Er zijn 4 resultaten gevonden

door Gliset
25 feb 2022 13:38
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: De Zappi thuislader
Reacties: 14
Weergaves: 4540

Re: De Zappi thuislader

De Zappi heb ik laten aansluiten, maar ik heb de installateur wel geassisteerd met de CT-klemmen (op de harvi). In de meterkast ging dat de eerste keer "fout", maar dat is wel oplosbaar (je krijgt een foute som, er gaat niks kapot). Vorig jaar bij de installatie van de zonnepanelen ook de extra CT-klemmen zelf aangesloten (rechtstreeks op de Zappi). Let op de pijltjes voor de richting.

(Gertjan: 2 harvi's kan genoeg zijn toch? 2x 3CT's op Harvi, en 1x rechtstreeks; tenzij de afstand te groot wordt natuurlijk)
door Gliset
22 jan 2020 08:41
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: De Zappi thuislader
Reacties: 14
Weergaves: 4540

Re: De Zappi thuislader

MyEnergi (producent) heeft inmiddels alweer een volgende update uitgebracht. Met deze update is het probleem van uitgesteld laden voor de Zoë in ieder geval opgelost. In de instellingen is nu aan te vinken dat de lader een korte laadsessie moet starten bij het aankoppelen. De auto weet dan dat er een goede laadpaal gekoppeld is en blijft afwachten, ook al valt de stroom van de lader weg. De Zappi start vervolgens bij óf het ingestelde tijdstip, óf als er voldoende stroom uit de zonnepanelen komt (bij mij dus alleen het ingestelde tijdstip, nog geen PV geïnstalleerd). Sinds ik de update geïnstalleerd heb werkt het prima.
door Gliset
24 dec 2019 15:42
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: De Zappi thuislader
Reacties: 14
Weergaves: 4540

Re: De Zappi thuislader

Met name het scherm bij "linked devices" (geavanceerd menu) heb ik gebruikt. Hier horen positieve waarden te staan voor de verschillende fasen (of hele kleine negatieve), en ook de fase hoeken zouden in de buurt van elkaar moeten zijn. Helemaal heb ik het niet begrepen, maar nu is het verbruik zoals de Zappi die weergeeft op het hoofdscherm inderdaad ongeveer gelijk aan de som van het verbruik per fase (0,3kW stond er na het maken van bijgevoegde foto's). Voordeel voor mij is dat ik zeker weet dat de klemmen goed staan. Negatieve waarden zijn niet per definitie een teken van een foutieve richting van de klem namelijk... Dus als je de richting niet kunt controleren heb je wel een uitdaging... Alleen de klemmen een andere volgorde in de Harvi heeft "slechts" 6 verschillende opties... Wellicht kun je support vragen of er een controle mogelijkheid is om de richting te verifiëren zónder de pijl fysiek te kunnen zien...
door Gliset
23 dec 2019 12:17
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: De Zappi thuislader
Reacties: 14
Weergaves: 4540

Re: De Zappi thuislader

Ook ik heb de Zappi v2 gekozen als mijn thuislader. Na ruim 1,5 jaar op straat laden hebben we sinds oktober een plek in onze eigen garage. De Granny loader heeft zijn dienst gedaan totdat de Zappi geleverd werd, maar met meer vermogen laden is heerlijk, zeker als je meerdere keren per dag voldoende lading wilt hebben.

Ook hier de Zappi met kabel. In de garage is een nieuwe stoppenkast opgehangen met 3-fase leiding naar de huisaansluiting. Bij de huisaansluiting zijn de CT-klemmen bevestigd die via de Harvi het huisgebruik monitoren. Draadloos wordt dat signaal naar de (vrijstaande) garage verstuurd. En ergens in huis zwerft de Hub, omdat die wel via UTP aan het netwerk moet hangen.

Ook hier was het zoeken naar de juiste aansluiting van de CT-klemmen. Er zit een pijl op die essentieel is, lastiger is dat in mijn meterkast alle drie de fases een gelijke kleur hebben. Dus wat dan 1, 2 of 3 zou moeten zijn is niet meteen helder. Maar nadat ik de richting van één klem had verbeterd, en na wat rondschakelen met de 3 aansluitingen in de Harvi is het gelukt om de juiste weergave van het huisgebruik op de Zappi te laten zien. Weergave op de app is inderdaad nog niet juist, op de Zappi zelf wél (kreeg van de support afdeling ook die melding terug). Hoeveelheid stroom die is afgeleverd klopt dan weer wel... Programmeren blijft lastig zeg maar...

Bij mij nog geen PV aangesloten, is wel de planning. Ik gebruik de Zappi nu dus vooral om uitgesteld te laden tijdens daluren. Dat gaat nog niet helemaal vlekkeloos, maar dat ligt zo te zien aan een veelheid van oorzaken. Ik heb al een storing in de Zappi gezien, een storing in de Zoë en het niet wekken van de Zoë (te verhelpen door de Zoë te laten acclimatiseren). Maar meestal doet ie wat ie moet doen.

Ik houd het forum van MyEnergi nu ook in de gaten. Dan blijkt ook weer hoe lastig het is om dit soort geavanceerde apparaten goed te laten functioneren op de veelheid aan EV's die er inmiddels is. Zo is er een onderwerp wat kennelijk is aangepast voor een van de Tesla modellen, waarbij de aanpassing vervolgens weer voor problemen zorgt bij de eGolf... Heerlijk, van die standaarden die voor één uitleg vatbaar zijn en maar op één manier geïmplementeerd kunnen worden...

Ondanks de "dingetjes" ben ik zeker niet negatief. Ik heb best lopen zoeken naar laders die ongeveer hetzelfde kunnen, maar met name én load balancing én gebruik maken van je PV overschotten is de Zappi eigenlijk de enige voor. En als je meer wilt is het soms ook wat meer pionieren.