Er zijn 2 resultaten gevonden

door TimTim
19 jun 2015 23:37
Forum: Algemeen Captur
Onderwerp: Eerste verbruikscijfers
Reacties: 121
Weergaves: 20016

Re: Eerste verbruikscijfers

De hik heb ik één keer ervaren. Het gevoel van ietsjes inhouden soms op cruisecontrol al vaker. Ik zal het een aantal dagen nog aan kijken en anders retour dealer.
Merk jij ook soms Wat gevoel van inhouden op de cc avdb55?

Het verbruik van 4.2/100 is idd op de boordcomputer. Heb nog niet hoeven tanken dus zal vanaf volgende volle tank het verschil met daadwerkelijk aantal liters uitrekenen.
door TimTim
19 jun 2015 21:35
Forum: Algemeen Captur
Onderwerp: Eerste verbruikscijfers
Reacties: 121
Weergaves: 20016

Re: Eerste verbruikscijfers

Sinds woensdag met een grote smile rond rijdende in onze nieuwe Captur DCI (90pk versie).
Uiteraard erg op het verbruik aan het letten, want dat is een van de voornaamste redenen waarom wij deze auto hebben gekocht.
Afgelopen dagen vooral woon-werk gereden, een rit van telkens 50 kilometers, waarbij overwegend 80 en 100km/u wegen waarbij ik netjes op de cruisecontrol rij, vroeg opschakel, anticipeer, gebruik maak van start-stop, eco-stand etc.
(Jaja ik probeer echt eco te rijden, want de lol qua vermogen zit toch sowieso absoluut niet in deze auto. Voorheen altijd 200+pk auto's gehad, dus dit is zo'n grote stap terug, dat ik dan ook maar gelijk voor zo zuinig mogelijk rijden ga en dus mijn mindset heel anders is nu).
Het gemiddelde verbruik van de afgelopen dagen geeft mij 4.2/100, dus 1 op 23.8
Dat lijkt mij al zeker niet gek!?

Aangegeven wordt dat inrijden belangrijk is en hij daar zuiniger van wordt. Kan ik dit merkbaar verwachten na zeg circa 3000km inrijden?

Verder valt mij op dat hij op de cruisecontrol soms een beetje 'in lijkt te houden' en heel soms zelfs een 'hikje' geeft. Alsof heel kort de brandstoftoevoer oid even wordt afgesloten. Dat voelt niet echt prettig en heb ik vroeger met al mijn andere (volkswagen/audi) personenauto's nooit gehad. Anderen hier ook last van?