vragen Zoe Q210

Fastned heeft op ruwweg 1/3 van de stations (steekproef op de kaart, ik heb ze niet allemaal geteld) 38 of 43 kW AC. Dat is meer dan de helft, maar ij zou dat nog niet als "bijna allemaal" willen lezen. Ik bestrijd overigens niet dat het een "dying breed" is maar als je NET te kort hebt is het heerlijk met een Q210.

63A: QED

Updates zijn er nog steeds voor bv kaarten, en ook technische. De stelling "kun je vergeten / al lang niet meer aan " is in die zin misleidend dat ze inderdaad niet (nooit) OTA mogelijk waren. Ik bestrijd overigens ook hier niet dat ze weinig zinvol zijn, maar dat is toch wat anders. Technische updates zijn er nog steeds, maar garages passen ze alleen toe op basis van een klacht. Zelfs hier bestrijd ik niet dat dat een twijfelachtig beleid is en ook dat is wat anders.

Voor de liefhebber: mijn beste updates ooit:
1) technisch LBC naar 0854. Dat levert 50% meer marge op voor aardfouten en scheelt dus een slok op een borrel. Mijn gok is dan ook dat je auto die update niet heeft. DE Guess-O-metrer is echter wat springeriger en neigt naar optimisme ;-)
2) lang is kort een Europese kaart gratis beschikbaar geweest. Ik heb door een paar hoepwltjes moeten springen om de originele TomTom SD kaart te klonen naar een grotere, maar het eindresultaat is wel fijn.
door zoe2goe
11 jan 2022 16:50
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Vragen Zoe Q210
Reacties: 13
Weergaves: 1725

Re: Vragen Zoe Q210

1. Moeilijk zo te bepalen. Kan namelijk aardlek of overbelasting zijn. Tevens ontbreekt te veel info. Maar het is mogelijk dat het laadstation verkeerd is ingesteld. Als ZOE prima laadt als de batterij bijna vol is, maar de boel klapt als hij vrij leeg is, is het overbelasting en is ws een verkeerde instelling op de paal. Een ZOE Q model KAN, mits haar dat (verkeerd) wordt vertelt tot 32A enkelfasig en 63A driefastig laden :-o Als ze simpelweg niet wil starten met laden is het meestal een aardfout.

2. Nee. Kleine, niet technische updates (denk aan kaarten) gaan via de SD kaart en een PC applicatie, grote met potentiële veiligheids implicatie via de dealer.

3. Twee zaken:
a. als je Renault belt krijg je de basis functionaliteit gratis. Uit mijn hoofd zeg ik dat je dan ongeveer niets kunt DOEN, maar wel laadstand uitlezen en dat soort dingen. Tegen betaling kun je ook AC en laadschema's instellen . Laadschema misschien ook gratis, ben ik vergeten
b. Over het nut kun je van mening verschillen. Persoonlijk vind ik het voor zeker een Q model niet de moeite. De GPRS module wil nog wel eens wat "overslaan" (met een bijzondere affectie op mijn garagepad ;-) ) en de opgeleverde informatie is zeer beperkt. De nieuwe ZOEs leveren aanzienlijk meer en vaker info.

Hope this helps.