Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

De nieuwe R-Link 2 komt met wat andere specificaties, vandaar een eigen topic
Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Het is nu mogelijk om zonder OBD stekkers diverse functies te activeren en aan te passen. Ik ben nog steeds bezig om het een en ander uit te zoeken, maar het is al een begin om de r-link2 te herprogrammeren.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

- Maak een lege USB-stick in Fat32
- Maak een map met de naam DEBUG en maak een leeg bestand met de naam DbgEnable.lge in deze map
- Verwijder een andere SD-kaart of USB-kaart in de auto en zet de motor aan.
- We gaan naar de r-link in Menu> Multimedia> Instellingen> Foto's instellingen
- Plaats nu de voorbereide flashdrive en wacht minimaal 30/45 seconden.
- Nu moet je in deze volgorde drukken in het zwarte vierkant dat je op het scherm ziet: 1 (of soms 2) keer in de linkerbovenhoek en minstens 12-14 keer in de rechter benedenhoek
- minstens 1 seconde moet tussen het drukken zitten, anders zal het niet werken!
- Als alles goed gaat, krijgt u een debug-modus!

Uitlegvideo



Ik weet nog niet of dit werkt bij alle firmware versie van de r-link2, maar het is een kwestie van testen. Let op: aanpassen van de instellingen is op eigen Risico! !!! Raak de VIRGIN-modus niet aan: deze zet de r-link 2 terug in de fabrieksmodus en wist alle UCU-configuraties van het voertuig.
Gebruik overigens nooit de Display MID en High knop!. Dit geeft een zwart scherm waar je niet meer uitkomt!!

Zie ook Duitse forum : https://www.scenic4-forum.de/index.php? ... oper-mode/

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Domi1963
lid
lid
Posts in topic: 10
Berichten: 1268
Lid geworden op: 03 jan 2014 20:04
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Domi1963 »

En hoe verlaat je de Debug modus?
Never trust in dust.
Renault NEW Espace Initiale Paris Energy dCi 200 EDC Full option, met panoramisch open dak in “ Titanium grijs”

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Domi1963 schreef:En hoe verlaat je de Debug modus?
Dit kan om de power knop 10 seconden ingedrukt te houden of om de return knop in te drukken.
Als je in google zoekt naar DbgEnable.lge dan vindt je diverse buitenlandse fora's met tips en adviezen. Maar weet goed wat je aan het doen bent, want anders kan het je r-link systeem kosten.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Inmiddels getest op alle R-link2 (klein en groot scherm) systemen en dit werkt. Je kunt hier ook gemakkelijk android auto aanzetten indien je dit nog niet hebt. Alle opties van de auto kun je hier aanpassen. Nu aan het testen van de Safe distance warning. Deze kun je ook activeren zonder radar. Je kunt dan ook kiezen voor "by camera (visio). Ik weet niet of dit gaat werken, maar het is het proberen waard. :D

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



mrchivas
lid
lid
Posts in topic: 6
Berichten: 133
Lid geworden op: 07 jun 2017 08:05
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door mrchivas »

Kun je dus ook de beveiliging op de "Video afspelen tijdens het rijden" verwijderen.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

mrchivas schreef:Kun je dus ook de beveiliging op de "Video afspelen tijdens het rijden" verwijderen.
Ik had gelezen op een andere forum dat deze beveiliging eraf kan.

Edit: hierbij de link : http://www.forumkadjar.it/viewtopic.php ... 1&start=40

Even een translate erover als je Italiaans niet best is :D

HIer de facebook pagina voor meer uitleg : https://www.facebook.com/groups/6660976 ... oup_header

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Inmiddels even getest. Via DiagRw naar tabblad HMI en daar kun je de video en foto restricties aan en uit zetten. Wel een klein nadeel, de achteruitrijcamera wordt dan uitgeschakeld als je een video kijkt.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

Hoe maak je het bestand DbgEnable.lge? Gewoon een textbestand hernoemen??

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Ja, op die manier

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

Thanks, ga es ff kijken wat er gebeurt...

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Gebruik overigens nooit de Display MID en High knop!. Dit geeft een zwart scherm waar je niet meer uitkomt!!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Kan iemand me bevestigen of het visio systeem camera van een megane hetzelfde is als die van een scenic? Acc, distance warning enz in de Scenic gebruikt alleen de camera en niet de radar sensor

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

Met een USB van 4 gb vooralsnog geen succes...

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Je hebt de file DbgEnable.lge in een map gezet DEBUG?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

yep

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Knippie schreef:yep
Oke. Dan zou je als je naar Menu> Multimedia> Instellingen> Foto's instellingen onder de 2 opties die je kunt aanzetten is een lege vak eronder. klik dan 1x linksboven in dat kleine vak en en 12x rechtsonder in het vak

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

Ja dat heb ik op verschillende manieren geprobeerd (met verschillende intervals) maar lukte niet. Ga zo nog wel ff kijken.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

CasR
Lid
Lid
Posts in topic: 1
Berichten: 41
Lid geworden op: 10 jan 2016 13:26
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door CasR »

densoft schreef:Inmiddels getest op alle R-link2 (klein en groot scherm) systemen en dit werkt. Je kunt hier ook gemakkelijk android auto aanzetten indien je dit nog niet hebt. Alle opties van de auto kun je hier aanpassen. Nu aan het testen van de Safe distance warning. Deze kun je ook activeren zonder radar. Je kunt dan ook kiezen voor "by camera (visio). Ik weet niet of dit gaat werken, maar het is het proberen waard. :D
Klopt het inderdaad dat je zo Android Auto kunt activeren!? ik dacht dat je daar special hardware voor moest hebben die nog niet in de oudere auto's zit.
Renault Kadjar TCe 130 Bose Edition

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

alleen met firmware 3.3.xxxx volgens mij.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

Poging 2 ook mislukt. Wrsl. vanwege die 4gb. Volgens mij schrijft Renault ook min 8gb voor bij de "legale" praktijken...

M.b.t. de benodigde hardware weet ik dat dit alleen voor Apple Carplay geldt.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Knippie schreef:Poging 2 ook mislukt. Wrsl. vanwege die 4gb. Volgens mij schrijft Renault ook min 8gb voor bij de "legale" praktijken...

M.b.t. de benodigde hardware weet ik dat dit alleen voor Apple Carplay geldt.
Ik zou inderdaad even een andere usb-stick proberen. Dit kan wel eens helpen.+

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Domi1963
lid
lid
Posts in topic: 10
Berichten: 1268
Lid geworden op: 03 jan 2014 20:04
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Domi1963 »

@densoft: als je een instelling wijzigt moet je dan bevestigen of niet?
Never trust in dust.
Renault NEW Espace Initiale Paris Energy dCi 200 EDC Full option, met panoramisch open dak in “ Titanium grijs”

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Domi1963 schreef:@densoft: als je een instelling wijzigt moet je dan bevestigen of niet?
In de meeste gevallen wel. Dan moet je op save klikken en dan je R-link systeem opnieuw opstarten.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

Mij lukt het niet... ook niet met andere USB

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Knippie schreef:Mij lukt het niet... ook niet met andere USB
Zou je precies willen beschrijven wat je hebt gedaan en welke r-link versie heb je?


Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

Ik heb de map en bestanden op een lege USB geplaatst (nu van 8 gig). Dezelfde usb die ik normaal gebruik voor de updates.

Die exact zoals het filmpje geplaatst en vervolgens links boven en rechtsonder gedrukt. UIteraard ook weer exact zoals in dat filmpje. Ik heb Rlink 2.2.19.300 geloof ik (laatste versie)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



MH74
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 2
Berichten: 10
Lid geworden op: 15 mar 2017 12:50
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door MH74 »

Waar kan ik de safe distance warning vinden?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Onder DiagRW - Afas.
Daar kun je kiezen uit sdw bij camera of radar. Daarna saven en stap daarna voor 5 min uit de auto zodat de rlink herstart. Op slot.. Ik heb het zelf nog niet getest, dus laat je bevindingen weten.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

Is het ook getest met de 2.2 software??

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Topic author
densoft
lid
lid
Posts in topic: 70
Berichten: 155
Lid geworden op: 09 mei 2014 09:09
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door densoft »

Volgens div fora’s zou dit ook moeten werken. Wat je zou kunnen doen is om eerst naar foto instellingen te gaan en dan pas je USB stick te plaatsen. Wacht tot hij verbonden is en doe dan 1x links boven en en snel achter elkaar 12x rechts onder.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



TheWizardbc
Lid - en hoppa, logo 2
Lid - en hoppa, logo 2
Posts in topic: 6
Berichten: 114
Lid geworden op: 19 sep 2016 20:04
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door TheWizardbc »

Net getest op mijn 2.2.x, helaas is de optie van Android Auto niet aanwezig, dus niet op deze manier te activeren.

4 GB stick gebruikt, 8 GB is niet noodzakelijk.Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



renaultmegane1234
1-hit-wonder
1-hit-wonder
Posts in topic: 1
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 jun 2018 10:35
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door renaultmegane1234 »

TheWizardbc schreef:Net getest op mijn 2.2.x, helaas is de optie van Android Auto niet aanwezig, dus niet op deze manier te activeren.

4 GB stick gebruikt, 8 GB is niet noodzakelijk.Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A5010 met Tapatalk
Heb je wel de mogelijkheid om Safe Distance Warning te activeren?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Knippie
lid
lid
Posts in topic: 53
Berichten: 611
Lid geworden op: 16 jan 2017 19:30
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door Knippie »

Hoe vaak kun je het eigenlijk proberen, want Renault zet er ook weer die fingerprint op natuurlijk...

Ik heb zelf safe distance op mijn auto. Maar mis ik iets in deze toepassing??

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



MH74
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 2
Berichten: 10
Lid geworden op: 15 mar 2017 12:50
Actief als: particulier

Re: Engineer modus activeren r-link2 (hacking)

Bericht door MH74 »

Ik geen safe distance, en deze optie nu geactiveerd. Zie dit verder niet terug in de menu´s of zo. Denk niet dat het werkt.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht
  • kadjar 2016 Carplay activeren
    door kadjar2016math » » in R-Link
    0 Reacties
    73 Weergaves
    Laatste bericht door kadjar2016math
  • Geen navigatie in R-Link2
    door RolfiePolfie » » in R-Link 2
    1 Reacties
    255 Weergaves
    Laatste bericht door Renault tech
  • vraag R-link2 connectivity en kaarten
    door pimmie89 » » in R-Link 2
    0 Reacties
    214 Weergaves
    Laatste bericht door pimmie89
  • R-link2, TomTom traffic en Dig Services gekocht, en nu?
    door Ruud2802 » » in R-Link 2
    3 Reacties
    333 Weergaves
    Laatste bericht door exroosje
  • Grand Scenic 2019 met R-Link2 omschakelen van km/h naar mph
    door jacooo » » in R-Link 2
    1 Reacties
    406 Weergaves
    Laatste bericht door jacooo
  • modus inspuiting
    door andyren » » in Modus
    0 Reacties
    140 Weergaves
    Laatste bericht door andyren
  • Modus 2005 motorsteunen
    door mission » » in Modus
    7 Reacties
    479 Weergaves
    Laatste bericht door mechanic