Carkit project voor oude Espace (2006)

Radio, elektrische ruiten & stoelverstelling, centrale vergrendeling, etc.
Plaats reactie

Topic author
Coaler
Nieuw lid
Nieuw lid
Posts in topic: 1
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 jul 2021 08:43
Actief als: particulier

Carkit project voor oude Espace (2006)

Bericht door Coaler »

Ik ben nieuw op het Renaultforum, heb het van A tot Z doorgespit op zoek naar advies over mijn project. Er zijn tal van ‘draadjes’ die iets te maken hebben met mijn project, maar die het toch niet helemaal dekken. Vandaar dat ik een nieuw topic start.

Ik wil een bluetooth verbinding voor mijn mobiele telefoon, in mijn Renault Espace uit 2006. Smartphone heeft een offline navigatieprogramma (OsmandOS) dat gemakkelijk up-to-date te houden is met kaarten van OpenStreetMap.

De auto heeft een Cabasse Tronic Auditorium:
 • Radio (montageplaats mij nog onbekend)
 • CD-wisselaar bij het linkerachterwiel,
 • Carminat navigatiesysteem, met scherm onder rechter verticale (nou ja: schuinafhangende) dashboarddeksel (zwaar verouderde kaarten), besturingspaneel op de middenconsole, en de navigatiecomputer in rechter dashboard kast.
Zie fotobijlage.
FotoAudio.pdf
Doel:
 • Handsfree kunnen bellen over de radioluidsprekers, en een extra microfoontje gekoppeld aan de telefoon zodat mijn gesprekspartner mij ook goed kan verstaan.
 • Het navigatiesysteem op de telefoon verstaanbaar maken via de radioluidsprekers.
 • De functionaliteit van CD-wisselaar behouden.
 • Leuk als het kan, hoeft niet per se: muziek streamen uit de telefoon.
Vragen:
 • Ik moet een koppeling naar de radio maken. Maar waar zit ie? Ik ben nu aan het zoeken onder de bijrijdersstoel. Op dit forum vond ik de hint dat ie zou zitten onder de bodem van het rechter opbergvakje boven op het dashboard. Daar zit ie niet! Ook niet onder het linker kastje. Onder de bodem van beide kastjes zitten zekeringen. Geen radio, geen versterker.
 • Er zijn carkits die gekoppeld worden aan de radio via de ingang van de CD-wisselaar (bv: Yatour, Mantson). Daarmee wordt de CD-wisselaar afgekoppeld, en verliest die dus zijn functie. Tenzij er een extra schakeling wordt gemaakt zoals op onderstaand schema getoond. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee? Of heeft iemand een ander voorstel?
YatourSchakeling.png
 • Het navigatiesysteem mag wat mij betreft uitgebouwd. Immers dient geen doel. Dat geeft extra ruimte (kastruimte, en eventueel ook een ingang naar de radio?) Maar het lijkt een geheel geïntegreerd systeem te zijn waar alles samenwerkt met de navigatie. Kan de navigatie worden afgekoppeld terwijl de radio en de CD-wisselaar dan worden behouden?
 • Of adviseren jullie een aanpak met een ander type carkits?
Vriendelijke groet

Roland Siemons
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post linksGebruikersavatar

Geert S
lid
lid
Posts in topic: 1
Berichten: 160
Lid geworden op: 24 nov 2009 19:52
Actief als: particulier
Locatie: Hoogezand

Re: Carkit project voor oude Espace (2006)

Bericht door Geert S »

Hoi,

Bouw een Android headunit in op de plek van het nav scherm. 7" heb je nodig past daar in een 2 Din houder Ik gebruik de headunit als pre amp dus op de aux van de standaard versterker. De SWC (knoppies op je stuur) werken niet bij mij (volume wel natuurlijk) maar zijn wel aan te sluiten met een adapter ertussen. O ja, je kan dan gelijk ook een achteruitrijcamera plaatsen. Het was wel wat werk maar werkt allemaal prima. Android auto heb ik draaien via mijn telefoon en die carkit zit er natuurlijk ook gewoon op. Apple crplay kan er ook op. Ben je in 1 klap up to date!

Groetjes

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post linksPlaats reactie
 • Vergelijkbare Onderwerpen
  Reacties
  Weergaves
  Laatste bericht