Probleem met keycards, airco en stoelen achter

Plaats reactie

Topic author
tstrike
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 1
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 jun 2021 17:30
Actief als: particulier

Probleem met keycards, airco en stoelen achter

Bericht door tstrike »

Hallo,

Ik heb deze week een Renault Espace 2.0 DCI uit 2006 gekocht.
Nu heb ik een tweetal problemen:

1. Ik heb 2 Keycards bij de auto. Beiden werken in de houder en de auto rijdt erop. Echter van alle 2 werkt de afstandsbediening voor de vergrendeling niet. Van een kaart weet ik zeker dat die het wel gedaan heeft, want daarmee heb ik hem een keer op slot gemaakt.
Dus ik vol goede moed naar de bouwmarkt voor 2 nieuwe batterijtjes, die vervangen, maar nog steeds niets daar. Lampje op de kaarten licht ook niet op.
Van een kaart vermoed ik dat de sluit-knop kapot is. Ik voel als ik daarop druk geen klik en de kaart rammelt. De ander lijkt goed
Ik heb bij beide kaarten al geprobeerd de contactpunten iets te verbuigen zodat die beter contact maken, maar ook dat maakt geen verschil.
Heeft iemand een idee hoe je deze kaarten open kunt maken of wat ik nog kan doen om deze werkend te krijgen? Het is erg vervelend dat ik de wagen niet kan afsluiten.

2. Omdat de accu ook slecht was, heb ik deze vervangen. Voordat deze vervangen was, werkte de airco perfect, maar nu doet deze niets meer en ook de automatische klimaatcontrole doet weinig (handmatig wel, maar alsnog geen airco). Kan dit met het vervangen van de accu te maken hebben? Ik heb nu overigens ook meldingen van de ABS en ESP die aangeven dat ze moeten worden nagekeken, die er voor de accu vervangen niet waren.
Normaal zou ik zeggen, zet de auto uit en probeer het opnieuw, maar omdat de afstandsbedieningen niet werken (daarmee zet je feitelijk de wagen uit), lukt me dat momenteel ook niet.

Iemand nog ideeën?

Verder zaten er helaas slechts 3 achterstoelen bij de gekochte Espace (er staan wel 7 zitplaatsen op kenteken). Dus ik heb stoelen erbij gekocht van een Espace 4 uit 2003. Nu krijg ik deze stoelen niet erin bevestigd: de gekochte stoelen zijn met haken en mijn rail is helemaal leeg. Kan het zijn dat Renault met de facelift ook de bevestigingsrails van de banken veranderd heeft? Of mis ik delen van de gekochte stoelen?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post linksGebruikersavatar

djeffoo
Lid
Lid
Posts in topic: 1
Berichten: 45
Lid geworden op: 29 okt 2017 22:45
Actief als: particulier

Re: Probleem met keycards, airco en stoelen achter

Bericht door djeffoo »

1. Keycards; google even op “key fix Eindhoven”. Heb zelf net de eerste opgestuurd, de tweede gaat als de eerste terug is.

2. Accu vervangen? Was dat zeker nodig??? Wij hebben er een nieuwe (lucht- i.p.v. de beruchte watergekoelde) dynamo opgezet. Problemen als parkeerrem, abs, en esp controleren kwam bij ons van een slechte dynamo ( en lege accu) na ook een melding laadstation defect. Deze enige juiste melding kwam wel erg laat trouwens. Accu paar dagen opladen met een druppellader en naar de garage ermee zou ik zeggen.

Wanneer we onderweg de accu te leeg hadden viel ook de airco volledig uit. Heb je een multimeter in huis? Dan accu met en zonder draaiende motor opmeten, en je weet genoeg denk ik.

3. Geen idee, heb maar 2 kids ( en er een stoel uitgehaald). Stoelen terug brengen en andere zoeken dus.
Mr Q210 22kw 2013 & Mrs R110 41kw 2019 (net nieuw).

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post linksPlaats reactie
  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht