zondag, juni 16, 2024
Renault nieuwsterugroep actiesTwizyZ.E. Zero Emision

Renault Twizy terugroepactie (EU)

Renault roept driekwart van de in Europa verkochte Twizy’s die gebouwd zijn tussen 27 januari 2012 en 1 mei 2012 terug.
Reden hiervoor is een mogelijk lek van de remvloeistof ter hoogte van de achter remklauw.

 

Renault heeft vastgesteld dat bij de assemblage van de wagen in de fabriek een dichting beschadigd kan zijn, wat mogelijk een lek kan veroorzaken. De terugroep actie is dan ook preventief, al is het volgens het Nederlandse Rijks Dienst Wegverkeer wel zo dat bij het negeren van deze terugroep actie en het ontstaan van een dergelijk lek, ongevallen met letsel niet uit te sluiten zijn.

Aangezien het om een klein lek zal gaan, is het niet zo dat de remmen van de Twizy er ineens mee op zullen houden, dit zal progressief afnemen. Eerder zal het merkbaar zijn  dat de slag van het rempedaal langer wordt. Pas als het rempedaal helemaal tot aan de vloer reikt, zal het remsysteem zijn capaciteit verliezen. De storing is van dien aard dat er geen controlelampje op het dashboard oplicht.

De huidig nog te leveren Twizy’s zijn door de dealer op dit fenomeen reeds nagezien. Klanten die al met de Twizy rijden worden middels een brief door Renault op de hoogte gesteld. De herstelling zal kosteloos gebeuren, al is het niet bekend of u er op kunt wachten of mogelijk voor ander vervoer moet zorgen.

Bij de dealer zullen de remcilinders nagezien worden en vervangen door nieuwe indien hier noodzaak voor is. Er zullen in totaal zo’n 6247 van de inmiddels 8300 gebouwde Twizy’s terug geroepen worden in Europa,  waarvan 97 in Nederland en 320 in België.

“We willen ons verontschuldigen bij onze klanten voor het ongemak hierdoor”, zei de nummer twee van de autobouwer, Carlos Tavares, in de marge van een congres in Versailles, nabij Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *