Er zijn 3 resultaten gevonden

door ipepb
02 aug 2017 19:51
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Overige E-auto's
Reacties: 143
Weergaves: 25348

Re: Overige E-auto's

Een Jaguar is een stuk duurder dan een Toyota Aygo maar beiden laten mij betrouwbaar een rondje randstad rijden. Prijs heeft er volgens mij niet zoveel mee te maken. Een concern van de omvang van Renault zou makkelijk een betrouwbaar laadnetwerk kunnen bouwen in W-Europa. Dat wordt nu overgelaten aan een 'markt' die er nog niet is en die daarom vooral gedreven wordt door van subsidie levende partijen die weinig inspanning plegen om een acceptabele service te leveren.

Renault heeft me geen mailtje gestuurd dat er een update is. Ook geen mailtje dat ik beter niet in Harmelen kan proberen te laden. En geen actuele info met bruikbare laders naar mijn navigatie gestuurd. Wel blijft mijn navigatiesysteem trouw alle benzinestations op de route weergeven ook al heb ik dat al honderd keer uitgezet.Allemaal oplosbaar als er serieuze, liefdevolle aandacht aan het product besteed wordt.
door ipepb
02 aug 2017 11:15
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Overige E-auto's
Reacties: 143
Weergaves: 25348

Re: Overige E-auto's

Je illustreert precies mijn punt. In Harmelen heb ik Allego gebeld, vriendelijke helpdesk had geen idee waar ik het over had, ging paal resetten enzo. Een Ioniq die er met mij stond kon wel laden 'dus het zal wel aan uw auto liggen meneer'.
EV-box gebeld maar die kwam ook niet verder dan resetten. Gelukkig vertrok de buurauto aan dezelfde paal en toen deed hij het wel weer (even).
Ik hoef eigenlijk nooit met Tesla te bellen maar als ik dat wel doe dan lossen ze het ook op.
door ipepb
01 aug 2017 14:42
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Overige E-auto's
Reacties: 143
Weergaves: 25348

Re: Overige E-auto's

Hachy schreef:Het valt me eigenlijk wel tegen wat het bereik is. 345km, oke er staat 'vanaf' bij, maar dat is slechts 45km boven het real-life-bereik van een 41kWh Zoé. (300km). Ik had altijd het idee dat een gemiddelde Tesla gemakkelijk de 500km aantikt maar dat valt in de praktij dus nog wel wat tegen.
Ik rij zowel Tesla als Zoé. Het grootste voordeel van de Tesla is niet zozeer de range als wel de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de laadvoorzieningen. Met wintersport naar Italie moet ik op 1200km misschien ook wel 4 of 5x superchargen, rijd dus nauwelijks meer dan 200km per lading. Maar dat geeft lang niet zoveel stress als het rondje Alkmaar-de Bilt-Rotterdam-Alkmaar dat ik een tijdje geleden in de Zoé maakte. Met een defecte EV-box in de Bilt, 'rood-geneuzel'aan de snellader in Harmelen en een discoende EVbox in Rotterdam was dat een allerminst ontspannen reis. Zolang Renault en andere fabrikanten zo weinig verantwoordelijkheid nemen voor de totaalbeleving van het elektrisch rijden ('nee hoor meneer, hier in onze garage laadt hij prima, het ligt vast aan de laadpaal') zie ik verdraaid weinig concurrentie voor de Model 3.