donderdag, juli 18, 2024
Z.E. Zero EmisionZoe

Heel dorp rijdt eenzelfde (elektrische) auto. Pilot van Renault

Omdat Renault wil uitzoeken hoe goed een elektrische auto past in het dagelijkse leven, heeft men alle automobilisten in het Franse dorp Appy de beschikking gegeven over Renault Zoe’s. De komende drie jaar moeten de testpersonen hun bevindingen bijhouden, uit welke Renault wil putten om de gebruikerservaring van elektrische auto’s beter te maken.

Aangezien de Renault Zoe al lang geen onbekend verschijnsel meer op de weg is, verwacht men bij Renault eerder duidelijk te maken dat elektrisch rijden al prima mogelijk is (zelfs in een afgelegen dorp) dan dat men op verrassingen zal stuiten.

Om het één en ander te vergemakkelijken, krijgt iedere deelnemer een eigen laadpaal. Het zou anders ook dringen worden, aangezien er welgeteld één (1) openbaar laadpunt is in het dorp.

De nieuwste Zoe heeft een actieradius van ongeveer 395 kilometer. Men is dus niet gelijk gebonden aan de omgeving van het dorp, maar kan zo’n beetje de hele Pyreneeën doorrijden of makkelijk een retourtje naar een grote stad (Perpignan bijvoorbeeld) op zo’n 130 kilometer afstand ondernemen.

Ik woon óók in een klein dorp!

Ja pech, Renault is niet van plan dit experiment in andere landen te herhalen. In Nederland pioniert Renault al enkele jaren met een deelauto experiment, onder ander in de Utrechtse wijk Lombok, waarbij de auto’s met zonne-energie worden opgeladen.

Oja, klein detail; het dorp Appy heeft grofweg zo’n 25 inwoners, hoeveel er daarvan zijn -met- een rijbewijs … ?

 

 

#Roland Tameling – AD

 

Avatar foto

gast blogger

Dit stukje is geschreven door een gastblogger. Ook gastbloggen voor Renaultforum? Dat kan zowel onder uw eigen naaam als een pseudoniem. Kijk via 'CONTACT' en 'bloggen voor Renaultforum' Wij zien uw stukje graag tegemoet. Zowel gratis stukjes als tegen een vergoeding (wanneer en indien geplaatst) zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *