Er zijn 2 resultaten gevonden

door Levi15690
14 aug 2018 12:22
Forum: Aandrijving, wielophanging, besturing, remmen
Onderwerp: Melding controleer automatische transmissie
Reacties: 24
Weergaves: 29733

Re: Melding controleer automatische transmissie

Hi Eric,

Ik heb uiteindelijk de rekeneenheid van de versnellingsbak laten vervangen. Hierin is mij verteld zitten twee schakelaars die een storing gaven.

Sindsdien heb ik geen probleem meer ondervonden. Ik had het voornamelijk op de warme dagen, maar de afgelopen weken heb ik probleemloos overleefd.

Met coulance en geklaag heb ik uiteindelijk 800 euro moeten aftikken.
door Levi15690
27 mei 2018 18:40
Forum: Aandrijving, wielophanging, besturing, remmen
Onderwerp: Melding controleer automatische transmissie
Reacties: 24
Weergaves: 29733

Melding controleer automatische transmissie

Hi Leden,

Sinds vorig jaar ben ik de bezitter geworden van een Renault Clio GT (2014). Prima auto en ik ben er heel tevreden mee. Er komen de laatste tijd alleen telkens meldingen om de automatische transmissie te controleren.

De eerste keer dat het gebeurde was op de snelweg en dan valt eigenlijk de hele aandrijving weg. Na een korte pauze aan de zijkant van de weg en herstarten was de melding verdwenen. Een paar dagen later kwam de melding direct bij het starten en ook de melding controleer luchtverontreiniging. In dit laatste geval was er nog geen meter gereden. Wel een opmerking beide dagen was het warm.

Ik heb de auto moeten laten wegslepen en naar de garage gebracht. De dealer heeft de auto uitgelezen en een geleide onderzoek gedaan. Vervolgens hebben ze de automaat een software update gegeven en was het opgelost. Dit alles voor 440 euro.

Nu heb ik 350 kilometer gereden en vandaag weer op de snelweg hetzelfde probleem. Op internet kom ik niet achter het probleem. Ik lees verhalen over vuile kleppen, kabelbreuk, sensoren te cetera. Heeft iemand wellicht ervaringen met dit probleem of tips om dit op te lossen. Ik heb namelijk niet heel veel zin om nogmaals m'n auto te laten uitlezen voor een paar honderd euro zonder een gewenst resultaat.

Groet,
Levi