Er zijn 2 resultaten gevonden

door mechanic
16 mar 2012 18:13
Forum: Technische vragen Twingo
Onderwerp: Cilinder stuk
Reacties: 24
Weergaves: 9087

Re: Cilinder stuk

Compressie meten is 4 bougies demonteren en 4x starten met de druktester erop, zeg 20minuten max.
Een bobine uitwisselen is ook 10min ofzo max, je komt totaal aan een uur met ongeveer met 2x uitwisselen en compressie meten. Een injector vervangen is geen 1.5 uur werk. Weet niet wat hun uurtarief is, maar de injector kost zeg max 50, en een uurtarief van 50e is gangbaar. Dan belasten ze jou 4uur door?? Mijn advies: gezien de auto rijdend binnen gekomen is, moet de auto rijdbaar naar buiten, al is het op 3 cilinders. De gemaakte diagnose kosten door hun zijn erg hoog voor het geen wat ze gedaan hebben, maar er moet toch betaald worden voor het uitgevoerde werk. Dus zo min mogelijk betalen, auto mee nemen en elders de injector laten vernieuwen. Die is plug and play, komt geen computer werk aan te pas.
Weet niet wat de gemaakte afspraken zijn, maar normaal geef je op voorhand toestemming voor ong 1 uur diagnose. Kunnen ze niks vinden dienen ze jou te bellen voor toestemming verder te zoeken. Ze kunnen niet op voorhand dingen gaan doen zonder te overleggen en achteraf alles in rekening brengen.
door mechanic
16 mar 2012 13:59
Forum: Technische vragen Twingo
Onderwerp: Cilinder stuk
Reacties: 24
Weergaves: 9087

Re: Cilinder stuk

Je kan beter de injector laten vernieuwen door eentje van de sloop, dan 250e verlies leiden van hun arbeid. Zo'n ding kost veel minder en het erin zetten is max 15min werk. Desnoods zelf vernieuwen. Niet meer in zee gaan met deze garage, en auto ook niet daar verkopen.
Een injecor kan je voelen of die werkt door met lopende motor eraan te voelen. Een trilling betekent dat er iig iets gebeurt. Voel je niks, dan werkt die ook niet. Hadden ze toch moeten weten...