dinsdag, juni 25, 2024
Auto nieuws

Actieradius elektrische auto met sprongen vooruit

De elektrische auto heeft op een aantal vlakken nog een achterstand weg te werken, maar de kans is groot dat dit op korte termijn gaat gebeuren. Binnenkort kunnen ze qua actieradius tot bij of misschien zelfs voorbij auto’s met een verbrandingsmotor komen.

Solid State Batterijen
De meeste elektrische voertuigen hebben vandaag een geclaimd rijbereik van 300 à 400 kilometer. De grote stap voorwaarts moet binnenkort komen van zogenaamde solid state-batterijen: een batterij met een vaste in de plaats van een vloeibare elektrolyt.

Voordelen Solid State Batterijen:

  • Minder temperatuurgevoelig
  • Brandveiliger
  • Langere levensduur
  • Sneller opgeladen worden dan de bestaande lithiumbatterijen
  • Actieradius naar 700 tot 1000 kilometer.

Veel automerken hebben al partnerships met bedrijven die dit soort accu’s ontwikkelen. Velen zien 2025 als hét moment om de techniek op grote schaal uit te rollen. Aanvankelijk was 2020 gepland, maar dat is dus niet geheel van de grond gekomen. Tussen heden en 2025 zullen we ongetwijfeld de eerste automerken voorzichtig met deze nieuwe technieken de markt op zien komen.

Wordt vervolg dus…

 

Avatar foto

gast blogger

Dit stukje is geschreven door een gastblogger. Ook gastbloggen voor Renaultforum? Dat kan zowel onder uw eigen naaam als een pseudoniem. Kijk via 'CONTACT' en 'bloggen voor Renaultforum' Wij zien uw stukje graag tegemoet. Zowel gratis stukjes als tegen een vergoeding (wanneer en indien geplaatst) zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *