Laadstroom waarschuwing blijft branden

Zit er een stroomdraadje aan ? Dan is dit de juiste rubriek
Forumregels
-Vermeld het type/model(!!) Renault in de posting
-Vul svp de gevraagde gegevens aan
Plaats reactie

Topic author
Bengbers
1-hit-wonder
1-hit-wonder
Posts in topic: 1
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 aug 2023 16:11
Actief als: particulier

Laadstroom waarschuwing blijft branden

Bericht door Bengbers »

Dag,

Ik heb een 28 jaar oude Clio Storia met 147000 km op de teller. De auto rijdt probleemloos. Het enige probleem is dat sinds 5 jaar met enige regelmaat het waarschuwingslampje voor de dynamo gaat branden.
Inmiddels heb ik nu 2 keer de dynamo en de accu vervangen maar dit heeft niet geholpen en inmiddels brandt dat lampje bijna permanent. Ik heb gemeten of de accu nog bijgeladen wordt en dat blijkt ondanks het waarschuwingslampje gewoon het geval te zijn.

Mijn vraag is waardoor dit probleem veroorzaakt kan worden en hoe ik dit moet oplossen?

Ben

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Mathijs
Donateur
Donateur
Posts in topic: 1
Berichten: 3243
Lid geworden op: 27 aug 2004 00:16
Actief als: particulier
Locatie: 森の中で - нахуй Путина, блядь сын
Contacteer:

Re: Laadstroom waarschuwing blijft branden

Bericht door Mathijs »

Enkele mogelijke oorzaken en oplossingen:

1. Bekabeling en Connectoren: Slechte bekabeling of losse connectoren kunnen ervoor zorgen dat de dynamo niet goed communiceert met het boordsysteem. Controleer alle elektrische verbindingen die betrekking hebben op de dynamo en de accu, en zorg ervoor dat ze stevig zijn aangesloten en geen corrosie hebben.

2. Spanningsregelaar: De spanningsregelaar is een cruciaal onderdeel van het laadsysteem van de auto. Als de spanningsregelaar defect is, kan dit ervoor zorgen dat het waarschuwingslampje brandt. Het kan ook leiden tot overladen of onderladen van de accu. Een defecte spanningsregelaar kan een nieuwe dynamo ook snel beschadigen. Laat de spanningsregelaar controleren en indien nodig vervangen als die niet met de nieuwe accu mee is vervangen.

3. Riemspanner: Een versleten of losse riemspanner kan ervoor zorgen dat de aandrijfriem van de dynamo niet strak genoeg staat. Dit kan resulteren in onvoldoende aandrijving van de dynamo, waardoor de batterij niet goed wordt opgeladen. Controleer de riemspanner en de staat van de aandrijfriem.

4. Batterijtemperatuursensor: Sommige moderne auto's hebben een batterijtemperatuursensor die de laadspanning van de dynamo regelt op basis van de temperatuur van de batterij. Een defecte sensor kan foutieve signalen sturen naar het boordsysteem, wat leidt tot problemen met de dynamo. Laat de sensor controleren en indien nodig vervangen.

5. Aarding: Een slechte aardverbinding kan leiden tot problemen met het laadsysteem en kan ervoor zorgen dat het waarschuwingslampje gaat branden. Zorg ervoor dat alle aardverbindingen schoon en stevig zijn, kijk ook goed naar de kabel van het motorblok naar het chassis zelf, niet zelden is deze door corrosie aangetast. Ja kan verbaast staan hoeveel beter je motor ineens start wanneer die kabel op de contactplekken weer goed schoongemaakt is.

6. Boordcomputer: Soms kan een fout in de boordcomputer ervoor zorgen dat het waarschuwingslampje onterecht blijft branden. Een gespecialiseerde monteur met diagnoseapparatuur kan de boordcomputer controleren op foutcodes en eventuele problemen vaststellen. Dit lijkt mij echter wel het laatste om te controleren aangezien je voorgaande over het algemeen goed zelf kan doen.

Aangezien je al meerdere keren de dynamo en accu hebt vervangen zonder resultaat, is het misschien beter om een ervaren autotechnicus of een garage te raadplegen die gespecialiseerd is in elektrische systemen. Het is belangrijk om dit probleem aan te pakken, aangezien een slecht functionerend laadsysteem de accu kan beschadigen en uiteindelijk kan je stil komen te staan.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht