R-Link 2 zwart scherm

De nieuwe R-Link 2 komt met wat andere specificaties, vandaar een eigen topic

Topic author
NB86
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 1
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 nov 2021 11:39
Actief als: particulier

R-Link 2 zwart scherm

Bericht door NB86 »

Hallo allen,

Ik heb een Mégane Estate 4 met het R-Link 2 systeem. Ik ervaar daar met regelmaat een vervelend probleem mee.
Het scherm valt namelijk vaak uit. Het is dan compleet zwart, geeft dus géén beeld en reageert ook nergens op.
De radio blijft wél gewoon werken en is gewoon bedienbaar via de knoppen op het dashboard of bij het stuur.

Dit probleem speelt niet altijd, maar heel willekeurig. Soms gaat het weken goed en werkt het systeem probleemloos.
En soms (zoals nu dus) heb ik al 3 a 4 weken geen beeld. Tussentijds is het beeldscherm 1x aan gegaan, om vervolgens na een volgende keer starten weer op zwart te staan. Een reboot van het systeem (aan/uit knop 30sec indrukken) heb ik al vaak gedaan, het systeem reboot dan ook maar geeft daarna nog steeds geen beeld.

De softwareversie is 2.2.19.300.

Ik heb dit probleem al eens aangekaart bij de dealer. Ze kunnen het systeem updaten, maar kunnen mij niet de garantie geven dat dit het probleem oplost. Daarnaast gaven ze specifiek aan dat het updaten een risico is, en dat het kan zorgen voor een compleet falend systeem. Met als gevolg dat er een nieuw systeem in moet. Dit dan geheel op mijn kosten, want het is mijn "risico".

Dus het updaten ben ik nog niet direct fan van. Iemand hier met een idee en/of oplossing?
Alvast dank!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht