Controleer Parkeerrem Megane 2011


Topic author
eborn
repeating visitor
repeating visitor
Posts in topic: 1
Berichten: 6
Lid geworden op: 17 jan 2019 21:30
Actief als: particulier

Controleer Parkeerrem Megane 2011

Bericht door eborn »

Sinds enige tijd heb ik met regelmaat last van de melding 'Controleer Parkeerrem' als de motor uitgeschakeld wordt. Wij hebben een Megane III Grandtour Bose Editie uit 2011 met automaat. Als de melding verschijnt, gaat de handrem er altijd netjes op (je hoort het mechanisme en hij staat ook echt op de rem). Ook het automatisch eraf halen als je begint te rijden werkt goed. Functioneel lijkt alles dus in orde, behalve dus de meldingen.

De garage heeft de melding recent al gereset en toen was het even weg. Na een paar dagen kwam het echter weer terug. Een paar keer opnieuw erop en eraf werkt helaas niet. Twee dagen laden verdween de melding spontaan tijdens het rijden (zowel de melding als het sleutelicoon). Daarna heeft hij het opnieuw een aantal dagen zonder problemen gedaan. Tot zojuist. En ook deze keer verdween de melding toen de auto geparkeerd werd en het systeem doorhad dat alles goed werkte.

Het voelt aan als een los contact of een andere elektrische storing waardoor het signaal soms niet goed doorkomt. Ik kom op Internet veel topics tegen over dit probleem, maar daarbij lijkt altijd ook de rem zelf niet goed te werken.

Begin vorig jaar heb ik al een groot onderhoud gehad vanwege een hardnekkige ABS storing. Toen bleek dat in de kabelboom die onder de middenconsole loopt door slijtage een aantal aders bloot was komen te liggen. Dat veroorzaakte soms een kortsluiting, waardoor de ABS unit dacht dat er een storing was. Dit voelt heel erg als een zelfde probleem, maar loopt de bekabeling van de handrem ook door die middenconsole? Ik lees ook verhalen dat er soms een stekker onder de bestuurderstoel ligt die corrosie heeft. Maar is dat bij een Megane ook het geval?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht