Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

De nieuwe R-Link 2 komt met wat andere specificaties, vandaar een eigen topic

cgok
Lid
Lid
Posts in topic: 6
Berichten: 43
Lid geworden op: 09 mar 2017 09:15
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door cgok »

Dit is de aatste posting van de vorige pagina:

Android auto werkt waarschijnlijk niet op Android versie 10. Ik krijg het niet opgestart op mijn telefoon

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



TheWizardbc
Lid - en hoppa, logo 2
Lid - en hoppa, logo 2
Posts in topic: 6
Berichten: 114
Lid geworden op: 19 sep 2016 20:04
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door TheWizardbc »

cgok schreef:Android auto werkt waarschijnlijk niet op Android versie 10. Ik krijg het niet opgestart op mijn telefoon
Bij Android 10 zit het ingebouwd, het zou gewoon moeten werken out of the box. Draai al 1,5 maand AA met versie 10, totaal geen problemen.

Anders even compleet verwijderen en testen, mocht het niet werken dan kun je de apk opnieuw downloaden en installeren.

Verstuurd vanaf mijn GM1913 met Tapatalk

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

adinsx
lid
lid
Posts in topic: 54
Berichten: 533
Lid geworden op: 27 dec 2010 10:46
Actief als: particulier
Locatie: Liemers/Achterhoek

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door adinsx »

b.kokkelmans schreef:Net geprobeerd de instelling te veranderen dat hij niet steeds naar neutral terug springt.

In het menu staat nu standaard sport maar hij springt nog steeds terug naar neutral.

Rlink is al gereset...

Graag hulp
Daar ben ik ook lang mee bezig geweest bij mijn IV GT. Ik heb nu niet meer die irritante melding of je in Sport wil blijven, maar wel start hij altijd in Neutral.

Overigens kun je ook ergens de functie van de Sportknop (in normale uitvoeringen de ECO-knop) aanpassen naar hoe die in mijn GT werkt. Namelijk direct in Sport-modus ipv Eco (ik heb geen ECO-modus). Volgens mij moet je type auto dan op GT zetten. Ik zal dit weekend even foto's maken van al mijn instellingen, dan kun je kijken wat er anders is bij die van jou tov die van mij.
Van hothatch Mégane II RS230 F1-R26 naar burgerbak Mégane III Estate GTline. Terug naar sportiviteit met volle Mégane IV Estate GT205 in Iron Blue

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

adinsx
lid
lid
Posts in topic: 54
Berichten: 533
Lid geworden op: 27 dec 2010 10:46
Actief als: particulier
Locatie: Liemers/Achterhoek

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door adinsx »

ucaylan schreef:Ik heb een MEGANE Estate Gt uit november 2016. Onlangs bij de dealer update gedaan naar 7.xx versie. Via developer side heb ik Android Auto aangevinkt (zie foto). Android Auto geïnstalleerd op mijn Note 9. Alleen geen AA op mijn Rlink2 scherm te zien. Wat moet ik doen? Tips welkom.

Wat vaak vergeten wordt is even Rlink herstarten. Dus de aan/uit knop 10s ingedrukt houden. Dat heb je wel gedaan?
Van hothatch Mégane II RS230 F1-R26 naar burgerbak Mégane III Estate GTline. Terug naar sportiviteit met volle Mégane IV Estate GT205 in Iron Blue

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



MeganeRene1111
repeating visitor
repeating visitor
Posts in topic: 2
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 nov 2019 12:04
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door MeganeRene1111 »

densoft schreef:Inmiddels getest op alle R-link2 (klein en groot scherm) systemen en dit werkt. Je kunt hier ook gemakkelijk android auto aanzetten indien je dit nog niet hebt. Alle opties van de auto kun je hier aanpassen. Nu aan het testen van de Safe distance warning. Deze kun je ook activeren zonder radar. Je kunt dan ook kiezen voor "by camera (visio). Ik weet niet of dit gaat werken, maar het is het proberen waard. :D
Kun je aangeven of het ook op de 2.2.18.300 versie werkt. Want tot nu toe kom ik er niet in. Mégane 2016 Rlink2 groot scherm

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

adinsx
lid
lid
Posts in topic: 54
Berichten: 533
Lid geworden op: 27 dec 2010 10:46
Actief als: particulier
Locatie: Liemers/Achterhoek

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door adinsx »

MeganeRene1111 schreef:
densoft schreef:Inmiddels getest op alle R-link2 (klein en groot scherm) systemen en dit werkt. Je kunt hier ook gemakkelijk android auto aanzetten indien je dit nog niet hebt. Alle opties van de auto kun je hier aanpassen. Nu aan het testen van de Safe distance warning. Deze kun je ook activeren zonder radar. Je kunt dan ook kiezen voor "by camera (visio). Ik weet niet of dit gaat werken, maar het is het proberen waard. :D
Kun je aangeven of het ook op de 2.2.18.300 versie werkt. Want tot nu toe kom ik er niet in. Mégane 2016 Rlink2 groot scherm

Volgens mij heb ik onlangs nog een 2.2.18.300 'open' gekregen. Weet je zeker dat je USB goed is? Juiste bestandsnaam én extensie?
Als je het aanmaakt in Windows10 blijft hij soms de extensie / bestandstype .txt houden, terwijl dat .LGE moet zijn.

En wat vaak goed werkt:
Naar Menu - Multimedia - Instellingen - Foto
Dan pas de stick er in, wachten op de melding 'geen mediabestanden' en daarna twee keer linksboven (1 seconden, en dan nog een keer 1 seconden), en dan heel snel rechtsonder. Gewoon tik-tik-tik-tik-tik. Geen lange tussenpoze wat in andere video's wel eens aangegeven wordt.
Van hothatch Mégane II RS230 F1-R26 naar burgerbak Mégane III Estate GTline. Terug naar sportiviteit met volle Mégane IV Estate GT205 in Iron Blue

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



MeganeRene1111
repeating visitor
repeating visitor
Posts in topic: 2
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 nov 2019 12:04
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door MeganeRene1111 »

Gyro-test is ook niet handig om uit te voeren in een 2.2.19.300 versie. Alles begon te knipperen Display van de R-link aan/uit en de verlichting in de deuren ook. :fp: Gelukkig door de 10sec. powerknop weer uit de DEBUG omgeving kunnen komen. 1 Pluspunt ik kon in de Developer omgeving komen! :think:

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



cgok
Lid
Lid
Posts in topic: 6
Berichten: 43
Lid geworden op: 09 mar 2017 09:15
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door cgok »

Welke formaat video speelt r-link 2 van usb stick?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

b.kokkelmans
Lid
Lid
Posts in topic: 17
Berichten: 65
Lid geworden op: 27 aug 2019 13:33
Actief als: particulier
Contacteer:

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door b.kokkelmans »

Megane Estate 4 Gt-Line Rouge Flamme
Full option

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

b.kokkelmans
Lid
Lid
Posts in topic: 17
Berichten: 65
Lid geworden op: 27 aug 2019 13:33
Actief als: particulier
Contacteer:

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door b.kokkelmans »

Ik heb de vreselijke ecostand kunnen verwijderen!
In plaats van eco staat er nu RACE!!!

Ook de motor is in deze stand lekker pittig.

Enige nadeel is dat hij na het uitschakelen van de motor weer automatisch terug is gesprongen naar de neutral stand...

Dat moet ik nog even zien te fiksen haha.

De eco knop werkt nu ook niet meer. Ik had gehoopt dat deze de race stand zou inschakelen maar helaas.

Weet iemand je via een instelling de functie van de eco knop kunt aanpassen?
Megane Estate 4 Gt-Line Rouge Flamme
Full option

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

adinsx
lid
lid
Posts in topic: 54
Berichten: 533
Lid geworden op: 27 dec 2010 10:46
Actief als: particulier
Locatie: Liemers/Achterhoek

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door adinsx »

b.kokkelmans schreef:Ik heb de vreselijke ecostand kunnen verwijderen!
In plaats van eco staat er nu RACE!!!

Ook de motor is in deze stand lekker pittig.

Enige nadeel is dat hij na het uitschakelen van de motor weer automatisch terug is gesprongen naar de neutral stand...

Dat moet ik nog even zien te fiksen haha.

De eco knop werkt nu ook niet meer. Ik had gehoopt dat deze de race stand zou inschakelen maar helaas.

Weet iemand je via een instelling de functie van de eco knop kunt aanpassen?
Vertel er meteen even bij welke instelling je hebt aangepast ;). Ik upload zo even mijn instellingen van mijn originele GT, wellicht kan je daar de knop-instelling uithalen gezien die bij mij meteen in Sport gaat (bij mij heet de knop ook RS-Drive ipv Eco ;) ).

Ik heb het al eens aangepast, dus dat die bij mij naar ECO ging, maar weet echt niet meer welke instelling dat was.
Van hothatch Mégane II RS230 F1-R26 naar burgerbak Mégane III Estate GTline. Terug naar sportiviteit met volle Mégane IV Estate GT205 in Iron Blue

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



cgok
Lid
Lid
Posts in topic: 6
Berichten: 43
Lid geworden op: 09 mar 2017 09:15
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door cgok »

ik heb de alle pagina's doorgelezen. Maar het is mij nog niet echt duidelijk op geworden. Als ik mijn telefoon wil afspelen ( mirror) op de R-link 2, moet mijn telefoon geroot zijn?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

b.kokkelmans
Lid
Lid
Posts in topic: 17
Berichten: 65
Lid geworden op: 27 aug 2019 13:33
Actief als: particulier
Contacteer:

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door b.kokkelmans »

@adinsx kijk even op deze pagina: hier staat het uitgelegd!

engineer-modus-activeren-r-link2-hackin ... 3-260.html

Megane Estate 4 Gt-Line Rouge Flamme
Full option

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

b.kokkelmans
Lid
Lid
Posts in topic: 17
Berichten: 65
Lid geworden op: 27 aug 2019 13:33
Actief als: particulier
Contacteer:

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door b.kokkelmans »

@cgok je telefoon kun je niet 1 op 1 spiegelen. Je kunt wel android auto activeren om deze functies op het scherm te zien. Hiervoor moet je op je telefoon de AA app geinstalleerd hebben en via de Engineer Modus AA in de Rlink geactiveerd hebben.

Je telefoon moet dan via een (goede, data) usb kabel aangesloten zijn aan de Rlink (via de usb poort)

Het kan zijn dat het niet meteen zichtbaar wordt. In dat geval even de andere usb poort gebruiken of een andere kabel.

Het is dus niet mogelijk om alle apps die op je telefoonscherm te zien zijn op de Rlink weer te geven.
Megane Estate 4 Gt-Line Rouge Flamme
Full option

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

b.kokkelmans
Lid
Lid
Posts in topic: 17
Berichten: 65
Lid geworden op: 27 aug 2019 13:33
Actief als: particulier
Contacteer:

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door b.kokkelmans »

Oh en hiervoor hoeft je telefoon niet geroot te zijn!
Megane Estate 4 Gt-Line Rouge Flamme
Full option

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



cgok
Lid
Lid
Posts in topic: 6
Berichten: 43
Lid geworden op: 09 mar 2017 09:15
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door cgok »

b.kokkelmans schreef:@cgok je telefoon kun je niet 1 op 1 spiegelen. Je kunt wel android auto activeren om deze functies op het scherm te zien. Hiervoor moet je op je telefoon de AA app geinstalleerd hebben en via de Engineer Modus AA in de Rlink geactiveerd hebben.

Je telefoon moet dan via een (goede, data) usb kabel aangesloten zijn aan de Rlink (via de usb poort)

Het kan zijn dat het niet meteen zichtbaar wordt. In dat geval even de andere usb poort gebruiken of een andere kabel.

Het is dus niet mogelijk om alle apps die op je telefoonscherm te zien zijn op de Rlink weer te geven.
Jammer, want zag wel dat sommige youtube enz konden afspelen. AA was al gelukt, Hij deed het in een keer.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

b.kokkelmans
Lid
Lid
Posts in topic: 17
Berichten: 65
Lid geworden op: 27 aug 2019 13:33
Actief als: particulier
Contacteer:

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door b.kokkelmans »

Diegene die youtube filmpjes afspelen etc. hebben waarschijnlijk een Android radio ingebouwd in plaats van de Rlink...
Megane Estate 4 Gt-Line Rouge Flamme
Full option

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Het is wel mogelijk om een full mirror van de telefoon te casten naar je R-link Systeem. AA Mirror.apk . een aangepaste versie hiervan.
https://www.youtube.com/watch?v=wxlBeoLTa6M

Edit: https://github.com/slashmax/AAMirror

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



cgok
Lid
Lid
Posts in topic: 6
Berichten: 43
Lid geworden op: 09 mar 2017 09:15
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door cgok »

densoft schreef:Het is wel mogelijk om een full mirror van de telefoon te casten naar je R-link Systeem. AA Mirror.apk . een aangepaste versie hiervan.
https://www.youtube.com/watch?v=wxlBeoLTa6M

Edit: https://github.com/slashmax/AAMirror
Hiervoor moet de telefoon geroot zijn?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

cgok schreef:
densoft schreef:Het is wel mogelijk om een full mirror van de telefoon te casten naar je R-link Systeem. AA Mirror.apk . een aangepaste versie hiervan.
https://www.youtube.com/watch?v=wxlBeoLTa6M

Edit: https://github.com/slashmax/AAMirror
Hiervoor moet de telefoon geroot zijn?
Ja,dat wel.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



cgok
Lid
Lid
Posts in topic: 6
Berichten: 43
Lid geworden op: 09 mar 2017 09:15
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door cgok »

densoft schreef:
cgok schreef:
densoft schreef:Het is wel mogelijk om een full mirror van de telefoon te casten naar je R-link Systeem. AA Mirror.apk . een aangepaste versie hiervan.
https://www.youtube.com/watch?v=wxlBeoLTa6M

Edit: https://github.com/slashmax/AAMirror
Hiervoor moet de telefoon geroot zijn?
Ja,dat wel.
jammer zeg, had graag iptv app willen gebruiken.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Voor sommige functie van de app is Root acces nodig, dus je zult hem dan eerst moeten rooten. Daarna kun je alle apps op de R-link 2 casten. Ik heb diverse voolbeelden gezien, zoals Ziggo GO enz..

Voor de Iphone is dit ook mogelijk met de apps : CarBridge en NGXPLay. Wel moet dan ook je Iphone gejailbreakt zijn.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts in topic: 1
Berichten: 2117
Lid geworden op: 01 sep 2003 18:27
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Admin »

De discussie over TPMS uitschakelen is afgesplitst in een apart topic: tpms-mode-uitschakelen-t30752.htmlModerator

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



netforce
3-posting-rookie
3-posting-rookie
Posts in topic: 1
Berichten: 3
Lid geworden op: 05 jan 2020 12:24
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door netforce »

Hallo ,

Ik ben in het bezit van een Megane Grandtour die blijkbaar ingevoerd is via oostenrijk
Nu werkt deze voortreffelijk met 1 minpunt dat de Dab+ niet actief is
Is het mogelijk deze via software aan te zetten ? zo ja, zou iemand mij kunnen zeggen
waar in de engineer mode dit kan .

Groetjes van een Happy Renault rijder.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

adinsx
lid
lid
Posts in topic: 54
Berichten: 533
Lid geworden op: 27 dec 2010 10:46
Actief als: particulier
Locatie: Liemers/Achterhoek

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door adinsx »

Gewoon in DiagRW even wat menu's doorklikken. Ik denk dat het in HMI zit, maar kan ook onder een van de andere menu's staan.
Waarschijnlijk staat er 'Absent' bij DAB+. Overigens ga ik er wel vanuit dat de auto is uitgerust met een DAB+ ontvanger.
Van hothatch Mégane II RS230 F1-R26 naar burgerbak Mégane III Estate GTline. Terug naar sportiviteit met volle Mégane IV Estate GT205 in Iron Blue

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Patje77
repeating visitor
repeating visitor
Posts in topic: 2
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 mei 2020 19:59
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Patje77 »

Hallo allemaal, sinds kort in het bezit van een megane en nu van alles een beetje aan het ontdekken.
Heeft iemand misschien een overzicht van wat en hoe eea aan te passen is naar eigen wens. Ik zie door alle codes etc de bomen haast niet meer door het bos :D
Thnx alvast!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

b.kokkelmans
Lid
Lid
Posts in topic: 17
Berichten: 65
Lid geworden op: 27 aug 2019 13:33
Actief als: particulier
Contacteer:

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door b.kokkelmans »

Tot vorige week werkte Android Auto prima in mijn Megane, sinds gisteren krijg ik echter geen verbinding meer.
Telefoon wordt aangesloten middels de usb kabel, op de telefoon staat Android is beschikbaar, daarna staat er Android auto maakt verbinding maar er gebeurd niks.
Graag hulp.
Megane Estate 4 Gt-Line Rouge Flamme
Full option

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

jrk
Lid
Lid
Posts in topic: 3
Berichten: 47
Lid geworden op: 14 mei 2018 20:02
Actief als: particulier
Contacteer:

