Bingokaart aan technische problemen Zoe vol...

Plaats reactie
Gebruikersavatar

Topic author
owvdb
1-hit-wonder
1-hit-wonder
Posts in topic: 1
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 dec 2021 13:14
Actief als: particulier

Bingokaart aan technische problemen Zoe vol...

Bericht door owvdb »

Ruim twee jaar geleden een Renault Zoe gekocht uit 2013. Slechts 19.000 op de teller, accu nog goed, dus wat kan er misgaan?

In eerste instantie als 2e auto bedoeld, maar het bleek al gauw een fijn karretje en ondanks de beperkte actieradius (~150 km) reden we zoveel mogelijk met de Zoe. Inmiddels staat de teller op 65.000 km. Redelijk probleemloos ,totdat...

- het opladen bij publieke palen steeds vaker fout ging, paal in storing. Hier viel wel mee te leven, thuis opladen met de grannystekker gaat ook wel
- motor maakt enigszins herrie, al wordt het niet erger, ik hoor het zelf nauwelijks.
- Af en toe een storing: 'elek systeem controleren'. Behalve dat de cruise control dan niet werkt, verder geen probleem en de storing verdwijnt net zo snel als ie komt.
- het wordt nauwelijks nog warm (of koud) in de auto, airco/warmte-pomp maakt herrie. Diagnose, aircopomp overleden. Kosten ca EUR 2.500 bij Renault specialist. Navraag bij Zoe-specialist is ook weinig hoopgevend, als je pech hebt moet het hele systeem gespoeld worden, aircocondensor, -droger vervangen. Dan kom je op wel EUR 3.500 uit. De auto rijdt verder nog prima, we rijden nog even door en gaan opzoek naar een vervanger en ruilen de Zoe in.
- Nieuwe auto in aantocht, maar helaas geeft de Zoe er in het zicht van de haven toch de brui aan en is er ook een eind gekomen aan het zelfhelend vermogen van de Zoe... Althans de auto rijdt nog steeds prima, maar hij laadt nu helemaal niet meer op, waardoor het rijden ermee enigszins beperkt wordt... (zachtjes uitgedrukt). Het probleem bij de openbare palen doet zich nu altijd voor en ook het opladen op de 220V-stekker werkt niet meer ,de aardlekschakelaar klapt eruit thuis. Soms doet ie het nog een paar minuten, maar meestal klapt ie er nu direct uit. Telefoontje aan de Renault-specialist leert dat dit (uiteraard) ook weer een dure grap is: waarschijnlijk een of andere sensor midden in de motor (twee dagen sleutelen) of iets met een kabelboom (ook duur). En men zit de komende maand volgepland. Nog wat dingen geprobeerd, 12-volt-accu los gekoppeld, geen soelaas.

Nog een paar weken tot de nieuwe auto (gewoon weer lekker op benzine, ben wel klaar met dit gedoe...). De beoogde inruilprijs was al vrij dramatisch, net als alle EV's, maar met deze defecten zal het er niet beter op worden... Wie heeft nog de ultieme tip om te proberen het apparaat weer te reanimeren?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

A110
lid
lid
Posts in topic: 1
Berichten: 452
Lid geworden op: 05 mei 2018 20:02
Actief als: particulier

Re: Bingokaart aan technische problemen Zoe vol...

Bericht door A110 »

U schrijft dat de airco compressor defect is. Deze zal vermoedelijk inwendig kortsluiting maken. Dit word herkend door het systeem en u zult niet kunnen laden.
Wat u kunt doen is de oranje kabel van de airco compressor losmaken op de op de BCB. Als u de motorkap open doet kijkt u direct op de BCB. U ziet aan de linkerkant een hele grote oranje kabel. Hier niet aankomen. Maar daarnaast ziet u een 2 polige oranje stekker zitten. Deze zit naast een grijze en zwarte stekker.
Deze 2-polige oranje stekker kunt u gewoon losmaken van de BCB. Het vergt even goed kijk werk. Er zitten een 2 tal klem bevestigingen op om de stekker los te halen.
Als de stekker los is kunt u kijken of er weer wel geladen kan worden. Als dat zo is hebt u geluk zo niet dan zal het ingangsfilter of de BCB zelf defect zijn. En dat is een dure klus.
www.jwa-autoservice.nl
www.inwendige-motorreiniging.nl

Renault Clio Hybrid 140 Afbeelding

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht