Er zijn 2 resultaten gevonden

door hansz
19 feb 2019 13:19
Forum: Scenic Electronica
Onderwerp: Airbag controleren, handrem defect meldingen
Reacties: 5
Weergaves: 1720

Re: Airbag controleren, handrem defect meldingen

Ha Renault47,

Dank voor je reactie. Ik ga nog terug naar de garage met deze opmerking. Het zou wel heel fijn zijn als een nieuwe accu inderdaad de oplossing is. Zelf dacht de monteur dat er ergens een "lek" zit maar hij komt er niet achter waar.

op fora las ik nog twee plaatsen waar het mis kan zijn: in de stuurkolom en onder de bak van de automatische handrem. Zou één van deze twee logisch zijn? (als we er vanuit gaan dat het de "kink in de kabel" niet onder de bijrijdersstoel zit)?

grt,

hans
door hansz
15 feb 2019 09:12
Forum: Scenic Electronica
Onderwerp: Airbag controleren, handrem defect meldingen
Reacties: 5
Weergaves: 1720

Airbag controleren, handrem defect meldingen

Hallo!


Ik heb een renault (grande) scenic uit 2005. tot nu toe weinig ellende mee gehad hele fijne auto, tot ik enige dagen geleden de melding kreeg:

Airbag controleren.

Enkele dagen later deed m'n cruise control het ook niet meer. Het gekke is dat na het parkeren gisteren er ook een melding bij over de handrem bij kwam.

Iets met: handrem defect.

Het gekke is dat deze automatische handrem 2 maanden geleden is vervangen en prima werkt. Nu gaat de auto direct op op de rem zodra je de motor uit zet en wanneer je de deur open doet begint er een druk piep signaal en en staat er handrem defect. Dat is niet het geval. Met de handrem knop kan je gemakkelijk de handrem eraf halen (dus hij werkt wel prima).

Ik hoop dat er iemand is die dit probleem herkend. (het is vooral bijzonder dat er meerdere meldingen na elkaar komen, lijkt wel alsof de auto uit veiligheids overwegingen de rem nu ook blokkeerd, iets als: je moet nu eerst naar de airbags kijken anders mag je niet wegrijden (en je auto op cruise control zetten.)

M'n garage heeft onder de bijrijdersstoel gekeken,daar zit vaak een probleem, alles doorgemeten, daar werkt alles goed volgens hen.

Zij komen er niet uit. Hopelijk weet hier iemand wat er aan de hand is of kan iemand me helpen.

Veel dank in ieder geval!

vr groet,

Hans.

ps: ergens op het forum las ik ook iets over elektra onder het kastje van de automatische rem. Zou het kunnen dat de storing daar vandaan komt of is dat erg onwaarschijnlijk?