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door jrk »

b.kokkelmans schreef: 30 jun 2020 10:34 Tot vorige week werkte Android Auto prima in mijn Megane, sinds gisteren krijg ik echter geen verbinding meer.
Telefoon wordt aangesloten middels de usb kabel, op de telefoon staat Android is beschikbaar, daarna staat er Android auto maakt verbinding maar er gebeurd niks.
Graag hulp.
al een andere kabel geprobeerd? Is vaak een probleem. Wellicht een breukje of zo?
Renault Grand Scénic Initiale Paris
160pk Diesel-automaat, Noire Améthiste/Noire (two tone), 7p, panodak
geleverd: mei 2018

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

adinsx
lid
lid
Posts in topic: 54
Berichten: 533
Lid geworden op: 27 dec 2010 10:46
Actief als: particulier
Locatie: Liemers/Achterhoek

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door adinsx »

Op verschillende Franse Fora en Facebook-groepen wordt RS Monitor geactiveerd op Mégane GT's, echter lees ik overal dat je dan op V7 Rlink2 moet zitten. Jammer, ik heb 3.3 (02-2018 GT205), maar... Lees nu ook hier dat het V.3.3.16 systeem te upgraden is naar V7 bij de dealer.

Iemand die daar meer van weet? [mention]densoft[/mention] wellicht?


https://www.msieurlolo.fr/forum/index.php?topic=57457.0


Edit: Ik lees iets over een Actis oplossing: Actis solution n°49605.
Binnenkort maar eens langs de dealer.
Van hothatch Mégane II RS230 F1-R26 naar burgerbak Mégane III Estate GTline. Terug naar sportiviteit met volle Mégane IV Estate GT205 in Iron Blue

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Talldega
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 2
Berichten: 15
Lid geworden op: 20 okt 2013 21:00
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Talldega »

jrk schreef: 30 jun 2020 10:37
b.kokkelmans schreef: 30 jun 2020 10:34 Tot vorige week werkte Android Auto prima in mijn Megane, sinds gisteren krijg ik echter geen verbinding meer.
Telefoon wordt aangesloten middels de usb kabel, op de telefoon staat Android is beschikbaar, daarna staat er Android auto maakt verbinding maar er gebeurd niks.
Graag hulp.
al een andere kabel geprobeerd? Is vaak een probleem. Wellicht een breukje of zo?
Ik heb dit sinds een paar dagen ook aan de hand.
Aan de kabel ligt het niet want ik heb een andere geprobeerd.
Ben naar de garage geweest een paar dagen geleden en daar hebben ze bezig geweest aan het R-link2 systeem voor mijn dab ontvangst maar geen idee wat ze gedaan hebben.
En nu merk ik ook dat android auto niet meer werkt, nochtans is het geactiveerd in engineer modus.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Patje77
repeating visitor
repeating visitor
Posts in topic: 2
Berichten: 5
Lid geworden op: 04 mei 2020 19:59
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Patje77 »

Weet iemand hoe je:
De uitschakeling van het rlink syst bij openen van de deur uitzet? Zodat deze uit gaat als je bijv de auto op slot zet en niet al als je de deur opend...

De laatste rij-instelling blijft behouden en dat deze na het opnieuw starten niet weer naar neutral gaat?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



SanderRenault
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 3
Berichten: 11
Lid geworden op: 27 jul 2018 20:42
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door SanderRenault »

Even een vraag voor de zekerheid, want ik vind het toch wel spannend.

Ik heb een talisman uit 2016 gekocht. er staat nu R-Link versie 2.2.17.803 op.

Ik heb voor volgende week dinsdag een afspraak gemaakt bij een Renault dealer om R-link te updaten naar versie 7.

Daarna wil ik via de developer modus Android auto activeren.

1. Kan ik het beste mijn R-Link systeem zelf alvast updaten naar 2.2.19.300, of zal dat voor de dealer niet uitmaken?

1. Is dit de juiste manier om dit te doen? Ik lees veel over problemen met het r-link systeem die ik nu niet echt ervaar. Is het verstandig om de auto te laten updaten naar versie 7?

2. Is het nog een probleem dat mijn auto uit 2016 komt, of zou alles op deze manier gewoon moeten werken?

3. Heeft iemand een linkje naar een Nederlandse uitleg over het activeren van Android auto in de developer modus? Ik vind overal stukjes, maar nergens een mooie overzichtelijke Nederlandse handleiding.

Alvast bedankt!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Ronald79
2-hit-miracle
2-hit-miracle
Posts in topic: 1
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 jul 2020 11:24
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Ronald79 »

Ik heb hulp nodig :fp:

In mijn kadjar uit 2015 zit een rlink 2. 3.3.16.961

Ik wil in de dev. Mode komen maar dat lukt absoluut niet. Heb al verschillende wijze geprobeerd waaronder de manier die hier eerder in het forum is beschreven.
Lege usb format fat32
Map aan maken debug. Hoofdletters
Textbestand aanmaken met de juiste naam en de extensie wijzigen. Dit is bij iedereen hetzelfde.
Dan inst. Multi media, inst, foto.
Usb erin ( bij sommige moet er voor het opstarten een usb met mp3 in en op dit punt eruit) en wachten totdat bovenin de meldingen weg zijn.
Bij sommige nu de auto starten.
Linker bovenhoek onder de instellingbalk 1 keer en dan rechteronderhoek 12 tot 20 keer. Bij de een snel en bij de ander met 1 seconde ertussen.

Verschillende usb stickie geprobeerd en uiteraard ook in beide poorten. Iemand enig idee wat ik fout doe?

Het betreft wel een occasion dus misschien dat mijn voorganger iets gedaan heb???

Wil graag aa draaien maar dat lukt zo niet.

Telefoon is trouwens een note 9 maar weet niet zo goed hoe dat relevant is. Ga nog eens zoeken of ik met een heel klein ( 512mb) usb stick verder kom?? De kleinste die ik heb is 2gb.

Iemand nog andere ideeën? Alle hulp is welkom

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

dmenace
Lid
Lid
Posts in topic: 3
Berichten: 48
Lid geworden op: 20 jan 2013 16:33
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door dmenace »


Laguna 2.0i RT => Megane Scenic 1.6i RT => Grand Scenic II 2.0 16v Dynamic => Grand Scenic III 1.6 dci Dynamic => Kadjar 1.6 dci Intens & Captur TCe 120 Signature wave...

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Yoshi Janssens
1-hit-wonder
1-hit-wonder
Posts in topic: 1
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jul 2020 22:36
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Yoshi Janssens »

Hallo iedereen,

Ik heb vandaag via een OBD2 bluetooth plug de settings van de ECU veranderd in mijn Talisman 2016 om ook Android Auto te kunnen gebruiken. Zowel via de 'after sales' modus en de 'standaard modus' heb ik via de DDT4all software de settings aangepast zoals eerder beschreven op dit forum.

Nu alles gedaan is lijkt dit niet te hebben gewerkt wanneer ik mijn smartphone ins de usb steek. Als ik op 'read all' klik zijn alle setting opgeslagen.

De versie van mijn R-link 2 systeem is 7.0.24.166. Heeft er iemand een idee wat ik nog kan proberen?

Grtn,
Yoshi

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Talldega
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 2
Berichten: 15
Lid geworden op: 20 okt 2013 21:00
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Talldega »

Yoshi Janssens schreef: 16 jul 2020 22:55
De aan/uit knop van je rlink een 10 a 15 seconden inhouden om volledig te rebooten. Pas daarna zijn de settings actief.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
  • kadjar 2016 Carplay activeren
    door kadjar2016math » » in R-Link
    0 Reacties
    73 Weergaves
    Laatste bericht door kadjar2016math
  • Geen navigatie in R-Link2
    door RolfiePolfie » » in R-Link 2
    1 Reacties
    255 Weergaves
    Laatste bericht door Renault tech
  • vraag R-link2 connectivity en kaarten
    door pimmie89 » » in R-Link 2
    0 Reacties
    214 Weergaves
    Laatste bericht door pimmie89
  • R-link2, TomTom traffic en Dig Services gekocht, en nu?
    door Ruud2802 » » in R-Link 2
    3 Reacties
    333 Weergaves
    Laatste bericht door exroosje
  • Grand Scenic 2019 met R-Link2 omschakelen van km/h naar mph
    door jacooo » » in R-Link 2
    1 Reacties
    406 Weergaves
    Laatste bericht door jacooo
  • modus inspuiting
    door andyren » » in Modus
    0 Reacties
    140 Weergaves
    Laatste bericht door andyren
  • Modus 2005 motorsteunen
    door mission » » in Modus
    7 Reacties
    479 Weergaves
    Laatste bericht door mechanic