de Nieuwe Scenic


hendrik s
Lid
Lid
Posts in topic: 61
Berichten: 70
Lid geworden op: 26 jun 2017 19:16
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door hendrik s »

Dit is de aatste posting van de vorige pagina:

Hier zie je de verkoopcijfers voor Nederland gebaseerd op effectieve inschrijvingen, het is in stijgende lijn. Ik zie ze ook veel per vrachtwagen passeren richting Zeebrugge ( zeehaven )

Scenic --> https://www.autozine.nl/renault/scenic/verkoopcijfers
Grand Scenic --> https://www.autozine.nl/renault/grand-s ... oopcijfers

Zou zo één site ook voor België bestaan? Zou handig zijn

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

JanssenB
lid
lid
Posts in topic: 40
Berichten: 253
Lid geworden op: 27 mar 2013 19:06
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door JanssenB »

OK, even een update.
Om met de deur in huis te vallen, wat een heerlijke auto!
Het duurt even maar dan heb je ook wat.
De plus en min punten so far:

Pluspunten:
- Ik kom van de Captur TCe90, en heb nu de TCe115 uitvoering. Ik vind hem lekker optrekken en vlot genoeg, zeker vergeleken bij de Capur. Ben daar zeer tevreden over. Bij lage snelheid uitrollen voor een rood stoplicht, daarna optrekken in de twee omdat het groen werd (en je nog wat snelheid had) leverde af en toe een moeizaam optrekken op. Misschien moet ik dan toch eerder de eerste versnelling pakken.
- Het instellen van profielen is ook fijn. Mijn vrouw vond het trillen wanneer je over de lijn gaat irritant, bij haar profiel ingesteld dat het trillen laag staat (kon ook helemaal uit overigens). Ze heeft een andere kleur led verlichting in het interieur, een andere startpagina én het head up display is op haar hoogte ingesteld. Fijn dat je met profielen kunt werken, want ik heb een andere smaak en voorkeuren.
- Ik ondervind geen last van de 20"" wielen zoals je hierboven wel eens leest. Je moet de drempels niet te snel nemen, maar daar zijn de drempels ook niet voor. Verder zien de 20" velgen er super uit, veel complimenten over gehad.
- Auto inparkeren, heel fijn bij kleine parkeer plaatsen, het is toch een grote auto. Heb deze optie enkele keren gebruikt, maar niet bij de makkelijke parkeer plaatsen. een enkele keer zag hij de vrije plek niet.
- Led verlichting en auto groot licht, zeer praktisch en zeer goed zicht. Klein nadeel, zie minpunten.
- Head Up display, zeer praktisch. Alle belangrijke info staat hier op vermeld zodat je niet telkens je focus van de weg verliest.
- De beenruimte achterin is voor ons meer dan prima, maar ik ben zelf slechts 1.81 en heb twee tienerdochters die de lengte van hun moeder hebben :-). Meer dan genoeg ruimte, maar wanneer je groot bent en ook nog een tiener zoon hebt die de lucht in schiet kan ik me voorstellen dat je, door de vliegtuig tafeltjes, in de problemen komt.
- Navigatie TomTom, altijd al geweldig gevonden. Andere navigatie boeren (wat in BMW, Audi e.d. zit), ik kan daar niet aan wennen. Maar dat zal een persoonlijke smaak zijn. Overigens, zie ook klein minpuntje.

Min puntjes:
- Led verlichting weerkaatst zeer fel op sommige verkeersborden, zeker bij groot licht.
- Ik heb iemand hierboven er ook over gehoord, mijn knie rust tegen een dunne rand (voelt scherp aan) van het midden console. Gelukkig rij ik veel op cruise control en zet ik dan ben been rechter.
- Ik vind de navigatie kaarten saaie kleuren hebben. Van de Captur was ik gewend, bos gebieden worden goed groen aangegeven, heide e.d. paars. Maar de kleuren van deze kaarten zijn saai en flets. Persoonlijke smaak natuurlijk.
- DAB+ radio, ontvangst is niet altijd lekker. Bij ons zit een grote zendmast die blijkbaar, volgens de dealer, stoort, en inderdaad in de buurt van deze mast vallen de DAB+ zenders vaak weg. Gelukkig schakel je dan (zelf) over op FM.
- Het verbruik valt me nog wat tegen, nu, bijna alleen in de bebouwde kom gereden, was het verbruik 9.0/100. Dat zal zeker beter worden, dat weet ik, maar het mooie verbruik van de Captur zal ik niet halen denk ik.

Overall, heerlijke auto.
Ben zeer tevreden!
Renault Scenic 2017 TCe 115, Carrosserie Rouge Carmin en dak Noire Etoile, R-Link2, Packs Easy Park Assist, Technology, Vision Comfort. Besteld 28-12-2016, levering 30-06-2017

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



ScenErik
repeating visitor
repeating visitor
Posts in topic: 6
Berichten: 6
Lid geworden op: 12 jun 2017 21:39
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door ScenErik »

Marcello schreef:
ScenErik schreef:Eind februari besteld, verwachtte leverdatum was half augustus, daarna uitstel tot half september, maar nu levering volgende week dinsdag! :)
wat een ongelofelijk zooi is het bij de Renault, ik heb mijn wagen op 13 januari besteld, zou geleverd moeten zijn vorige maand, nu als ik mazzel heb half september, ongelofelijke puntje, puntje, puntje zooi bij de Renault,

gefeliciteerd met de aankomende levering, :D
Tja, ik weet het ook niet. Ik krijg die van ons drie weken voor de originele geplande leverdatum, die stond al wel vrij ruim op 6 maanden. Ik snap niet dat hij eerst naar achteren geplaatst is en daarna toch eerder geleverd wordt. Misschien goed nieuws voor iedereen op de wachtrij. Ik wens iedereen zo snel mogelijk zijn auto.

Goed om te lezen dat de geleverde auto's bevallen! Bedankt voor de review JanssenB!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



gd11_be
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 5
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 apr 2017 19:43
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door gd11_be »

Beste Allemaal,

Ik heb mijn Scenic nieuwe model (Bose 130 pk ) nu 4 maanden en het is een totale ramp. Wat een slechte wagen heb ik toch gekregen ! Ik wil jullie toch even mijn verhaal doen.

Bij aflevering waren er enorm veel punten die niet in orde waren
- Plastieken plug ontbrak en los plastiek onderdeel bij koppeling
- Kofferklep scheef gemonteerd (0.5 cm) waardoor er krassen kwamen in de bumper
- Krassen op de wagen binnen
- Krassen op de wagen buiten
- Condensatie in het achterlicht
- Algemeen rammelen van zetels.

Daarvoor is de wagen 3 weken binnen geweest bij de dealer.

Na een maandje rijden
- Rammelen van de voorzetel (nog steeds niet opgelost), trilt mee en brandblusser komt mee in resonantie bij 120 km per uur.
- Verklikkerlichtje automatisch remsysteem : 1ste keer gereset in de garage, 2de keer gereset in de garage, vervolgens vervangen
Wagen 3 dagen in de garage geweest

- GSM bluetooth, 3 keer dat het totaal niet meer werkte, geen verbinding te krijgen, iedere keer gebruiker moeten verwijderen
- GPS die helemaal dubbelslaat. Auto blijft lokaal rondje rijden ook al ben ik 20-30 km verder. R-link moeten volledige resetten
- Rammelen achterzetels ik moet altijd de drie achtergordels in laten steken of het rammelt
- Automatische start-stop die werkt en volledig geblokkeerd is: wagen wil niet meer starten.
- Bandendruk systeem dat de wielen niet meer kan vinden en hiervoor een bericht geeft.

En na de 3 dagen in de garage geweest
- Nu is er een draad in het dashboard ergens tegen raakt gedurende de eerste 40-50 seconden. Tak tak tak tak tak : precies een vliegtuig motor die start. Daar moet ik mee blijven doorrijden tot er weer tijd is bij de dealer in Augustus
- Het dashboard kraakt nu dat het een lieve lust is, dat is weer nieuw sinds deze week.
- De hoofdsteun van de passagierszetel & de zetel zelf rammelt bij de minste oneffenheid in de weg, dat is al sinds het begin.

En dus gaat de wagen weer binnen op 8 augustus. Deze keer heb ik een klacht ingediend bij Renault België en komt er een specialist kijken. En dit na veel rondbellen, Emailen en van het kastje naar de muur te worden gestuurd. De dealer blijft super vriendelijk en behulpzaam, maar ja zij kunnen een slecht product ook niet beter maken. Het is een echt slecht gebouwde wagen. hopelijke hebben andere mensen een betere ervaring.

Bovendien zitten er ook vreemde designfouten in deze wagen
- Als het regent dan spat het water aan de zijspiegels zo fel naar boven dat je bijna niets meer ziet in je zijspiegels
-De achteruitrijradar: deze verlaagd het volume maar niet constant, dus als muziek opstaat luister je precies naar een rap nummer; Heel irriterend maar het blijkt zo ontwikkeld te zijn. Vreemd vreemd.
- De ruitenwissers zijn te lang en het uiteinde dendert over de voorruit. Blijkt ook normaal te zijn.

Nu ja: ik heb gewoon een 'nieuwe' wagen gevraagd want ook de lease maatschappij zegt dat dit niet normaal is. Blijkbaar heb ik gewoon pech. Het is mijn eerste Renault (na Ford, Volvo, Ford, BMW en thuis nog eens 4 VW's). maar het gaat zeker mijn allerlaatste Renault zijn.

Voor de mensen die een goede Renault scenic krijgen, super! het is een toffe auto wat motor betreft, en voor lange afstanden zit je lekker hoog & comfortabel. Voor mensen die hun nieuwe Scenic in ontvangst nemen: controleer de wagen van boven tot onder en van links tot rechts, meerdere malen om alle kwaliteitsproblemen te ontdekken.

Na 10 augustus hoop ik dat eindelijk rammelvrij en kwalitatief wat kan rondrijden. Nu 7000 km op de teller.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Marcello
lid
lid
Posts in topic: 90
Berichten: 290
Lid geworden op: 08 okt 2016 15:08
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Marcello »

gd11_be schreef:Beste Allemaal,

Ik heb mijn Scenic nieuwe model (Bose 130 pk ) nu 4 maanden en het is een totale ramp. Wat een slechte wagen heb ik toch gekregen ! Ik wil jullie toch even mijn verhaal doen.

Bij aflevering waren er enorm veel punten die niet in orde waren
Plastieken plug ontbrak en los plastiek onderdeel bij koppelijk
Kofferklep scheef gemonteerd (0.5 cm) waardoor er krassen kwamen in de bumper
Krassen op de wagen binnen
Krassen op de wagen buiten
Condensatie in het achterlicht
Algemeen rammelen van zetels.

Daarvoor is de wagen 3 weken binnen geweest bij de dealer.

Na een maandje rijden
Rammelen van de voorzetel (nog steeds niet opgelost), trilt mee en brandblusser komt mee in resonantie bij 120 km per uur.
Verklikkerlichtje automatisch remsysteem : 1ste keer gereset in de garage, 2de keer gereset in de garage, vervolgens vervangen
Wagen 3 dagen in de garage geweest

GSM bluetooth, 3 keer dat het totaal niet meer werkte, geen verbinding te krijgen, iedere keer gebruiker moeten verwijderen
GPS die helemaal dubbelslaat. Auto blijft lokaal rondje rijden ook al ben ik 20-30 km verder. R-link moeten volledige resetten
Rammelen achterzetels ik moet altijd de drie achtergordels in laten steken of het rammelt
Automatische start-stop die werkt en volledig geblokkeerd is: wagen wil niet meer starten.
Bandendruk systeem dat de wielen niet meer kan vinden en hiervoor een bericht geeft.

En na de 3 dagen in de garage geweest
Nu is er een draad in het dashboard ergens tegen raakt gedurende de eerste 40-50 seconden. Tak tak tak tak tak : precies een vliegtuig motor die start. Daar moet ik mee blijven doorrijden tot er weer tijd is bij de dealer in Augustus
Het dashboard kraakt nu dat het een lieve lust is, dat is weer nieuw sinds deze week.
De hoofdsteun van de passagierszetel & de zetel zelf rammelt bij de minste oneffenheid in de weg, dat is al sinds het begin.

En dus gaat de wagen weer binnen op 8 augustus. Deze keer heb ik een klacht ingediend bij Renault België en komt er een specialist kijken. En dit na veel rondbellen, Emailen en van het kastje naar de muur te worden gestuurd. De dealer blijft super vriendelijk en behulpzaam, maar ja zij kunnen een slecht product ook niet beter maken. Het is een echt slecht gebouwde wagen. hopelijke hebben andere mensen een betere ervaring.

Bovendien zitten er ook vreemde designfouten in deze wagen
Als het regent dan spat het water aan de zijspiegels zo fel naar boven dat je bijna niets meer ziet in je zijspiegels
De achterrijradar: deze verlaagd het volume maar niet constant, dus als muziek op staat luister je precies naar een rap nummer; Heel irriterend maar het blijkt zo ontwikkeld te zijn. Vreemd vreemd.
De ruitenwissers zijn te lang en het uiteinde dendert over de voorruit. Blijkt ook normaal te zijn.

Nu ja: ik heb gewoon een 'nieuwe' wagen gevraagd want ook de lease maatschappij zegt dat dit niet normaal is. Blijkbaar heb ik gewoon pech. Het is mijn eerste Renault (na Ford, Volvo, Ford, BMW en thuis nog eens 4 VW's). maar het gaat zeker mijn allerlaatste Renault zijn.

Voor de mensen die een goede Renault scenic krijgen, super! het is een toffe auto wat motor betreft, en voor lange afstanden zit je lekker hoog & comfortabel. Voor mensen die hun nieuwe Scenic in ontvangst nemen: controleer de wagen van boven tot onder en van links tot rechts, meerdere malen om alle kwaliteitsproblemen te ontdekken.

Na 10 augustus hoop ik dat eindelijk rammelvrij en kwalitatief wat kan rondrijden. Nu 7000 km op de teller.

Dank voor de waarschuwing, welk type Scenic heb je, waarom heb je de wagen geaccepteerd bij oplevering als er al krassen op zaten met een scheve kofferbak deksel? zoiets neem je dan toch niet mee naar huis, die auto's kosten genoeg, het is geen brood die je koopt. Belgische dealer of Nederlandse dealer?
Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech Full Hybrid 200, Full options. 03-2023. Kleur Bleu Iron, Panoramisch glazen dak, Harman Kardon, Draadloze oplader, Elektrisch verwarmbare akoestische voorruit, 4control advanced, Head-up display, Matrix LED lampen, Afneembare Trekhaak.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



gd11_be
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 5
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 apr 2017 19:43
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door gd11_be »

Scenic Bose edition, dci 130 pk. Ik heb de wagen niet aanvaard bij levering. Alles is netjes gemeld en opgeschreven en afgesproken dat de wagen terug binnen zou gaan om zaken op te lossten. Na 3 dagen en echt volledige inspectie door mezelf (1 1/2 uur) , had ik een lijst van 15 dingen. Die scheve kofferdeksel dat zie je niet zo makkelijk. Je ziet het pas als je de koffer 2-3 keer op en dicht doet en je zegt : vreemd hier zijn al krassen in de bumper. Ik heb de wagen onmiddellijk terug gebracht en ben 3 weken blijven verder rijden met mijn vorige lease wagen. Die was gelukkig nog niet opgehaald.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Marcello
lid
lid
Posts in topic: 90
Berichten: 290
Lid geworden op: 08 okt 2016 15:08
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Marcello »

gd11_be schreef:Scenic Bose edition, dci 130 pk. Ik heb de wagen niet aanvaard bij levering. Alles is netjes gemeld en opgeschreven en afgesproken dat de wagen terug binnen zou gaan om zaken op te lossten. Na 3 dagen en echt volledige inspectie door mezelf (1 1/2 uur) , had ik een lijst van 15 dingen. Die scheve kofferdeksel dat zie je niet zo makkelijk. Je ziet het pas als je de koffer 2-3 keer op en dicht doet en je zegt : vreemd hier zijn al krassen in de bumper. Ik heb de wagen onmiddellijk terug gebracht en ben 3 weken blijven verder rijden met mijn vorige lease wagen. Die was gelukkig nog niet opgehaald.
ongelofelijk dat het vandaag de dag nog voorkomt, je treft het niet, ik hoop dat alles snel opgelost zal zijn. het is bij Renault een zooitje, zelfs mijn eigen dealer klaagt hierover. ik zelf mag 9 maanden wachten tot mijn bestelde auto eindelijk eens gaat komen. besteld 13 januari, 8 september geplande binnenkomst. te zot voor woorden.
Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech Full Hybrid 200, Full options. 03-2023. Kleur Bleu Iron, Panoramisch glazen dak, Harman Kardon, Draadloze oplader, Elektrisch verwarmbare akoestische voorruit, 4control advanced, Head-up display, Matrix LED lampen, Afneembare Trekhaak.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



gd11_be
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Posts in topic: 5
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 apr 2017 19:43
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door gd11_be »

Marcello schreef:
gd11_be schreef:Scenic Bose edition, dci 130 pk. Ik heb de wagen niet aanvaard bij levering. Alles is netjes gemeld en opgeschreven en afgesproken dat de wagen terug binnen zou gaan om zaken op te lossten. Na 3 dagen en echt volledige inspectie door mezelf (1 1/2 uur) , had ik een lijst van 15 dingen. Die scheve kofferdeksel dat zie je niet zo makkelijk. Je ziet het pas als je de koffer 2-3 keer op en dicht doet en je zegt : vreemd hier zijn al krassen in de bumper. Ik heb de wagen onmiddellijk terug gebracht en ben 3 weken blijven verder rijden met mijn vorige lease wagen. Die was gelukkig nog niet opgehaald.
ongelofelijk dat het vandaag de dag nog voorkomt, je treft het niet, ik hoop dat alles snel opgelost zal zijn. het is bij Renault een zooitje, zelfs mijn eigen dealer klaagt hierover. ik zelf mag 9 maanden wachten tot mijn bestelde auto eindelijk eens gaat komen. besteld 13 januari, 8 september geplande binnenkomst. te zot voor woorden.
Bedankt ! Langs de ene kant wil ik mensen niet afschrikken en hoop ik dat ik gewoon pech heb. Langs de andere kant na 4 maanden frustratie moest ik het toch eens even kwijt :) :) Gewoon de wagens goed controleren bij aflevering en hopen dat ze beter in elkaar gestoken zijn.

En dan zijn er nog zaken die door de dealer fout liepen (handvaten niet terug gemonteerd na interventie: lag los op de achterbank, kabel van programmeer unit los over de pedalen - niet terug geplaatst onder het dashboard). Daar kan Renault niets aan doen en is gewoon de dealer. Tis jammer het is dan ook nog de 'Dealer van het jaar 2016', dus ik hou mijn hart vast bij de minder kwalitatieve dealers. :roll: :roll:

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

JanssenB
lid
lid
Posts in topic: 40
Berichten: 253
Lid geworden op: 27 mar 2013 19:06
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door JanssenB »

@gd11_be Inderdaad heel vervelend voor je.
Bovenstaande punten heb ik allemaal geen last van gelukkig, denk dat je inderdaad veel pech hebt met deze auto.
Zou gewoon een nieuwe eisen.
Het kan ook anders, ben zeer tevreden met de mijne.
Ik denk dat jouw auto op een maandag morgen is gemaakt :-)
Renault Scenic 2017 TCe 115, Carrosserie Rouge Carmin en dak Noire Etoile, R-Link2, Packs Easy Park Assist, Technology, Vision Comfort. Besteld 28-12-2016, levering 30-06-2017

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



apzoeir
Lid - en hoppa, logo 2
Lid - en hoppa, logo 2
Posts in topic: 80
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 sep 2015 07:05
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door apzoeir »

Wooohoow, zonet een mail ontvangen van de leasingmaatschappij dat mijn boorddocumenten en nummerplaat opgestuurd zijn naar de garage en dat ik een afspraak kan maken voor het afhalen van de wagen. Dadelijk al eens een mailtje sturen. Heeeeeerlijk!!!!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Marcello
lid
lid
Posts in topic: 90
Berichten: 290
Lid geworden op: 08 okt 2016 15:08
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Marcello »

Fantastisch nieuws ontvangen de auto is onderweg, van medio/eind september verschoven naar medio augustus, eindelijk eens positief nieuws uit de renaultstal. Nog 3 lange weken wachten.
Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech Full Hybrid 200, Full options. 03-2023. Kleur Bleu Iron, Panoramisch glazen dak, Harman Kardon, Draadloze oplader, Elektrisch verwarmbare akoestische voorruit, 4control advanced, Head-up display, Matrix LED lampen, Afneembare Trekhaak.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



etiennethans
2-hit-miracle
2-hit-miracle
Posts in topic: 1
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 mei 2017 16:09
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door etiennethans »

Begin januari besteld en de auto staat nu bij de dealer, komende week wordt hij ons eigendom


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



apzoeir
Lid - en hoppa, logo 2
Lid - en hoppa, logo 2
Posts in topic: 80
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 sep 2015 07:05
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door apzoeir »

apzoeir schreef:Wooohoow, zonet een mail ontvangen van de leasingmaatschappij dat mijn boorddocumenten en nummerplaat opgestuurd zijn naar de garage en dat ik een afspraak kan maken voor het afhalen van de wagen. Dadelijk al eens een mailtje sturen. Heeeeeerlijk!!!!
Morgenmiddag mag ik hem ophalen. Jippie

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Marcello
lid
lid
Posts in topic: 90
Berichten: 290
Lid geworden op: 08 okt 2016 15:08
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Marcello »

apzoeir schreef:
apzoeir schreef:Wooohoow, zonet een mail ontvangen van de leasingmaatschappij dat mijn boorddocumenten en nummerplaat opgestuurd zijn naar de garage en dat ik een afspraak kan maken voor het afhalen van de wagen. Dadelijk al eens een mailtje sturen. Heeeeeerlijk!!!!
Morgenmiddag mag ik hem ophalen. Jippie

Gefeliciteerd, heel veel rijplezier ermee, ik moet nog 2 weken wachten.
Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech Full Hybrid 200, Full options. 03-2023. Kleur Bleu Iron, Panoramisch glazen dak, Harman Kardon, Draadloze oplader, Elektrisch verwarmbare akoestische voorruit, 4control advanced, Head-up display, Matrix LED lampen, Afneembare Trekhaak.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



apzoeir
Lid - en hoppa, logo 2
Lid - en hoppa, logo 2
Posts in topic: 80
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 sep 2015 07:05
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door apzoeir »

Vanmiddag de wagen gaan halen en de eerste 100km zitten erop. Fantastische wagen, super content van!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Schat
Lid
Lid
Posts in topic: 42
Berichten: 48
Lid geworden op: 02 mei 2012 23:13
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Schat »

De mijne inmiddels sinds 14 juni in bezit. Over het algemeen zeer tevreden met de auto. Rijdt echt heerlijk. De auto heeft dan ook alle opties uit de optie lijst. Zelfs Apple CarPlay. De 8 voudig verstelbare lederen stoelen zitten heerlijk. Alleen nog even de juiste zitpositie vinden. De 130 Tce is zeker vlot genoeg om mee te komen met het overige verkeer, maar verwacht geen wonderen. Het verbruik uit de boekjes is werkelijk niet te halen, zelfs niet in ecostand en snel opschakelen en rustig optrekken. Misschien wordt dat nog beter, maar nu net zo zuinig als mijn vorige 2.0 liter Laguna uit 2008.

Moet alleen nog terug voor wat carrosserie dingen. Ook bij mij lijnt de achterklep niet lekker uit met de rest. Ook enkele strips rondom de zijruiten zitten niet echt netjes. Mogen ze nakijken wanneer ze trekhaak gaan monteren, die stond nog in back order.

De vliegtuigtafeltjes zijn niet per se praktisch met kinderstoelen. Daarbij hangt het tafeltje op de knieën van je kind tenzij je de voorstoelen hoger of verder naar voor zet.
Ook aan de easy access heb je weinig bij het gebruik van een maxi cosi. Die past namelijk niet als de stoel in de achterste stand staat. Oplossing zou zijn om de achterste stand instelbaar te maken.
Verder vind ik het heel slordig dat het dashboard niet vlak doorloopt in de deurpanelen. Hierbij steekt het dashboard zeker een halve cm uit. Dit terwijl het wel zo bedacht is lijkt. Heeft iemand zitten slapen. Overigens hebben ze het allemaal aangezien het showroommodel het ook heeft.

Maar zoals gezegd ovarall een fijne auto en ben er ook heel tevreden mee.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Marcello
lid
lid
Posts in topic: 90
Berichten: 290
Lid geworden op: 08 okt 2016 15:08
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Marcello »

Schat schreef:De mijne inmiddels sinds 14 juni in bezit. Over het algemeen zeer tevreden met de auto. Rijdt echt heerlijk. De auto heeft dan ook alle opties uit de optie lijst. Zelfs Apple CarPlay. De 8 voudig verstelbare lederen stoelen zitten heerlijk. Alleen nog even de juiste zitpositie vinden. De 130 Tce is zeker vlot genoeg om mee te komen met het overige verkeer, maar verwacht geen wonderen. Het verbruik uit de boekjes is werkelijk niet te halen, zelfs niet in ecostand en snel opschakelen en rustig optrekken. Misschien wordt dat nog beter, maar nu net zo zuinig als mijn vorige 2.0 liter Laguna uit 2008.

Moet alleen nog terug voor wat carrosserie dingen. Ook bij mij lijnt de achterklep niet lekker uit met de rest. Ook enkele strips rondom de zijruiten zitten niet echt netjes. Mogen ze nakijken wanneer ze trekhaak gaan monteren, die stond nog in back order.

De vliegtuigtafeltjes zijn niet per se praktisch met kinderstoelen. Daarbij hangt het tafeltje op de knieën van je kind tenzij je de voorstoelen hoger of verder naar voor zet.
Ook aan de easy access heb je weinig bij het gebruik van een maxi cosi. Die past namelijk niet als de stoel in de achterste stand staat. Oplossing zou zijn om de achterste stand instelbaar te maken.
Verder vind ik het heel slordig dat het dashboard niet vlak doorloopt in de deurpanelen. Hierbij steekt het dashboard zeker een halve cm uit. Dit terwijl het wel zo bedacht is lijkt. Heeft iemand zitten slapen. Overigens hebben ze het allemaal aangezien het showroommodel het ook heeft.

Maar zoals gezegd ovarall een fijne auto en ben er ook heel tevreden mee.

Gefeliciteerd hij ziet er prachtig uit, benzine of diesel? Hand of automaat? Bose?
Nog 2 weken dan komt de mijne.
Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech Full Hybrid 200, Full options. 03-2023. Kleur Bleu Iron, Panoramisch glazen dak, Harman Kardon, Draadloze oplader, Elektrisch verwarmbare akoestische voorruit, 4control advanced, Head-up display, Matrix LED lampen, Afneembare Trekhaak.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Schat
Lid
Lid
Posts in topic: 42
Berichten: 48
Lid geworden op: 02 mei 2012 23:13
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Schat »

Tce 130, benzine dus. Helaas daardoor ook geen automaat. Maar rijdt heerlijk. Inderdaad Bose uitvoering.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Marcello
lid
lid
Posts in topic: 90
Berichten: 290
Lid geworden op: 08 okt 2016 15:08
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Marcello »

Schat schreef:Tce 130, benzine dus. Helaas daardoor ook geen automaat. Maar rijdt heerlijk. Inderdaad Bose uitvoering.
Oké, thanks, ik heb de diesel automaat besteld, ook met alle opties, en lederebekleding. Begin erg ongeduldig te worden.
Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech Full Hybrid 200, Full options. 03-2023. Kleur Bleu Iron, Panoramisch glazen dak, Harman Kardon, Draadloze oplader, Elektrisch verwarmbare akoestische voorruit, 4control advanced, Head-up display, Matrix LED lampen, Afneembare Trekhaak.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Sp3tter
Lid
Lid
Posts in topic: 14
Berichten: 74
Lid geworden op: 01 aug 2014 11:51
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Sp3tter »

Gisteren onze nieuwe Scenic opgehaald. We hebben vanwege de hoge levertijd van de Intense gekozen voor de Collection ( zonder stiksel op dashboard en licht in portieren). Daardoor maar 2 maanden hoeven wachten (sorry ) De eerste 100 km zitten erop. Het duurt nog even voor we alle functies onder de knie hebben. Tot nu toe supertevreden.
IMG_6593.JPG
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
2017: Scenic Collection Tce 115 benzine met Easy Life pack, Technology pack en trekhaak in de kleur Goud
2014-2017: Captur Helly Hansen 0.9 TCE in de kleur Rouge Flammé/Noir met achteruitrijcamera.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Marcello
lid
lid
Posts in topic: 90
Berichten: 290
Lid geworden op: 08 okt 2016 15:08
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Marcello »

Sp3tter schreef:Gisteren onze nieuwe Scenic opgehaald. We hebben vanwege de hoge levertijd van de Intense gekozen voor de Collection ( zonder stiksel op dashboard en licht in portieren). Daardoor maar 2 maanden hoeven wachten (sorry ) De eerste 100 km zitten erop. Het duurt nog even voor we alle functies onder de knie hebben. Tot nu toe supertevreden. IMG_6593.JPG

das andere koek, een betere wachttijd kan je jezelf niet wensen, heel veel rijplezier toegewenst, geniet ervan.
Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech Full Hybrid 200, Full options. 03-2023. Kleur Bleu Iron, Panoramisch glazen dak, Harman Kardon, Draadloze oplader, Elektrisch verwarmbare akoestische voorruit, 4control advanced, Head-up display, Matrix LED lampen, Afneembare Trekhaak.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



ScenErik
repeating visitor
repeating visitor
Posts in topic: 6
Berichten: 6
Lid geworden op: 12 jun 2017 21:39
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door ScenErik »

Schat schreef:De mijne inmiddels... ..... zijruiten zitten niet echt netjes. Mogen ze nakijken wanneer ze trekhaak gaan monteren, die stond nog in back order.
Die trekhaak mis ik ook nog. We waren daardoor genoodzaakt de oude auto nog even te houden tot na de vakantie, de caravan moest toch ook mee!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



ScenErik
repeating visitor
repeating visitor
Posts in topic: 6
Berichten: 6
Lid geworden op: 12 jun 2017 21:39
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door ScenErik »

Sp3tter schreef:Gisteren onze nieuwe Scenic opgehaald.
Goede en vooral snelle keuze! Dit blijft een mooie kleur, maar helaas niet voor de Grand Scenic. Ik denk dat ik de Intens wielen nog mooier vind dan de Bose variant, die in mijn ogen net iets te agressief zijn.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Marcello
lid
lid
Posts in topic: 90
Berichten: 290
Lid geworden op: 08 okt 2016 15:08
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic (multi-sense)

Bericht door Marcello »

Hebben de nieuwe grand scenic rijders al een indruk kunnen krijgen over de functie Multi-sense, onder welke noemer rijdt de auto het fijnst, het stilst, het zuinigst, wat lever je in als je in de ecco stand rijdt bv, hoe is hij in de sport-stand. kan er iemand van de gelukkig berijders hier een review over geven. thanks,
Renault Austral Iconic Esprit Alpine E-Tech Full Hybrid 200, Full options. 03-2023. Kleur Bleu Iron, Panoramisch glazen dak, Harman Kardon, Draadloze oplader, Elektrisch verwarmbare akoestische voorruit, 4control advanced, Head-up display, Matrix LED lampen, Afneembare Trekhaak.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



e3l
Lid
Lid
Posts in topic: 73
Berichten: 91
Lid geworden op: 17 feb 2017 09:45
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door e3l »

Ik heb er nu zo'n 1,5 maand en bijna 3500 km mee mogen rijden. Qua instellingen merk je wel degelijk verschil. Normaal gesproken rij ik in comfort mode (blauw licht) en vind persoonlijk dat dit het lekkerste rijdt.

Sport stand (rood licht) is qua acceleratie echt te merken. De automaat maakt dan veel meer toeren voordat hij doorschakelt. Ik heb deze een aantal maal in Duitsland gebruikt. Echter, qua sturen merk je echt dat het sturen anders wordt. Dat gaat veel zwaarder heeft niet mijn voorkeur binnen bijvoorbeeld de bebouwde kom.

Daarnaast zorgt sport stand er bij mij voor dat ik nog sneller te hard rij . Overigens wordt de sport stand nadat de auto opnieuw wordt opgestart uitgeschakeld als je niets doet.

Qua verbruik en dus eco mode kan ik helaas niets vertellen aangezien ik een lease rijder ben en niet zelf de benzine hoef te betalen. Wellicht over een paar weken als ik op vakantie ga dat ik er wel achter kom want dan moet ik het zelf betalen . Qua verbruik zit ik ongeveer op hetzelfde niveau als mijn Scenic 3 normaal model.


Al met al ben ik wel zeer blij verast over de auto. Vooral omdat ik de auto besteld heb aan de hand van plaatjes, prijslijsten en een proefrit in een Megane (om te zien hoe de automaat was). Ook het R link 2 systeem ben ik wel tevreden over. Ik kom er mee van A naar B. Alleen coyote waarschuwde mij laatst niet voor een mobiele controle dus ik ben waarschijnlijk de pineut.

Wat minder is is de gordel aan de passagierszijde. Wanneer deze niet goed terug gaat dan tikt hij heel irritant tegen het plastic aan. Wanneer je hem dan goed hangt is het weg. Daarnaast is de baby spiegel niet helemaal handig geplaatst. Als deze uitgeklapt wordt dan mis je in je binnen spiegel een stuk omdat de baby spiegel er voor hangt. Het enige waar ik nog niet achter ben is of de dashboard verlichting van oa de snelheidsmeter lichter gezet kan worden wanneer overdag de lampen aan gaan. De teller wordt dan direct een stuk minder goed af te lezen.





Renault Grand Scenic Intens dCi 110 EDC. Bouwjaar 2017.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Carlovdw
lid
lid
Posts in topic: 71
Berichten: 141
Lid geworden op: 04 mei 2017 22:44
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Carlovdw »

Je kan Hey dashboard lichter en donkerder zetten maar dit is dan gewoon bij lichten aan/uit. Je kan nt kiezen overdag met lichten aan. Ik heb hem op 65% bij nacht. Is goed door de dag en Snachts stoort het niet.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Carlovdw
lid
lid
Posts in topic: 71
Berichten: 141
Lid geworden op: 04 mei 2017 22:44
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Carlovdw »

Je kan Hey dashboard lichter en donkerder zetten maar dit is dan gewoon bij lichten aan/uit. Je kan nt kiezen overdag met lichten aan. Ik heb hem op 65% bij nacht. Is goed door de dag en Snachts stoort het niet.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Sp3tter
Lid
Lid
Posts in topic: 14
Berichten: 74
Lid geworden op: 01 aug 2014 11:51
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic (multi-sense)

Bericht door Sp3tter »

Marcello schreef:Hebben de nieuwe grand scenic rijders al een indruk kunnen krijgen over de functie Multi-sense, onder welke noemer rijdt de auto het fijnst, het stilst, het zuinigst, wat lever je in als je in de ecco stand rijdt bv, hoe is hij in de sport-stand. kan er iemand van de gelukkig berijders hier een review over geven. thanks,
Heb geen Grand Scenic, maar een gewone Scenic maar wel met Multi-sense.
Mijn ervaring met Multi-sense is dat het fijn is dat je verschillende profielen aan kan maken, zodat ik andere standen kan selecteren dan mijn partner. Bij instappen kies je je eigen profiel en heb je je eigen instellingen, tellers en kleuren. Ik rijd het liefst op de Comfort stand, mijn man heeft ook Comfort behalve het stuur, die heeft hij op Sport staan. Op de sportstand stuurt het stuur zwaarder maar directer. Bij de aandrijving merk je ook duidelijk verschil. Op de eco-stand rijd je uiteraard het zuinigst. De verwarming/airco gaat op halve sterkte (wat een nadeel kan zijn als de ramen beslaan) en het is niet mogelijk om hard weg te trekken.

Qua zuinig rijden vind ik het meevallen. Op een rit van 400 km (snelweg en binnendoor) heeft de Scenic in de comfort stand 6,4 l/100 km gereden.
Op de ecostand was het waarschijnlijk nog iets zuiniger geworden, dat moet ik nog een keer uitproberen.
2017: Scenic Collection Tce 115 benzine met Easy Life pack, Technology pack en trekhaak in de kleur Goud
2014-2017: Captur Helly Hansen 0.9 TCE in de kleur Rouge Flammé/Noir met achteruitrijcamera.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



e3l
Lid
Lid
Posts in topic: 73
Berichten: 91
Lid geworden op: 17 feb 2017 09:45
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door e3l »

Carlovdw schreef:Je kan Hey dashboard lichter en donkerder zetten maar dit is dan gewoon bij lichten aan/uit. Je kan nt kiezen overdag met lichten aan. Ik heb hem op 65% bij nacht. Is goed door de dag en Snachts stoort het niet.
Is dit iets wat je binnen het rlink systeem moet aanpassen? Ik weet qua percentages inderdaad het licht niveau van de kaarten te vinden, maar had het dashboard zelf nog niet gevonden.


Renault Grand Scenic Intens dCi 110 EDC. Bouwjaar 2017.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



e3l
Lid
Lid
Posts in topic: 73
Berichten: 91
Lid geworden op: 17 feb 2017 09:45
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door e3l »

Carlovdw schreef:Je kan Hey dashboard lichter en donkerder zetten maar dit is dan gewoon bij lichten aan/uit. Je kan nt kiezen overdag met lichten aan. Ik heb hem op 65% bij nacht. Is goed door de dag en Snachts stoort het niet.
Is dit iets wat je binnen het rlink systeem moet aanpassen? Ik weet qua percentages inderdaad het licht niveau van de kaarten te vinden, maar had het dashboard zelf nog niet gevonden.


Renault Grand Scenic Intens dCi 110 EDC. Bouwjaar 2017.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Carlovdw
lid
lid
Posts in topic: 71
Berichten: 141
Lid geworden op: 04 mei 2017 22:44
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Carlovdw »

Rechts op de buitenkant van je rlink2. De groter toch. 1 van de 2 onderste touch knoppen. Dan komt er dashboard en grootscherm wat je kan selecteren. Daar kan je de percentages instellen

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



apzoeir
Lid - en hoppa, logo 2
Lid - en hoppa, logo 2
Posts in topic: 80
Berichten: 102
Lid geworden op: 19 sep 2015 07:05
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door apzoeir »

Kan je ergens andere kaartkleuren en stemmen kiezen voor de navigatie? Op de R link 1 kon ik dit, maar op de 2 vind ik dit precies niet terug....

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Sp3tter
Lid
Lid
Posts in topic: 14
Berichten: 74
Lid geworden op: 01 aug 2014 11:51
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Sp3tter »

apzoeir schreef:Kan je ergens andere kaartkleuren en stemmen kiezen voor de navigatie? Op de R link 1 kon ik dit, maar op de 2 vind ik dit precies niet terug....
Kaartkleuren zijn volgens mij niet aan te passen, ik heb het nog niet gevonden in ieder geval.
De stem heb ik aangepast door voor Taal: Vlaams te kiezen. Ik vind de Belgische dame aardiger klinken dan de Nederlandse.
2017: Scenic Collection Tce 115 benzine met Easy Life pack, Technology pack en trekhaak in de kleur Goud
2014-2017: Captur Helly Hansen 0.9 TCE in de kleur Rouge Flammé/Noir met achteruitrijcamera.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



Carlovdw
lid
lid
Posts in topic: 71
Berichten: 141
Lid geworden op: 04 mei 2017 22:44
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Carlovdw »

e3l schreef:
Carlovdw schreef:Je kan Hey dashboard lichter en donkerder zetten maar dit is dan gewoon bij lichten aan/uit. Je kan nt kiezen overdag met lichten aan. Ik heb hem op 65% bij nacht. Is goed door de dag en Snachts stoort het niet.
Is dit iets wat je binnen het rlink systeem moet aanpassen? Ik weet qua percentages inderdaad het licht niveau van de kaarten te vinden, maar had het dashboard zelf nog niet gevonden.


Renault Grand Scenic Intens dCi 110 EDC. Bouwjaar 2017.
Afbeelding

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links



e3l
Lid
Lid
Posts in topic: 73
Berichten: 91
Lid geworden op: 17 feb 2017 09:45
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door e3l »

Carlovdw schreef:
e3l schreef:
Carlovdw schreef:Je kan Hey dashboard lichter en donkerder zetten maar dit is dan gewoon bij lichten aan/uit. Je kan nt kiezen overdag met lichten aan. Ik heb hem op 65% bij nacht. Is goed door de dag en Snachts stoort het niet.
Is dit iets wat je binnen het rlink systeem moet aanpassen? Ik weet qua percentages inderdaad het licht niveau van de kaarten te vinden, maar had het dashboard zelf nog niet gevonden.


Renault Grand Scenic Intens dCi 110 EDC. Bouwjaar 2017.
Afbeelding
Dat was hem inderdaad. Alleen is de naam cockpit niet helemaal logisch.


Renault Grand Scenic Intens dCi 110 EDC. Bouwjaar 2017.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

Sp3tter
Lid
Lid
Posts in topic: 14
Berichten: 74
Lid geworden op: 01 aug 2014 11:51
Actief als: particulier

Re: de Nieuwe Scenic

Bericht door Sp3tter »

Sp3tter schreef:
apzoeir schreef:Kan je ergens andere kaartkleuren en stemmen kiezen voor de navigatie? Op de R link 1 kon ik dit, maar op de 2 vind ik dit precies niet terug....
Kaartkleuren zijn volgens mij niet aan te passen, ik heb het nog niet gevonden in ieder geval.
De stem heb ik aangepast door voor Taal: Vlaams te kiezen. Ik vind de Belgische dame aardiger klinken dan de Nederlandse.
Merk nu dat de spraakbesturing niet werkt in het Vlaams. Dus helaas weer terug naar Nederlands....
2017: Scenic Collection Tce 115 benzine met Easy Life pack, Technology pack en trekhaak in de kleur Goud
2014-2017: Captur Helly Hansen 0.9 TCE in de kleur Rouge Flammé/Noir met achteruitrijcamera.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht