Er is 1 resultaat gevonden

door A110
26 sep 2020 13:39
Forum: Motor, smeersysteem, koelsysteem, brandstofsysteem, uitlaatsysteem
Onderwerp: Motor stottert
Reacties: 15
Weergaves: 3521

Re: Motor stottert

Deze motoren staan zeker bekend om inlaatklepvervuiling. Dit kan je niet tegengaan. Iedereen met zo'n motor komt een keer aan de beurt om de inlaatkleppen te laten reinigen. Wij zien dat na 60.000km deze motoren gereinigd moeten worden.

Voor meer achtergrond informatie hierover kan je beter op onze speciale website kijken,

http://www.inwendige-motorreiniging.nl/ ... nlaat.html

Over uw brandstofvraag kan ik ook alleen aangeven lees hierover ook op onze website,

http://www.inwendige-motorreiniging.nl/e10-benzine.html

Dit gaat wel over de E10 brandstof.
Uw vraag over de verklaring van de E5 (Euro98) kan ik heel kort in zijn,

Het verschil tussen Euro 95 en Super Plus 98 is het octaangetal, wat de zogenaamde klopvastheid aangeeft. Hoe hoger de klopvastheid van benzine, des te minder snel zal de brandstof spontaan, vóór de onstekingsvonk, ongecontroleerd ontbranden. Dat verschijnsel wordt ook detonatie of pingelen genoemd. Hierdoor is de verbranding beter.
Dit fenomeen is bij een direct ingespoten benzinemotor enorm belangrijk. Omdat de brandstof direct in de verbrandingskamer word gespoten en het volledig in contact moet komen met de aangezogen lucht zodat het op het juiste moment door de bougie tot ontbranding (explosie) moet komen.
Als de een lager octaan getal dit eerder gebeurd krijg je een ongecontroleerde verbranding waarbij de motor ECU dit continu aan het aanpassen is.
Omdat de huidige motoren veelal in het lage toeren gebied al een hoog koppel hebben gebeurt dit dus vaker tel daarbij nog het nieuwe rijden erbij op en de cirkel is weer compleet. Dit is wel even de simpele uitleg.

Ons advies is om te kijken of er inlaatklep vervuiling is. Zo ja dan dit laten reinigen en daarna alleen maar E5 (euro98) of premium brandstof te tanken. Hierdoor krijg je echt een veel beter presterende motor die daarbij ook veel soepeler zijn werk doet.
Als je dan ook nog elk jaar de olie en oliefilter ververst (mits er al geen groot olieverbruik aanwezig is) dan is dat ook een behoud van de motor.