Het inloggen met email adres ipv gebruikersnaam is weer mogelijk.


Deze mededeling is wegklikbaar rechtsboven dit mededelingenblok

Moet 2x drukken om deuren te openen

Radio, elektrische ruiten & stoelverstelling, centrale vergrendeling, etc.

Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Wie herkent dit :?: Als mijn Captur met Keyless entry langer dan ongeveer 10 minuten afgesloten is en ik wil de deuren weer openen, moet ik altijd 2x op het knopje van het handvat drukken. De eerste keer gebeurt er niets. Als ik hem echter net heb afgesloten door weg te lopen, dan hoef ik maar 1x te drukken( zoals het hoort). Mijn dealer erkent dat het niet is zoals het hoort, hij heeft de software opnieuw geladen zonder resultaat. :?
Het lijkt erop dat het systeem eerst geactiveerd moet worden door de eerste keer drukken :?:
Hij doet dit bij beide deuren, dus het ligt niet aan het schakelaartje in het handvat
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Paultje1965
lid
lid
Posts in topic: 2
Berichten: 241
Lid geworden op: 07 sep 2016 20:16
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Paultje1965 »

Nooit gehad met mijn Captur. Een maal drukken is tot nu toe altijd genoeg geweest. Keyless entry heeft slechts eenmaal kuren bij mij gehad. De card werd toen tijdelijk niet herkend. Dat had er waarschijnlijk mee te maken dat ik de 'natuurlijke' volgorde van handelingen niet afwerkte. Namelijk; motor uitzetten, uitstappen en de deur op slot doen. In plaats daarvan zag ik, toen ik de deur open deed om uit te stappen, dat de auto met het achterwiel op de (lage) stoeprand stond. Niet netjes dus de deur weer dicht en starten en recht zetten. Daarna kon ik motor alleen uitzetten door de startknop langer vast te houden en de deur kon alleen maar dicht met de knop op de keycard, niet met die op de deur. Toen ik terug kwam werkte alles weer normaal. Dat is al 2 maanden geleden en het systeem heeft daarna weer feilloos gewerkt. Altijd gewoon 1x drukken om te openen. Automatisch sluiten door van de auto weg te lopen werkt echter niet altijd. Daar vertrouw ik toch niet op dus dat is niet erg. Tja...

P.s. probeer het eens met je andere keycard. Wie weet?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Andere card al geprobeerd hetzelfde probleem. Ik denk dat er in de hardware van de auto iets niet goed is, de sloten verliezen hun spanning op een of andere manier denk ik. Omdat het de eerste 10 minuten wel werkt zoals het hoort. De kofferklep gaat overigens wel na 1x drukken open.
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Paultje1965
lid
lid
Posts in topic: 2
Berichten: 241
Lid geworden op: 07 sep 2016 20:16
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Paultje1965 »

Op zich zou je denken dat het niet zo erg is of je nu een of twee keer moet drukken. Het is helaas wel een indicatie dat er iets niet klopt cq kapot is. Helaas heb ik geen idee wat dat zou kunnen zijn. De achtergrond gedachte van de tweede keycard was dan ook dat de eerste misschien een te zwak signaal afgaf waardoor hij pas op zeer korte afstand van de auto herkend zou worden. Normaal is dat ca. 1 meter maar als het bijvoorbeeld 20 cm zou zijn kan ik me voorstellen dat er meer dan eens gedrukt moet worden. Aangezien het wel goed gaat als de auto nog maar even geparkeerd is geweest wat dit al onwaarschijnlijk maar het was te proberen. Enfin, dat heb je al gedaan.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Het is inderdaad niet zo heel erg, maar soms wel lastig, als je je handen vol hebt bv en je blij bent het knopje net te kunnen indrukken en je dan nog een keer moet drukken. En zoals je zegt is het gewoon niet zoals het hoort. Ik ben benieuwd of en met welke oplossing mijn dealer nog gaat komen. Want een oplossing moet er komen. Had een beetje gehoopt dat het bij anderen bekend voorkwam en de oplosing wisten. In ieder geval bedankt voor het meedenken :D
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Update,
Inmiddels is door de dealer de software dus opnieuw geladen, geen resultaat. :cry2:
Vervolgens is nu de hele elektronische unit van de CV vervangen, ook geen resultaat. :cry2:
Dealer gaat nu voor advies naar RN. :think:
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




RenaultCaptur
Lid
Lid
Posts in topic: 11
Berichten: 313
Lid geworden op: 12 jun 2015 17:53
Actief als: particulier
Locatie: Numansdorp

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door RenaultCaptur »

Ik heb bij mijn afgelopen zaterdag afgeleverde Captur hetzelfde probleem. Is dit bij jou al opgelost en zo ja, wat hebben ze gedaan?
Renault Captur Initiale Paris (Two-tone Blanc Nacré / Noir Etoilé QNC+GNE / Panoramisch glazen dak)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Opmerking moderator:
Niet het voorgaande bericht citeren aub
Het is nog niet opgelost, mijn dealer heeft het voorgelegd bij Renault Frankrijk. Het is dus wachten op een antwoord/oplossing.
Ik denk zelf dat het in het systeem van de deurschakeling zit, omdat vanaf de achterklep het wel werkt zoals het hoort. Het lijkt alsof de deurschakelaars in een soort slaapstand gaan na zo'n 10 minuten, en dat je het systeem met de 1e druk activeert en bij de 2e druk opent.
Volgens mijn dealer hoort dit wel te gebeuren na 72 uur niet gebruiken van de auto om de accu te sparen.
Dus misschien is die tijdschakeling van 72 uur bij mij 10 minuten ?
Heb jij een nieuwe Captur afgeleverd gekkregen en is dit een fase1 of 2 uitvoering?
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




RenaultCaptur
Lid
Lid
Posts in topic: 11
Berichten: 313
Lid geworden op: 12 jun 2015 17:53
Actief als: particulier
Locatie: Numansdorp

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door RenaultCaptur »

Ok, dank. Zal dit doorgeven aan de dealer, jouw dealer toevallig ook Indumij?

Ik heb een nieuwe Phase 2 Initiale Paris.
Renault Captur Initiale Paris (Two-tone Blanc Nacré / Noir Etoilé QNC+GNE / Panoramisch glazen dak)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Nee is een andere dealer, veel plezier met je nieuwe initiale Paris.
Mocht jij eerder een oplossing hebben, hoor ik het ook graag.
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




RenaultCaptur
Lid
Lid
Posts in topic: 11
Berichten: 313
Lid geworden op: 12 jun 2015 17:53
Actief als: particulier
Locatie: Numansdorp

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door RenaultCaptur »

Natuurlijk.
Renault Captur Initiale Paris (Two-tone Blanc Nacré / Noir Etoilé QNC+GNE / Panoramisch glazen dak)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




RenaultCaptur
Lid
Lid
Posts in topic: 11
Berichten: 313
Lid geworden op: 12 jun 2015 17:53
Actief als: particulier
Locatie: Numansdorp

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door RenaultCaptur »

Van de dealer begrijp ik dat Renault bezig is met een patch. Deze zou september klaar zijn....
Renault Captur Initiale Paris (Two-tone Blanc Nacré / Noir Etoilé QNC+GNE / Panoramisch glazen dak)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Neem aan dat je het dan over een software patch hebt?
Wel vreemd want dan moeten alle Capturs met dezelfde software versie dit probleem hebben lijkt mij en dat is niet het geval.
Ik heb van mijn dealer nog niets vernomen, zal binnenkort zelf ook maar weer eens contact zoeken.
Wordt vervolgd :D
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




RenaultCaptur
Lid
Lid
Posts in topic: 11
Berichten: 313
Lid geworden op: 12 jun 2015 17:53
Actief als: particulier
Locatie: Numansdorp

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door RenaultCaptur »

Het is dat of een pleister.....
Renault Captur Initiale Paris (Two-tone Blanc Nacré / Noir Etoilé QNC+GNE / Panoramisch glazen dak)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




erikvdhorst
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 3
Berichten: 12
Lid geworden op: 17 jul 2017 21:56
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door erikvdhorst »

Ben bang dat het toch een Captur probleem is! Afgelopen donderdag mijn nieuwe Captur in ontvangst mogen nemen (phase 2) en hetzelfde probleem van 2x moeten drukken...

Bij de eerste keer drukken gaat overigens wel de verlichting branden, maar de deur ontgrendelt pas bij de 2e keer drukken...

Groet,

Erik

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Bij mij gaat die verlichting niet branden bij de eerste keer drukken.
En let wel bij mij hoef ik de eerste ongeveer 10 minuten na sluiten maar 1x te drukken.
Ik heb een van de laatst geproduceerde fase 1 Capturs.
Ik heb het idee dat hier al een aantal zaken in zijn doorgevoerd die nu (ook niet) in de fase 2 zitten
Wat bij mij nl ook niet meer aanwezig is in Rlink is de optie Take Care (buitenluchtkwaliteit)
Renault zegt daarop, nee dat zit er niet meer op ook niet in de fase 2, ondamks dat het wel tot voor kort en misschien nog wel in de uitrustingslijst stond.
Een Captur van aug 2016 zit deze optie nog wel in nl. :fp: :(
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




RenaultCaptur
Lid
Lid
Posts in topic: 11
Berichten: 313
Lid geworden op: 12 jun 2015 17:53
Actief als: particulier
Locatie: Numansdorp

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door RenaultCaptur »

Het is dat of een pleister.....

Klopt en ook ook ecodrive niet meer. Terwijl het wel in het boekje staat. Slordig.
Renault Captur Initiale Paris (Two-tone Blanc Nacré / Noir Etoilé QNC+GNE / Panoramisch glazen dak)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Eco heb ik dan weer wel, maar gebruik het nooit.
1keer een tank uitgeprobeerd, de winst is te verwaarlozen
Daarvoor ga je andere zaken ook missen , een vlotte auto en een goed werkende airco. Voor mij geen Eco stand meer dus
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




RenaultCaptur
Lid
Lid
Posts in topic: 11
Berichten: 313
Lid geworden op: 12 jun 2015 17:53
Actief als: particulier
Locatie: Numansdorp

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door RenaultCaptur »

Nee, sorry, ben misschien niet duidelijk.

Bedoel de waardes van de boordcomputer zichtbaar in het scherm van de R-Link. netjes onder elkaar.... Dacht dat ze dat ecodrive oid noemde
Renault Captur Initiale Paris (Two-tone Blanc Nacré / Noir Etoilé QNC+GNE / Panoramisch glazen dak)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Ok, je bedoelt het scherm verbruik cijfers e.d. Wist niet dat dat er ook niet meer op zit bij de fase 2. Heb je wel het juiste beginscherm ingesteld dan?
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




RenaultCaptur
Lid
Lid
Posts in topic: 11
Berichten: 313
Lid geworden op: 12 jun 2015 17:53
Actief als: particulier
Locatie: Numansdorp

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door RenaultCaptur »

Beginscherm instellen..... kan ook niet meer :? :?
Renault Captur Initiale Paris (Two-tone Blanc Nacré / Noir Etoilé QNC+GNE / Panoramisch glazen dak)

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Gebruikersavatar

Axel57
Donateur
Donateur
Posts in topic: 11
Berichten: 1629
Lid geworden op: 08 aug 2014 12:40
Actief als: particulier
Locatie: Middelburg

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Axel57 »

Beginscherm(logo tomtom) of hoofdscherm (radio en navigatie), dit hoeft/kan ook niet meer nu de ecodrive eruit is. Het enige wat ik daar leuk aan vond is hoeveel km je zonder verbruik had gereden.

Als je na het hoofdscherm alleen radio of alleen navigatie wilt zien is het 1x aanklikken.

Misschien klagen bij RN dat ze hem er bij een update weer inzetten.
Captur Phase 2 Intens 0,9Tce, Pack Easy Life, Pack Premium, zwarte Fastgame velg, luxe kentekens, afneembare trekhaak en haaievin. Afgeleverd 23-10-2017.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




AadvK
Lid
Lid
Posts in topic: 7
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 feb 2017 15:08
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door AadvK »

Hallo . Bij mijn nieuwe Captuur phase 2 moet ik ook twee maal op de deurknop drukken om te ontgrendelen .
Nieuwe Captur Juli 2017 phase 2 Tce 120 EDC Intens Rood met Zwart dak . Met Opties middenarmsteun voor en Easy life Pack .

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




Topic author
Gl1800
lid
lid
Posts in topic: 25
Berichten: 163
Lid geworden op: 07 dec 2016 09:32
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door Gl1800 »

Aadvk, is dit ook het geval als hij net is afgesloten?
Bij mij hoef ik nl de eerste ongeveer 10 minuten na afsluiten maar 1x te drukken. En na 10 minuten 2x
Captur TCe 120 5 april 2017 handgeschakeld, Dynamique Rouge Flamme/Noir Etoilé met Pack City Camera

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links




AadvK
Lid
Lid
Posts in topic: 7
Berichten: 29
Lid geworden op: 09 feb 2017 15:08
Actief als: particulier

Re: Moet 2x drukken om deuren te openen

Bericht door AadvK »

Ik zou het niet weten .
Zal het morgen proberen en dan hoor je het wel .
Nieuwe Captur Juli 2017 phase 2 Tce 120 EDC Intens Rood met Zwart dak . Met Opties middenarmsteun voor en Easy life Pack .

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Plaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht